DNA Kucing ngowahi reaksi tumrap obat jantung sing bisa nylametake

Kucing ireng kanthi mripat sing ijo katon ing kamera nalika kemul abang lan ijo

DNA kucing ngowahi cara nanggepi obat sing nylametake nyawane sing digunakake kanggo ngrawat kardiomiopati hipertrofik, lapor peneliti.

Kardiomiopati hipertrofik (HCM) minangka jantung penyakit sing mengaruhi 1 saka 7 kucing.

"Kaya kita ora bisa ngarep-arep kabeh manungsa nanggapi obat kanthi cara sing padha, kita uga ora bisa ngarepake kabeh kucing bakal nanggapi kanthi cara sing padha."

HCM nyebabake otot jantung kucing dadi kenthel. Amarga kondhisi saya parah, kucing bisa mbentuk getih dadi gedhe ati sing mengko bisa ngilangi lan nyebabake rasa sakit, kasusahan, lan uga mati kanthi tiba-tiba. Clopidogrel, utawa Plavix, minangka salah sawijining obat sing paling umum resep kanggo nyegah pembekuan getih ing kucing sing duwe HCM.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

"Kita terus-terusan ndeleng kucing sing sanajan clopidogrel, isih mbentuk pembekuan getih," pangandikane penulis Josh Stern, profesor kardiologi hewan lan ahli genetika karo Universitas California, Sekolah Kedokteran Hewan Davis. Iki nyebabake Stern lan tim panaliti miwiti riset ing wilayah iki lan ngenali mutasi ing jalur obat sing katon penting. Data nuduhake yen meh 20% kucing duwe resistensi tumrap terapi clopidogrel, sing akeh digunakake para praktisi ing saindenging jagad.

"Panliten iki babagan ngerti kenapa sawetara kucing ora nanggapi kaya sing diarepake kanggo terapi clopidogrel lan nggawa resep sing luwih efektif," ujare Stern.

Peneliti miwiti uji coba klinis kucing kanthi HCM. Pisanan dites kemampuan kucing kanggo mbentuk pembekuan getih. Sing duwe kucing menehi clopidogrel sajrone 14 dina, lan kucing kasebut dites maneh. Peneliti banjur bisa nyoba mutasi genetik sing wis diidentifikasi ing jalur obat kasebut tanggung jawab kanggo nyuda efektivitas obat kasebut.

"Asil pungkasan yaiku kemampuan nggunakake tes genetik sing sederhana kanggo njupuk keputusan sing sinau babagan terapi obat sing paling apik kanggo nyegah pembekuan getih ing kucing sing duwe HCM," ujare Stern.

Nalika tes kaya iki durung kasedhiya kanthi komersial, peneliti ngarep-arep pungkasane dokter hewan bakal bisa nyoba kanthi cepet kucing karo HCM kanggo mutasi kasebut nalika njupuk keputusan resep.

"Kita seneng banget bisa nyedhak ing jaman iki, ing obat-obatan sing dipersonalisasi utawa tepat ing kéwan bisa nggayuh obat presisi tumrap manungsa," ujare penulis surat Ronald Li, asisten profesor darurat veteran lan peneliti kritis lan peneliti koagulasi, sing laboratorium nindakake tes fungsi terapi antikoagulan.

"Kaya kita ora bisa ngarep-arep kabeh manungsa nanggapi obat kanthi cara sing padha, kita uga ora bisa ngarepake kabeh kucing bakal nanggapi kanthi cara sing padha."

Peneliti ngarep-arep supaya mbesuk, obat sing dipersonalisasi kanggo kucing bakal ngidini dokter hewan kanggo nyoba kucing kanggo macem-macem jinis genetik sing bisa menehi informasi babagan keputusan lan perawatan medis nalika tuwuh lan mbutuhake perawatan hewan.

Stern lan Layanan Kardiologi ing Rumah Sakit Pengajaran Kedokteran Hewan UC Davis terus nawakake uji coba klinis sing ditujokake kanggo ngoptimalake perawatan kucing karo HCM. Tim duwe dana saiki tes klinis saka tamba sing dienggo dadi obat veterinary pisanan sing mbalikke penyakit sing nuwuhake penyakit iki.

Panaliten kasebut katon ing Laporan Ilmiah. Coauthor tambahan yaiku saka UC Davis School of Veterinary Medicine, North Carolina State University, lan Washington State University.

Pendanaan asalé saka Morris Animal Foundation.

Source: UC Davis

About Author The

Amy Quinton-UC Davis

buku-buku

Artikel iki asale diterbitake ing Futurity

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.