Wong Ora Mangan Iwak Cukup lan Ora Manfaat Keuntungan kanggo Kesehatan sing Sehat

Wong Ora Mangan Iwak Cukup lan Ora Manfaat Keuntungan kanggo Kesehatan sing Sehat
Sardin sugih minyak lan protein.
 image by DanaTentis 

Mangan iwak bisa menehi kaluwihan sing kuat kanggo jantung lan otak, nanging wong Amerika mangan kurang saka setengah saka 26 kilogram saben taun sing disaranake para ahli. Bedane, wong Amerika tuku pitung tikel luwih akeh pitik lan daging sapi tahunan tinimbang iwak.

Napa warga Amerika ora mangan iwak luwih akeh wis dipikirake kanggo wektu sing suwe dening ahli kesehatan, petani iwak lan nelayan dhewe. Salah sawijining cara kanggo nimbang pitakon iki yaiku produksi. Konsumen bisa tuku produk yen kasedhiya. Yen tuku, miturut teori, luwih akeh barang sing bakal digawe. Ing prekara iki, panjaluk iwak sing luwih gedhe bakal dirangsang yen iwak didol luwih akeh.

Salmon sing kejiret ing Samodra Pasifik minangka hadiah. (wong ora mangan cukup iwak lan ora entuk manfaat kesehatan sing kuat)Salmon sing kejiret ing Samodra Pasifik minangka hadiah. Foto dening NOAA kanggo Unsplash.

Makanan laut luwih akeh bisa disedhiyakake kanggo konsumen Amerika saka sumber samodra global diwenehi paling ora 60% panganan laut ing AS diimpor. Akuakultur AS duwe kapasitas kanggo mundhak sacara signifikan. Penelitian sing ditindakake dening Perikanan Administrasi Samudera lan Atmosfer Nasional uga nuduhake manawa iwak lokal sing bisa dicekel liar bisa dipanen.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Kok mangan iwak?

Sugih karo protein tanpa lemak lan asam lemak omega-3 rantai dawa, iwak nyedhiyakake khasiat nutrisi sing kuat sing bisa ngatasi penyakit kronis, ningkatake kekebalan lan nyuda inflamasi ing awak. Seafood nyedhiyakake awak lan lemak omega-3 sing kritis, kayata selenium, seng, zat besi lan yodium. Iki uga nyedhiyakake vitamin B12 lan D sing nyegah penyakit jantung, lan uga mupangat liyane.

Iwak nyedhiyakake mupangat positif kanggo awak sing anyar Pandhuan Diet USDA nawakake pandhuan khusus kanggo wanita hamil lan bocah adhedhasar panemuan sing nyebabake konsumsi panganan laut dandan kognitif ing bocah. Panliten nuduhake manawa nggabungake panganan laut menyang panganan minangka cara kanggo nyegah penyakit koroner bisa nyebabake perawatan kesehatan saben taun tabungan US $ 12.7 milyar.

Kajaba iku, panganan laut, minangka protein, duwe relatif produksi gas omah kaca sing kurang. Manfaat iki bakal ditambah nalika nganalisis akeh spesies sing nawakake kapadhetan nutrisi dhuwur lan produksi gas omah kaca sing kurang.

Iwak ngluwihi udang

The Pedoman Diet USDA 2015-2020 saranake supaya warga Amerika mangan 26 kilogram panganan laut saben taun. Jumlah sing disaranake nyedhiyakake 250 mg saben dina kanggo lemak omega-3 sing penting. Nanging amarga kepiye konsumen Amerika tuku panganan laut, umume, rata-rata mung 38% saka omega-3 saben dina sing disaranake.

Akeh panganan laut sing paling populer sing dituku konsumen cukup murah tinimbang omega-3, kayata udang, panganan laut sing paling populer ing AS, kalebu udakara 30% penjualan iwak tahunan. Ngelingi ing 10 jinis sing nyipta 85% iwak sing kasedhiya kanggo wong Amerika kanggo tuku ing restoran lan pasar, mung salmon, barang panganan laut nomer loro sing paling populer, tingkat omega-3 sing cukup dhuwur.

Minyak iwak bisa nglindhungi jantung. (wong ora mangan cukup iwak lan ora entuk manfaat kesehatan sing kuat)Minyak iwak bisa nglindhungi jantung. Foto dening Gunnar Ridderstrom kanggo Unsplash., CC BY-ND

Ana macem-macem jinis iwak sing ana ing ganggang omega-3 sing ora bisa dituku utawa dipangan kanthi rutin, kayata iwak teri, hering lan sardin. Wong bisa ngganti mangan iwak kanthi njupuk suplemen utawa mangan panganan liyane, kayata endhog sing ngemot omega-3, kanggo mbantu ngatasi kekurangan iki. Nanging, panliten nuduhake manawa mangan iwak iku luwih apik tinimbang suplemen, diwenehake yen filet iwak duwe komplit lengkap lemak, vitamin, mineral lan molekul pendukung liyane.

Keuntungan kanggo kesehatan lan lingkungan ing iwak dadi pilihan kanggo tuku lan mangan. Karo wong liyane Teng griyo amarga pandemi, iki wayahe pas kanggo njelajah resep lan seneng panganan penting nutrisi iki.

Babagan Author

Michael Tlusty, profesor Associate, Universitas Massachusetts Boston

Artikel iki direkam ulang saka Conversation The miturut lisensi Creative Commons. Maca Artikel asli.

nutrisi buku

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.