5 Prekara sing Bisa Ganggu Komunikasi Antar Watesan sing Jelas

5 Prekara sing Bisa Ganggu Komunikasi Antar Watesan sing Jelas
image by Robert Allmann


Narasi dening Marie T. Russell. 

Versi video

Ing postingan blogku, sumber daya gratis, lan kursus, aku asring ngomong babagan hal-hal sing bisa ditindakake kanggo ndhukung lan ngembangake kemampuan komunikasi interspecies alami.

Ing kiriman iki, aku pengin ngomong babagan sawetara perkara sing bisa ngganggu kemampuan kita kanggo ngrungokake lan ngerti kanca liyane sing ora beda karo manungsa kanthi jelas.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

1. Sikap Kleru, Pusat-Manungsa

Penting nalika nindakake komunikasi antar negara kanggo ngurmati intelijen, sentensi, kesadaran, lan individualitas makhluk spesies liyane. Minangka sentris manungsa kanggo nganggep manawa kabeh kewan, wit, utawa tanduran luwih unggul ing kawicaksanan lan kepinteran amarga bisa nganggep awake asor utawa ora sadar utawa berkembang kaya manungsa.

Sanajan gagasan manawa manungsa minangka puncak evolusi, biologis lan spiritual, nyebar, saya akeh manungsa sing ngerti manawa kita kalebu siji aspek urip ing planet iki ... lan ana macem-macem intelijen, pangerten , kawicaksanan, lan perspektif ing antarane sederek liyane sing ora kalebu manungsa.

Waca spesies liyane beda karo manungsa, unik nanging padha karo perspektif, kesadharan, lan pengalaman urip, bakal ndhukung komunikasi sing jelas. Nganggep manawa kewan lan dudu manungsa liya luwih asor utawa luwih unggul tinimbang manungsa, bakal ngganggu.

2. Gaya Hidup Frenetic, Sibuk

Jagad manungsa kita mlaku kanthi kacepetan sing ora nyengkuyung wektu kanggo ngrungokake, ngarsane, ngimbangi, istirahat, lan tenang. Kadhangkala perkara pertama sing dialami masarakat nalika wiwit nindakake komunikasi kewan telepati yaiku turu. Aku rumangsa yen iki minangka reaksi alam saka awak amarga kesel lan ora seimbang. Nganti kita duwe garis dasar ketahanan, istirahat sing cukup, lan wektu lan papan sing sepi ing urip, mula angel dirungokake kewan kasebut kanthi jelas.

Salah sawijining hadiah wektu pandemi iki kanggo akeh wong yaiku kesempatan supaya luwih alon, ngeculake jadwal sing ora waras sing akeh wong urip, lan sinau kanthi tenang, mandhiri, lan isih tenang. Iki durung gampang kanggo spesies kita! Nanging nawakake akeh kesadharan, sepi, meneng ... kesempatan kanggo mandheg, ngaso, mikir, lan ngaso.

Aku wis krungu saka akeh wong ing taun kepungkur sing ujar, "Aku ora pengin bali menyang cara sing 'sadurunge'. "Biasa" lawas iku ora sehat kanggo aku. "

Kita nemokake cara urip, bisa, lan nggawe cara anyar. Yen kita bisa njupuk piwulang babagan pandemi lan nggawe maneh jagad manungsa kanthi luwih seimbang, kanthi individu lan bebarengan, kita bakal nggawe cara urip lan urip kanthi alami sing bakal ndhukung sesambungan sing gampang, jelas lan cair karo kabeh urip.

3. Trauma, tamba sing kecanduan, lan / utawa Kahanan Psikologis sing ora diobati

Iki minangka masalah gedhe. Ayo, aku luwih dhisik ngandhani yen aku ora ateges ora kudu "mari" utawa "pulih" saka salah sawijine, supaya bisa sinau komunikasi kanthi jelas karo makhluk spesies liya.

Maksudku kanggo perawatan lan marasake awakmu, kita duwe dhukungan, kalebu perawatan kesehatan mental lan fisik profesional sing wis terlatih; manawa kita wis cukup nindakake gaweyan pribadi supaya bisa nahan karep, eling, lan ngarsane nalika ngrungokake makhluk liya, lan mbedakake pikiran, pengalaman, lan emosi dhewe saka wong liya.

