Coronavirus Asu Ditemokake Ing Manungsa lan Napa Sampeyan Ora Entuk Kuwatir

Coronavirus Asu Ditemokake Ing Manungsa lan Apa Sampeyan Ora KuwatirBersantai, manungsa! Aku ora bakal miwiti pandemi sabanjure.

Para ilmuwan nemokake a coronavirus anjing anyar ing sawetara wong sing dirawat ing rumah sakit radhang paru-paru. Iki bisa uga nguwatirake, nanging yen dibongkar, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa ora turu.

Panemuan virus corona anjing ing wolung wong ing rumah sakit ing Sarawak, Malaysia, dilaporake ing Penyakit Infeksi Klinis dening klompok ilmuwan internasional sing dihargai. Dadi, iki ateges segawon bisa nyebarake coronavirus menyang manungsa?

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing dijlentrehake yaiku virus corona. Sing penting, bedane beda karo SARS-CoV-2, virus sing nyebabake COVID-19. Kulawarga coronavirus bisa dipérang dadi papat klompok virus: alpha, beta, gamma lan delta coronavirus. SARS-CoV-2 kalebu ing klompok betacoronaviruses, dene coronavirus anjing kalebu ing klompok alphacoronavirus sing beda-beda.

Para ilmuwan ngerti babagan coronavirus anjing kanggo meh 50 taun. Virus kasebut wis ora nyata ing sawetara periode iki, mung minat karo para ahli virus veterinary lan pemilik asu kadang-kadang. Ora ana laporan sadurunge babagan virus sing nularake wong kasebut. Nanging sorotan internasional dumadakan ing kabeh coronavirus yaiku nemokake coronavirus ing papan sing durung katon sadurunge.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Infeksi virus corona bisa ditemokake ing wong sing ditemokake kanthi serendipit. Para ilmuwan ora khusus golek coronavirus anjing, lan pasien sing terlibat wis suwe pulih. Peneliti nyoba nggawe tes anyar sing bisa ndeteksi kabeh jinis coronavirus sekaligus - sing diarani tes pan-CoV.

Sawise konfirmasi tes kasebut digunakake ing conto virus sing ditanam ing laboratorium dites ing 192 swab manungsa saka pasien radhang paru-paru ing rumah sakit ing Malaysia. Sangang conto kasebut kabukten positif kanggo coronavirus.

Analisis luwih lanjut nuduhake manawa limang saka sangang conto yaiku coronavirus manungsa biasa sing bisa nyebabake pilek. Nanging, sing kaget, papat conto yaiku coronavirus anjing. Sinau luwih lanjut babagan pasien ing rumah sakit sing padha mbukak papat pasien positif liyane.

Peneliti sinau swab hidung lan tenggorokan saka kabeh wolung pasien Malaysia kanggo nyoba sinau luwih lengkap babagan coronavirus anjing. Sampel dilebokake ing sel asu ing laboratorium kanggo ndeleng manawa ana virus urip. Virus saka siji sampel ditiru kanthi apik, lan partikel virus bisa dideleng nggunakake mikroskop elektron. Para ilmuwan uga bisa ngetrapake genom virus kasebut.

Analisis kasebut nemokake yen coronavirus anjing iki ana gandheng cenenge karo sawetara alphacoronavirus sing beda - kalebu babi lan kucing - lan sadurunge durung dingerteni ing papan liya.

Ora ana bukti yen nyebar terus

Apa coronavirus anjing tanggung jawab kanggo radhang paru-paru ing pasien? Saiki, kita ora bisa ngerti. Pitu saka wolung pasien sing padha kena infeksi virus liyane, adenovirus, influenza utawa virus parainfluenza. Kita ngerti manawa kabeh virus iki bisa nyebabake radhang paru-paru dhewe, mula luwih bisa uga kena penyakit kasebut. Kita bisa ujar manawa ana asosiasi antara radhang paru-paru lan coronavirus anjing ing pasien kasebut, nanging kita ora bisa ujar manawa iku penyebabe.

Ana kuatir yen coronavirus anjing sing diidentifikasi ing pasien Malaysia kasebut bisa nyebar saka wong menyang wong, nyebabake wabah sing luwih akeh. Apa akeh headlines aja njlentrehake manawa infeksi manungsa kasebut sejatine kedadeyan ing 2017 lan 2018. Iki nyebabake kemungkinan wabah virus corona saka sumber iki luwih murah amarga ora ana bukti panyebaran terus ing telung nganti patang taun.

Amarga coronavirus wis dadi pusat perhatian lan kita golek virus sing gegandhengan, mula kita bakal nemokake conto sing luwih positif ing papan sing ora dikarepake. Umume wong-wong mau mung bakal duwe minat akademik, lan ora perlu waspada. Nanging, penting banget kanggo pengawasan kanggo coronavirus anyar terus lan berkembang supaya kita duwe kemungkinan paling apik kanggo ngenali mlumpat spesies silang ing mangsa ngarep.Conversation The

About Author The

Sarah L Caddy, Fellow Penelitian Klinis ing Imunologi Viral lan Ahli Bedah Hewan, Universitas Cambridge

buku-buku

Artikel iki direkam ulang saka Conversation The miturut lisensi Creative Commons. Maca Artikel asli.

 

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.