Cara nambah panyerapan vaksin COVID-19 lan nyuda keraguan vaksin tumrap para mudha

Pungkasan pandemi coronavirus gumantung saka sawetara vaksin COVID-19, kanthi tujuan nggayuh kakebalan. Bubar ing Kanada, umur kelayakan vaksin wis saya mudhun kalebu diwasa enom lan remaja. Nanging, kerja sithik kanggo ngerteni kekarepan nampa vaksin ing antarane klompok umur iki.

Klompok kita saka Tim Penelitian Adversity and Resilience (CARe) ing Universitas Manitoba bubar nerbitake panelitian anyar tujuane kanggo ngerti maksud vaksin COVID-19 para remaja lan wong diwasa lawas, lan alasan kenapa ragu-ragu vaksin sing dikepengini.

Peserta kita kalebu 664 wong enom umur 16 nganti 21 taun saka Manitoba. Uga ditliti babagan faktor sosiodemografi, masalah kesehatan sing ana, ilmu COVID-19 lan riwayat kasusahan bocah bisa uga ana gandhengane karo niat vaksin.

Ngerti faktor risiko kasebut penting amarga kita uga ngerti ketimpangan sosial digandhengake karo kerentanan COVID-19. Komunitas lan individu sing ngalami kasusahan, kayata penganiayaan bocah utawa status sosial ekonomi sing kurang, bisa uga duwe akses winates kanggo perawatan kesehatan lan bisa uga ora proporsional kena pengaruh COVID-19. Ngembangake ilmu ing wilayah iki bisa uga duwe implikasi penting kanggo ngandhani upaya kesehatan masyarakat supaya bisa nularake virus kasebut.

Visi ragu-ragu

Miturut sejarah, mesthi ana sawetara sing ora gelem nampa vaksin. Visi ragu-ragu, yaiku salah sawijining top 10 ancaman kesehatan umum global, ana ing spektrum. Iki kalebu wong-wong sing telat entuk vaksin, mung nampa sawetara vaksin utawa nolak kabeh vaksin.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Ngerti sapa sing kemungkinan bakal vaksin ragu-ragu lan alasan sing ora gelem bisa mbantu strategi kesehatan umum sing ditujokake kanggo nambah panyerapan vaksin. Iki penting banget amarga kakebalan komplotan liwat vaksinasi bisa dibantah cara mung kanggo mungkasi pandemi COVID-19.

Bukti babagan niat vaksin COVID-19

Tandha vaksin gratis COVID-19 kanggo umur 12 taun utawa luwih
Tandha ing Washington, DC, ngiklanake drive vaksin gratis kanggo wong sing umure 12 taun utawa luwih. (Foto AP / Jacquelyn Martin)

Antarane conto sinau remaja lan wong diwasa lawas, 65.4 persen nuduhake kekarepan entuk vaksin COVID-19, 8.5 persen negesake yen ora bakal entuk vaksin lan 26.1 persen ora yakin. Lanang lan wanita padha-padha arep nampa vaksin COVID-19.

Wong-wong sing ora gelem vaksin kalebu wong sing kurang ngerti babagan COVID-19 lan sing duwe beban finansial amarga COVID-19. Manggen ing kluwarga kanthi penghasilan luwih murah utawa kluwarga sing ora duwe dhuwit utawa duwe wong tuwa kanthi tingkat pendhidhikan murah uga ana gandhengane karo vaksin.

saperangan pengalaman bocah cilik uga ana gandhengane karo keraguan vaksin. Iki kalebu panggunaan zat rumah tangga, sejarah sing dipukul, sejarah sing dadi korban dening kanca sebaya lan sejarah ing asuhan utawa kontak karo organisasi perlindungan bocah.

3 alasan paling penting amarga sampeyan ora yakin utawa ora gelem vaksin

Telung sebab utama sing ora yakin utawa ora gelem vaksin yaiku:

  • Masalah babagan keamanan.
  • Kurang ilmu babagan vaksin.
  • Masalah babagan efektifitas.

Kita nyathet beda jinis amarga sawetara sebab ragu-ragu vaksin COVID-19. Para pria cenderung ora nuduhake manawa ora kuwatir njaluk COVID-19. Wanita luwih seneng nglaporake yen dheweke ora duwe informasi sing cukup babagan vaksin sing bakal dijupuk keputusan.

Strategi kanggo nambah panyerapan vaksin

Nambah panyerapan vaksin COVID-19 ing antarane bocah enom lan wong diwasa bisa mbutuhake informasi kanthi tepat babagan keamanan vaksin, cara kerjane kanggo nglindhungi penyakit lan kenapa penting nglindhungi awake dhewe lan wong liya saka infeksi COVID-19.

Sawetara olahpesen khusus jinis uga migunani. Para pemudha kudu ngerti sebabe nglindhungi awake dhewe saka infeksi iku penting. Wanita enom butuh informasi vaksin luwih akeh kanggo njupuk keputusan.

Infographic
Temuan panelitian babagan ragu-ragu vaksin ing bocah enom lan wong diwasa enom. Tracie Afifi, Pengarang kasedhiya

Pesen komunikasi bisa kalebu media sosial, uga olahpesen ing sekolah, perguruan tinggi lan universitas. Sampeyan uga migunani kanggo melu organisasi layanan garis depan sing bisa digunakake karo para pemuda sing bisa dadi saluran komunikasi kanggo informasi sing dipercaya.

Olahpesen iki ora mung kudu ngatasi telung sebab utama sing ditemtokake manawa ragu-ragu vaksin, nanging uga nyoba nggayuh para pemuda sing ora gelem nampa vaksin kasebut.

Sanajan panliten iki ditindakake kanthi nggunakake conto komunitas saka Manitoba, ora ana sebab manawa yakin manawa temuan kasebut bakal beda banget karo para remaja lan wong diwasa lawas. Disaranake supaya strategi kasebut dipertimbangkan kanggo implementasi sing luwih jembar ing saindenging Kanada lan liya-liyane.

Penting kanggo ngetrapake strategi kanggo matesi panyebaran COVID-19 ing antarane para remaja lan wong diwasa lawas amarga klompok umur iki bisa uga potensial nyebar COVID-19 amarga sawetara pakaryan padha, tambah kemungkinan sosialisasi lan nyuda kepatuhan pedoman kesehatan masyarakat.

Strategi kesehatan masyarakat sing khusus target remaja lan wong diwasa lawas sing nggunakake rekomendasi kasebut bisa uga sukses ningkatake penyerapan inokulasi lan duwe peran penting kanggo mungkasi pandemi kasebut.

About Author The

Tracie O. Afifi, Profesor lan Ketua Riset Kanada ing Kasusahan lan Ketahanan Anak, Universitas Manitoba

Artikel Iki Asal-Usul Ditampilake Ing Pacelathon

Sampeyan May Uga Like

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.