Sawetara tembung babagan saben:

  • trauma: Akeh wong sing seneng karo kewan lan spesies liya ngembangake kesadharan lan afinitas kasebut ing trauma sing nyata, bisa uga nalika isih bocah utawa mengko urip. Penting banget kanggo nduwe dhukungan profesional sing trampil nalika nindakake trauma. Tanpa iki, kita kemungkinan bakal nggambarake tanggapan trauma kita marang kewan lan makhluk liya… sing bakal ngganggu komunikasi sing jelas.
  • kecanduan: Kecanduan kabeh jinis bisa sabotase kemampuan kita supaya jelas karo awake dhewe lan wong liya saka kabeh spesies. Saiki kita ngerti manawa kecanduan ngowahi kimia otak. Prilaku lan zat sing ngowahi swasana ati bisa nyebabake hambatan aliran komunikasi lan resepsi sing jelas dibutuhake ing komunikasi antar negara.

Malah kecanduan kecanduan, zat pangowahan swasana ati bisa ngowahi kimia fisiologis kanthi cara sing ngganggu pangrungon sing jelas. Ana tradhisi spiritual sing nggunakake obat-obatan tanduran kanthi dhukungan trampil kanggo ningkatake kesadharan utawa nggampangake penyembuhan ... ora kaya sing daksebut ing kene. Aku ngomong babagan ngganti kimia biologi lan pemahaman kita karo zat lan / utawa tindak tanduk kanthi cara sing bisa ngganggu aliran komunikasi sing jelas.

Kanggo aku dhewe, nggawe kabijakan kanggo ora nggunakake jinis-jinis iki (kalebu keluwihan gula lan kafein) yen pengin nggawe kahanan supaya bisa dirungokake kanthi jelas lan akurat.

  • Kondisi psikologis / kejiwaan sing ora stabil: iki bisa kalebu sing "bisa didiagnosis", lan uga sing ora akut. Depresi, kuatir, PTSD, lan kahanan liyane bisa ngganggu kemampuan kita kanggo ngrungokake kanthi jelas.

Yen sampeyan ngatasi masalah kaya iki, penting banget kanggo njaluk dhukungan, lan jinis dhukungan sing paling migunani kanggo sampeyan. Perjalanan marasake awakmu individu lan saben wong mbutuhake macem-macem dhukungan.

Aku pengin negesake maneh manawa "marasake awakmu lengkap" (yen ana prekara kasebut) ora prelu kanggo nindakake komunikasi antar negara… nanging garis dhasar stabilitas lan dhukungan dibutuhake kanggo masarakat supaya bisa mbukak kanthi konsisten lan jelas menyang komunikasi makhluk liya.

4. Agenda, Idea, lan Kepercayaan Manungsa

Nalika miwiti nyinaoni kepinginan lan katrampilan kanggo komunikasi kanthi telepati karo kewan, mula kudu dingerteni apa bedane ide lan pamikiran manungsa lan apa sing kedadeyan langsung saka kewan kasebut. 

Kita kabeh duwe pamikiran, ide, kapercayan, lan agenda - lan kesadharan babagan iki bakal mbantu kita ngerti pamrih dhewe, supaya ora bingung karo pamikiran kewan. Kesadharan minangka kunci.

 Tuladha ide lan kapercayan:

Aku durung nate trampil banget mikir, mula bisa uga aku ora bakal bisa. 

Kabeh kewan minangka malaekat lan menehi katresnan tanpa syarat.

Kewan liar bisa uga sengit marang manungsa amarga kita ora sopan banget.

Kucing ora sopan lan ora mesra kaya segawon.

Chihuahuas minangka tungkak lan nyakot sikil.

Reptil ora bisa ngomong banget amarga duwe otak reptil lan mula ora maju kaya mamalia. 

Kita uga bisa pengaruh ing komunikasi karo agenda pribadi, kapercayan etika lan spiritual, lan pilihan. Validitas / kebenaran kapercayan lan agenda kasebut dudu masalah; waspada marang dheweke lan disisihake nalika komunikasi karo kewan iku penting. 

Tuladhane agenda: 

Kewan paling apik ing panganan mentah

Wong sing dudu vegetarian ora mikir bisa ngomong karo kewan

Perawatan dokter hewan holistik luwih apik tinimbang perawatan veterinary konvensional (utawa kosok baline)

Kewan dadi korban kekejeman lan ketidakadilan manungsa

Kucing kudu dilindhungi saka bebaya njaba

Kucing kudu ana ing njaba lan kejam yen dijaga ing njero omah

Ora salah yen duwe kapercayan lan agenda kasebut – nanging kesadaran kasebut bisa mbantu sampeyan tetep ing panggonan sing netral ngrungokake ide, pikiran, lan perasaan kewan, tinimbang sampeyan dhewe. 

