8 Prekara sing Kita Bikin Nggoleki Anjing Kita

8 Prekara sing Kita Bikin Nggoleki Anjing Kita Shutterstock

Tumindake segawon pancen fleksibel - mula kita bisa njaga ing omah lan nggawa menyang kafe ing akhir minggu.

Nanging, ana cara evolusi ora nyedhiyakake asu kanggo tantangan urip ing jagad iki, lan anak kirik kudu sinau carane ngatasi.

Iki minangka sawetara perkara sing ditindakake kanthi angel dingerteni.

1. Kita ninggalake dheweke dhewe

Minangka sosialitas sing lair, segawon bisa dadi kanca kanthi gampang. Pucuk banget kasengsem mbuwang wektu karo segawon, wong, lan spesies apa wae sing pengin sesambungan karo dheweke kanthi sosial. Biasane dolanan, istirahat, njelajah lan lelungan karo perusahaan. Nanging kita asring ninggalake segawon dhewe: ing omah, ing kennel utawa klinik dokter hewan.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Ing kahanan kasebut, segawon naif ora yakin yen bakal bali nglumpukake. Mung sawise pengalaman, dheweke bakal ngarep-arep reuni, lan pengalaman kasebut gumantung saka kontekse.

Ing omah, kita bisa uga nyoba ngetrapake zona tanpa asu. Lumrahe, akeh segawon sing protes. Kepiye supaya bisa tetep ana ing klompok sosial (manungsa) nalika pisah ing alangan (lawang) sing ora bisa ditembus? Iki nerangake kenapa asu asring nuntut supaya dilebokake nalika kulawargane ana, lan kenapa wong-wong sing nandhang kasusahan amarga misahake asring golek panglipur ing njero omah.

8 Prekara sing Kita Bikin Nggoleki Anjing Kita Asu pengin bebarengan karo klompok (sampeyan) sawayah-wayah. saka www.shutterstock.com

2. We visual driven

Asu urip ing jagad olfactory, dene sing utamane visual. Dadi, nalika TV bisa uga nyedhiyakake pesta visual kanggo manungsa, taman lan pantai minangka pesta mewah kanggo asu.

Tantangan tambahan yaiku asu pindhah nalika nyelidiki jagad, kamangka kita asring lungguh. Dheweke bisa uga ora seneng karo inersia sing kita nikmati ing ngarep kothak cahya sing rame lan sumunar.

3. Kita ngganti bentuk lan mambu

Sepatu, jaket, dompet, koper, tas lan koper: ambune ora bisa kaetung sawise barang-barang kasebut digawa menyang toko lan papan kerja, banjur bali menyang segawon. Produk reresik, sabun, deodorant lan shampo uga ngganti aroma sing biasane digunakake kanggo para anjing.

Andhuk, topi lan tas ngganti bentuk kita nalika digunakake. Lan nalika kita narik kawigaten, jumper lan jas ngowahi garis visual kita lan bisa uga asu ora ngerti.

Asu ngganti jubah paling ora saben taun. Bedane, saben dina ganti klambi eksternal. Iki tegese ambu ora enak sing ngeterake luwih akeh tinimbang sing diarepake asu.

Ing jagad olfactory, asu pancen ora mokal yen segawon bisa nemokake bau sing saya ganti, utamane kanggo spesies sing nggunakake aroma kanggo ngenali individu lan penyusup sing akrab.

4. Kita seneng ngrangkul

Cara manungsa nggunakake forelimbs mbedakake banget karo cara asu. Kita bisa nggunakake kanggo nggawa obyek gedhe sing kudu diseret dening segawon, nanging uga bisa nangkep siji lan nuwuhake rasa tresno.

Asu nangkep saben liyane nalika muter-gulat, uga nalika kawin lan gelut. Pin dening asu liyane ngalangi uwal cepet. Kepiye carane kirik ngerti apa sing diarani rangkul manungsa, yen tumindak kaya segawon bisa ngancam?

