Patch sing bisa dipakai ngawasi tanduran kanggo penyakit lan stres

Tambalan sensor lenggah ing godhong tanduran

Peneliti nggawe tambalan anyar sing tanduran bisa "nyandhang" kanggo ngawasi terus-terusan penyakit utawa tekanan liyane, kayata kerusakan panen utawa panas banget.

"Kita wis nggawe sensor sing bisa dipakai sing ngawasi stres lan penyakit ing tanduran kanthi cara noninvasif kanthi ngukur senyawa organik sing stabil (VOC) sing dipancarkan dening tanduran," ujare Qingshan Wei, asisten profesor teknik kimia lan biomolekul ing Universitas Negeri North Carolina lan -karang penulis makalah babagan karya kasebut.

Cara tes saiki kanggo stres tanduran utawa penyakit kalebu njupuk conto jaringan tetanduran lan nganakake tes ing laboratorium. Nanging, iki mung menehi petani siji pangukuran, lan ana wektu sithik nalika para petani njupuk conto lan nalika entuk asil tes.

Tanduran ngetokake macem-macem kombinasi VOC kanthi kahanan sing beda. Kanthi target VOC sing ana gandhengane karo penyakit tartamtu utawa stres tanduran, sensor bisa menehi tandha pangguna babagan masalah tartamtu.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

"Teknologi monitor kita Pembuatan VOC saka tanduran terus-terusan, tanpa ngrusak tanduran, "ujare Wei. "Prototipe sing wis ditampilake nyimpen data ngawasi iki, nanging versi mbesuk bakal ngirim data kanthi nirkabel. Sing dikembangake ngidini para petani ngenali masalah ing lapangan - dheweke ora bakal ngenteni kanggo nampa asil tes saka laboratorium. ”

Tambalan persegi panjang dawane 30 milimeter (1.18 inci) lan kalebu bahan fleksibel sing ngemot sensor adhedhasar graphene lan nanowires perak fleksibel. Sensor ditutupi karo macem-macem ligan kimia sing nanggepi anané VOC tartamtu, saéngga sistem bisa ndeteksi lan ngukur VOC ing gas sing godhong tanduran.

Peneliti nyoba prototipe piranti ing tanduran tomat. Prototipe digawe kanggo ngawasi rong jinis stres: kerusakan fisik saka tanduran lan infeksi dening P. infestans, patogen sing nyebabake telat penyakit blight ing tomat. Sistem kasebut ndeteksi perubahan VOC sing ana gandhengane karo kerusakan fisik sajrone siji nganti telung jam, gumantung saka cedhake kerusakan ing situs tambalan kasebut.

Ndeteksi anane P. infestans njupuk maneh. Teknologi kasebut ora njupuk perubahan emisi VOC nganti telung nganti patang dina sawise peneliti nggawe inokulasi tanduran tomat.

"Iki pancen ora luwih cepet tinimbang munculé gejala visual penyakit penyakit pungkasan," ujare Wei. "Nanging, sistem ngawasi tegese petani ora kudu ngandelake gejala visual menit. Pemantauan terus-terusan bakal ngidini para petani ngenali penyakit tetanduran kanthi cepet, bisa mbantu mbatesi panyebaran penyakit kasebut. "

"Prototipe kita wis bisa ndeteksi 13 VOC tanduran kanthi akurasi sing dhuwur, saengga pangguna bisa nggawe sensor sensor khusus sing fokus ing stres lan penyakit sing dianggep petani paling relevan," ujare Yong Zhu, profesor teknik mekanik lan aerospace lan co -karang penulis makalah.

"Sampeyan uga penting kanggo nyathet yen bahan kasebut regane murah," ujare Zhu. "Yen pabrikan ditingkatake, kita bakal ngira teknologi iki bakal terjangkau. Kita nyoba nggawe solusi praktis kanggo masalah nyata, lan kita ngerti yen biaya minangka pertimbangan sing penting. ”

Peneliti saiki ngupayakake nggawe tambalan generasi sabanjure sing bisa ngawasi suhu, asor, lan variabel lingkungan liyane uga VOC. Lan nalika prototipe nganggo daya batere lan nyimpen data ing situs, para peneliti ngrancang versi mbesuk bisa dadi tenaga surya lan bisa transfer data nirkabel.

Zheng Li, tilas postdoc ing NC State sing saiki dadi asisten profesor ing Universitas Shenzhen, lan Yuxuan Li, mahasiswa PhD ing NC State, minangka panulis utama makalah kasebut, diterbitake ing jurnal prakara. Coauthor tambahan saka Stony Brook University lan NC State.

Pakaryan kasebut entuk dhukungan saka Departemen Pertanian AS, Yayasan Ilmu Nasional, lan Negara Bagian NC.

Source: Negara Bagian NC

About Author The

Matt Shipman-NC State

ngolah buku

Artikel iki asale diterbitake ing Futurity

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.