Afrika Selatan kudu nindakake luwih akeh kanggo mbantu wong mandheg ngrokok

Saben taun tanggal 31 Mei, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) dadi tuan rumah Dina Tembakau Ora Ana Sedunia. Dina iki bertujuan nyebar kesadaran babagan risiko panggunaan rokok lan kanggo nyengkuyung pamrentah ngetrapake kabijakan pengendalian rokok sing efektif. Tema taun iki nantang para perokok saiki supaya "Komit kanggo Quit".

Keuntungan kesehatan saka ngrokok yaiku well-documented. Perokok sing mandheg ngrokok bisa ngindhari pati durung wayahe, yen sadurunge telat banget. Quitter uga entuk finansial. Kanthi rega R45 saben bungkus, perokok rata-rata saben dina nggunakake rokok R16,425 (US $ 1,170) saben taun. Mungkasi ngrokok mbebasake dana kasebut kanggo mbayar liya.

Nggunakake tembakau uga nemtokke beban ekonomi sing gedhe kanggo ekonomi Afrika Selatan. Ing 2016, biaya kasebut menyang Afrika Selatan kira-kira ing R42 milyar (udakara US $ 3 milyar). Udakara 0.97% saka total PDB ing Afrika Kidul. Angka sing dhuwur iki disebabake amarga biaya kesehatan lan biaya kesempatan sing ana gandhengane karo kematian lan morbiditas sing gegandhengan karo tembakau sadurunge.

Umume tukang ngrokok Getun wiwit miwiti ngrokok. Wiwit awal taun 1990an, prevalensi ngrokok wis mudhun Sejatine, nanging luwih saka 15% populasi diwasa isih ngrokok. Iki bisa uga nggambarake kasunyatan manawa mandheg ngrokok iku angel banget. Research nyaranake butuh 30 usaha mandheg utawa luwih kanggo setaun tanpa rokok. Iki uga nyorot kekurangan strategi kontrol rokok ing Afrika Selatan.

Kawicaksanan kontrol tembakau ing Afrika Kidul isih ana loro pilar utama: mundhak ing pajak cukai lan undang-undang. Saben taun, Keuangan Nasional nambah pajak cukai lan undang-undang, antara liya, mbutuhake larangan udud ing njero ruangan, pariwara rokok, promosi lan sponsor, lan watesan umur ing penjualan produk tembakau. Gabungan, kabijakan kasebut nggawe lingkungan sing dadi ora bisa ditampa sacara sosial ngrokok.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Riset ing Afrika Kidul lan internasional nuduhake yen kenaikan rega sing dipimpin cukai, diterapake bebarengan karo undang-undang kontrol tembakau sing komprehensif, wis sukses nyuda penyerapan rokok dening para pemuda lan supaya sawetara wong mandheg ngrokok. Nanging, kita yakin, ing njaba nggawe ngrokok ora ditrima kanthi sosial, kerangka pengendalian tembakau saiki ora cukup ndhukung para perokok saiki sing pengin mandheg ngrokok.

Amarga kecanduan tembakau sing larang regane, kita yakin pamrentah Afrika Selatan kudu nambah upaya kanggo ndhukung para perokok sing "Prasetya Quit" dina iki Ora Ana Tembakau lan liya-liyane.

Dhukungan mandheg

Kebijakan praktik paling apik kanggo pangembangan program mandheg ngrokok diwenehake ing Konvensi Kerangka Organisasi Kesehatan Dunia babagan Kontrol Tembakau (FCTC). Iki minangka perjanjian internasional sing dikonfirmasi Afrika Selatan ing taun 2005.

Miturut perjanjian kasebut, program mandheg ngrokok lengkap kudu kalebu terapi tindak tanduk lan dhukungan farmakologis kanggo ngrokok.

Becik, program mandheg tembakau negara kudu nyakup hotline penghentian bebas tol nasional, dhukungan subsidi ing fasilitas kesehatan lan terapi penggantian nikotin sing disubsidi.

Konseling mandheg ngrokok kasedhiya ing Afrika Selatan liwat macem-macem layanan mandheg sing diwenehake dening organisasi pribadi. Contone, ing Dewan Nasional Tumrap ngrokok, ing Asosiasi Kanker lan Perokok.

Nanging ana ora ana quitline nasional sing bebas pul ing Afrika Kidul. Dhukungan farmakologis, ing bentuk terapi panggantos nikotin, ora menehi subsidi lan obat mandheg ngrokok luwih larang tinimbang produk tembakau. Mung ana siji layanan klinis mandheg ngrokok lan fasilitas pelatihan ing negara iki: ing klinik mandheg ngrokok ing Rumah Sakit Groote Schuur ing Cape Town.

Digatekake

Penyediaan dhukungan pragmatik kanggo mbantu para perokok mandheg wis ora dielingi ing kabijakan kontrol tembakau ing Afrika Selatan. Iki kuwatir wiwit penyuluhan lan pangobatan bisa luwih saka dobel kasempatan pangguna tembakau supaya bisa mandheg.

Pamrentah kudu nindakake luwih akeh. Titik wiwitan yaiku kanggo nyelarasake strategi mandheg ngrokok negara kasebut pedoman sing digambarake ing Konvensi Kerangka Kerja WHO babagan Kontrol Tembakau.

Kudu tumindak penting. Industri tembakau lagi promosi produk tembakau sing digawe panas lan rokok elektronik minangka alternatif kanggo rokok sing bisa kobong kanggo sing pengin mandheg ngrokok. Ora ana bukti ilmiah sing bisa dipercaya kanggo nyengkuyung retorika industri kasebut. Produk alternatif sing diarani iki minangka sarana kanggo industri tembakau kanggo terus entuk bathi saka kecanduan sing mematikan ing jaman ngrusak panggunaan rokok sing bisa dibakar.

Yen pamrentah ora dadi sumber dhukungan sing sah lan bisa diakses wong sing pengin mandheg ngrokok, mula kena pengaruh industri tembakau kanggo njupuk peran kasebut. Iki bakal dadi konflik kepentingan.

About Author The

Sam Filby, Petugas Riset, Riset Ekonomi Produk Apik ,, Universitas Cape Town

Artikel Iki Asal-Usul Ditampilake Ing Pacelathon

Sampeyan May Uga Like

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.