5. Emosi Kuat: Sedhih, Dosa, lan Wedi

Nalika ana ing papan kanggo ngatasi emosi sing kuat, mula angel dirungokake utawa ora ngerti prekara liya. Aku ndeleng iki paling umum karo wong-wong nalika lagi sedhih amarga kekancan kanca kewan sing ditresnani, takon babagan pilihan utawa keputusan sing dijupuk (utawa ora digawe), utawa wedi banget karo kedadeyan sing kedadeyan kewan utawa kekasih liyane.

Salah sawijining definisi emosi yaiku "Energy In Motion." Emosi minangka tanggapan sing cerdas, sehat, lan alami tumrap pengalaman urip kita. Nanging, nalika kita nolak, utawa ora ngidini dheweke mbukak dalane sing alami, dheweke bakal bisa macet, lan uga pola pikir kita lan terjebak ing "loop umpan balik", lan ing kahanan iki angel ngrungokake utawa ngerteni apa-apa kajaba pengalaman batin kita sing lara.

Emosi sehat. Macet, emosi sing ora diproses, ora kakehan. Yen sampeyan ngerteni yen emosi angel yaiku kabeh sing sampeyan rungokake utawa dirasakake nalika nyoba komunikasi karo makhluk spesies liya, sampeyan bisa uga butuh dhukungan utawa pitulung tambahan. Kadhangkala gampang banget yen dilalekake kanggo sawetara wektu lan bali dina utawa dina liyane; kadang, pitulung utawa dhukungan profesional luwih dibutuhake.

Muga-muga iki migunani kanggo sampeyan nalika ngidentifikasi sawetara perkara sing bisa ngganggu kemampuan sampeyan kanggo ngrungokake makhluk saka spesies liyane kanthi jelas. Iki dudu dhaptar lengkap… nanging wiwitan!

Artikel iki dicetak ulang kanthi ijin
saka Blog Nancy at www.nancywindheart.com 

Buku sing gegandhengan:

Karma Kucing: Kawicaksanan Spiritual saka Kanca Feline
dening Macem-macem Pengarang. (Nancy Windheart minangka salah sawijining panganggit sing menehi kontribusi)

sampul buku: Karma Kucing: Kawicaksanan Spiritual saka Kanca Feline Kita dening Berbagai Pengarang.Loro sing dihormati lan diwedeni sajrone sejarah, kucing unik ing kasunyatan mistik lan piwulang praktis sing diwenehake. Ing Karma Kucing, guru lan panulis spiritual nggambarake kawicaksanan lan hadiah sing wis ditampa saka kanca kucing - nggoleki tema babagan rasa radikal, katresnan tanpa syarat, sifat spiritual kita, lan liya-liyane. Kanca sing dikasihi lan roh-roh liar, kanca-kanca kucing kudu sinau akeh sing nampani dheweke menyang omah lan atine.

Kanthi pitepungan dening Seane Corn lan kontribusi Alice Walker, Andrew Harvey, Biet Simkin, Sadulur David Steindl-Rast, Damien Echols, Geneen Roth, Jeffrey Moussaieff Masson, Kelly McGonigal, Nancy Windheart, Rachel Naomi Remen, Sterling "TrapKing" Davis, lan liya-liyane.

Klik ing kene kanggo info luwih lengkap lan / utawa supaya bisa nulis buku paperback iki. Kasedhiya uga ing edhisi Sedulur.

Babagan Author

foto Nancy WindheartNancy Windheart minangka komunikator kewan sing diakoni sacara internasional lan guru komunikasi antar negara. Dheweke mulang kursus lan program pelatihan komunikasi antar negara kanggo wong awam lan wong-wong sing pengin latihan kanthi profesional. Nancy uga nyedhiyakake konsultasi komunikasi kewan, sesi penyembuhan intuisi lan energi, lan bimbingan profesional kanggo klien ing saindenging jagad. Dheweke uga dadi Master-Guru Reiki lan guru Yoga sing disertifikasi.

Karya Nancy wis ditampilake ing televisi, radio, majalah, lan media online, lan dheweke wis nulis ing pirang-pirang publikasi digital lan cetak. Dheweke dadi kontributor buku kasebut, Karma Kucing: Kawicaksanan Spiritual Saka Kanca Feline.

Kanggo info liyane, riko www.nancywindheart.com.
  

Sampeyan May Uga Like

Liyane Miturut Panganggit Iki

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.