8 Prekara sing Kita Bikin Nggoleki Anjing Kita Anjing bisa uga diancam dening rangkulan kita sing semangat. saka www.shutterstock.com

5. Kita ora seneng digigit

Pertandhingan dolanan nyenengake kanggo akeh anak kirik lan mbantu dheweke dadi ikatan karo asu liyane. Nanging dheweke kudu ngawasi tumindake segawon liyane nalika dolanan lan ngerti yen wis nggunakake untu sing landhep lan landhep.

Manungsa luwih rentan karo rasa lara ing rahang kirik sing dolanan tinimbang segawon liyane, lan mula kita bisa menehi reaksi negatif marang upayane kanggo dolanan.

Asu bisa sesambungan karo obyek meh kabeh karo moncong. Lan kanggo dipangan, nggunakake rahang, untu lan ilat.

Asu uga "tutuk" asu liyane nalika dolanan, nyebutake tresno lan komunikasi kabeh saka "luwih" nganti "aja" kanggo "Mundur!". Dadi, lumrahe, dheweke nyoba nggunakake cangkeme nalika komunikasi karo kita, lan kudu bingung amarga asring kita nesu.

6. Kita ora mangan panganan saka tong sampah

Anjing minangka oportunis sing lumrahe entuk panganan ing papan sing ditemokake. Kosok baline, kita menehi panganan ing piring dhewe-dhewe.

Kirik kudu bingung karo reaksi nalika nemokake cemilan saka bangku lan meja, ing kothak nedha awan lan wadhah dapur. Kita ora bakal kaget yen segawon nemokake panganan sing ditinggalake ing papan sing bisa diakses.

7. Kita nuduhake wilayah

Kita ngunjungi wilayah asu liyane, nggawa ambune maneh, lan ngidini pengunjung manungsa lan kancan sing ora pati ngerti mlebu omah asu kita. Anjing durung ngalami evolusi kanggo nampa gangguan lan ancaman keamanan lan sumber daya.

Kita ora bakal gumun nalika segawon kita curiga marang pengunjung, utawa asu kita dianggep ala nalika nggawa dheweke menyang omah wong liya.

8 Prekara sing Kita Bikin Nggoleki Anjing Kita Anjing ora sacara alami nuduhake wilayah. saka www.shutterstock.com

8. Kita nggunakake tangan akeh

Kadhangkala, tangan kita ngirim panganan, goresan, pijet lan dolanan. Ing wektu liyane, dheweke nahan asu, motong paku, menehi salep utawa tablet, lan ngresiki sikat lan sikat sing bisa narik rambut.

Ora nggumunake yen ana segawon tuwuh wedi karo tangane manungsa nalika lagi mlaku. Kita bisa nggampangake supaya anjing bisa nampa macem-macem jinis kegiyatan sing gegandhengan karo tangan yen dilatih kanggo kerja sama karo hadiah.

Nanging manungsa asring nyalahake rasa wedi lan bisa uga disambut karo kekerasan sing nyebabake masalah kasebut. Anjing sing isin karo tangan bisa gampang dadi pertahanan lan bisa mlebu kilogram lan papan perlindungan, sing ora bisa diarep-arep kanggo nyuda lan nyuda.

Umumé, segawon nuduhake kemampuan luar biasa kanggo adaptasi karo teka-teki sing dibuwang. Keluwesan prilaku menehi kita pelajaran babagan ketahanan lan cara urip kanthi gampang lan sosial. Tantangan kita yaiku ngerti ora ana tumindak licik lan tumindak jahat ing kabeh tumindak.Conversation The

About Author The

Melissa Starling, peneliti Postdoctoral, Universitas Sydney lan Paul McGreevy, Profesor Prilaku Kewan lan Ilmu Kesejahteraan Kewan, Universitas Sydney

Artikel iki diterbitake maneh saka The Conversation kanthi lisensi Creative Commons. Waca artikel asli.

buku-buku

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.