Apa Catnip Sejatine lan Apa Aman kanggo Kucingku?

Apa Catnip Sejatine lan Apa Aman kanggo Kucingku? Shutterstock / Anna Hoychuk

Ana akeh teori sing bener kanggo nerangake panjaluk kucing global, kalebu obsesi kanggo nonton video kasebut kanthi online. Ing babagan nilai hiburan murni kucing, nanging kepincut kita bisa uga amarga prilaku aneh sing katon ora ana enteke.

Saka bisa "njebak" kucing sampeyan kanthi gampang nggambar kothak ing saubengé, kanggo kucing sing katon keweden nalika diwenehi timun (aku ora nguciwani kegiyatan pungkasan iki kanthi alesan kesejahteraan kucing), kanca kucing kita seneng banget nalika lagi bingung.

Nalika nerangake reaksi sing katon aneh kanggo prekara-prekara kasebut, apa sing ditanggepi tanduran sing ora apik kalebu kulawarga mint ora liya.

Kataria cateta, utawa sing luwih umum dikenal minangka catnip minangka tanduran sing asale saka bagean Eropa lan Asia wis kondhang amarga sifat kucing sing narik (lan nyenengake) ing antarane kucing ingon lan sawetara felid liyane (ora dijinengi), kalebu singa, macan tutul lan jaguar. Tanggepan catnip biasane kalebu sniffing, dilat, nresep, nggosok utawa muter ing tanduran, sirah goyang, drool, vokal lan uga nendhang nganggo sikil mburi.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Status Catnip minangka kryptonite kitty amarga senyawa kimia tartamtu sing diarani nepalacatlone sing diluncurake kanthi alami nalika godhong utawa gagange wis bruised. Bahan kimia iki dikatutake kanggo reseptor protein ing njeron irung kucing sing banjur ngrangsang neuron sensorik sing nyebabake owah-owahan kegiatan otak.

Pengaruh pangowahan iki biasane umume ana ing antarane lima lan 15 menit, sanajan sawetara kucing bakal nanggapi luwih intens lan luwih suwe tinimbang liyane. Apike, kemampuan kanggo nanggapi catnip dipikirake dadi pusaka, karo sekitar siji saka telung kucing diwasa ketoke kebal kanggo efek.

Nanging, ilmuwan liyane negesake manawa kabeh kucing bisa duwe kemampuan kanggo nanggepi catnip, nanging ana sing aktif lan liyane sing luwih responsif pasif, kanthi beda intensitas reaksi sing dipengaruhi dening umur, jinis lan status neuter.

Apa catnip dadi obat kanggo kucing?

Akeh kucing sing mesthi seneng banget karo catnip lan bakal aktif ngupayakake ing lingkungane. Amarga alasan kasebut, catnip asring digunakake (kanthi bentuk sing garing) kanggo nyengkuyung kucing nggunakake postingan goresan - beda karo lengen sofa anyar sing larang. Biasane uga diselehake ing dolanan kucing utawa ditandur ing kebon minangka sumber pengayaan kanggo kucing.

Ing manungsa, catnip ngrokok diterangake minangka sensasi sing nuwuhake sensasi sing padha ganja utawa LSD. Bisa uga kucing bisa uga ngalami pengalaman sing padha efek, sanajan otak ora padha karo kita, mula "lelungane" bisa uga rasane beda.

Nanging, studi sing anyar nuduhake manawa paparan kucing menyang nepalactalone nyebabake nambah hormon peptida sing ana gandhengane karo rasa seneng. Iki nuduhake manawa catnip bisa duwe sifat apik banget kanggo kucing.

Sing narik kawigaten, panulis uga nemokake yen kucing sing ditutupi nepalactalol ora kena diganggu lemut. Iki menehi panjelasan evolusi sing cocog kanggo atraksi bawaan kucing (lan reaksi) menyang tanduran - nutupi awake dhewe ing catnip bisa uga rumangsa kepenak banget, nanging uga bisa mbantu njaga serangga kasebut.

Apa Catnip Sejatine lan Apa Aman kanggo Kucingku? Udakara sepertiga kucing ora kena efek catnip. Shutterstock / Okssi

Apa kejem menehi kucing kucing?

Sanajan bukti nuduhake catnip duwe efek samping sing nyenengake, ora kabeh sing disenengi - utawa paling ora kepincut - iku apik kanggo kita. Kahanan kesadaran sing saya gedhe lan owah sing bisa uga ana ing antarane responden aktif bisa uga ora mesthi dadi pengalaman sing disambut.

Ing kahanan sing kucing rumangsa kuwatir, ora yakin utawa ora ngontrol kabeh, dheweke cenderung golek sumber keamanan tinimbang stimulasi. Ing kahanan kasebut, sing paling pungkasan dikarepake kucing yaiku lelungan plancongan hallucinogenik sing mbebayani.

Sanajan pancen seneng banget yen kita bisa nonton teladane sing diinduksi saka catnip, kita kudu mikir kanthi tliti babagan apa iki kanggo entuk manfaat kucing, utawa mung kanggo hiburan. Kita uga kudu ngindhari gangguan utawa nyoba kanggo stroke kucing sing kena pengaruh, lan pungkasane, kucing kudu mesthi diijini ngomong ora.

Yen kita pengin menehi kucing catnip, luwih becik kita nyelehake ing papan sing sepi, adoh saka wilayah inti ing omah - ngindhari lokasi sing biasane mangan lan turu - lan supaya dheweke mutusake yen dheweke kepengin banget. wektu.

About Author The

Lauren Finka, Associate Riset Postdoctoral, Universitas Nottingham Trent

buku-buku

Artikel iki direkam ulang saka Conversation The miturut lisensi Creative Commons. Maca Artikel asli.

 

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.