Kepiye pager asor kasebut bisa digunakake kanggo nglindhungi lingkungan kutha Inggris

Kepiye pager asor kasebut bisa digunakake kanggo nglindhungi lingkungan kutha Inggris

Apa ana sing liya Inggris tinimbang a Minggu Hedgerow Nasional? Bisa uga ora ana wong ing saindenging jagad iki sing luwih penting babagan pager pager sing apik tinimbang sing duwe omah pinggiran kutha ing Inggris. Nanging ana luwih akeh pager sing asor tinimbang garis sing apik lan ndeleng meri saka Smiths utawa Joneses ing jejere.

Nalika kampanye pager anyar diwiwiti musim panas iki, Royal Hortikultural Society survey ngumumake yen 40% kebon Inggris duwe pager, lan antara 20% lan 25% papan kutha dijupuk dening kebon domestik. Iki tegese kita duwe sumber daya sing penting kanggo nambah kualitas lingkungan kutha.

Minggu Hedgerow Nasional digawe kanggo nyoroti kontribusi hedgerow sing gedhe banget kanggo nglawan perubahan iklim, kerugian biodiversitas, lan polusi udara kutha. Kanthi 50% pager ilang wiwit perang donya nomer loro amarga pembangunan bangunan lan peternakan kanthi skala gedhe, durung ana wektu sing luwih penting kanggo masarakat wiwit nandur lan nglindhungi cadangan alam mini sing fungsional kasebut ing kutha-kutha lan desa kita.

The Panitia Perubahan Iklim badan penasihat pamrentah ujar manawa Inggris kudu nandur 200,000km hedgerow anyar yen kepengin ketemu 2050 target nol nol. Hedgerows sehat minangka papan sing penting kanggo keanekaragaman hayati, ndhukung luwih saka 2,000 spesies, kalebu landak lan sawetara kewan sing dilindhungi Eropa, utamane asrama, newt paling apik lan umume spesies kelelawar.Lurung suburban kanthi pager lan mawar jambon sing pucet. Hedges minangka fitur sing bisa ditemtokake ing pinggiran Inggris lan nyedhiyakake papan kanggo manuk lan kewan. Tijana Blanusa / RHS, Panganggit kasedhiya


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Liwat pager

Fitur gedhe saka lanskap pinggiran kutha UK, pager luwih murah lan luwih gampang tuwuh dibandhingake karo macem-macem bentuk "infrastruktur" ijo kayata atap sedum, kebon vertikal utawa mung wit-witan lawas sing biasa. Iki nggawe dheweke dadi subjek sing apik kanggo sinau.

We Dideleng panelitian ilmiah paling anyar lan relevan babagan hedgerow, sing ngliputi 40 spesies lan jinis tanduran sing populer lan akeh digunakake. Tujuane kanggo nggawe apa sing dingerteni babagan kapasitas pager kanggo menehi mupangat lingkungan kayata adhem lan bangunan insulasi, nyuda risiko banjir, ndhukung keanekaragaman hayati, uga nyuda polusi swara, udara lan lemah. Kita uga golek pratandha saka masalah potensial sing bisa muncul kayata invasif, kapasitas kanggo nyebabake alergi, lan kadang angel diatur.

Minangka ilmuwan tetanduran, kita ngerti banget babagan mupangat lingkungan sing diwenehake tanduran, uga sawetara masalah sing disebabake. Kita uga ngerti manawa varietas individu beda-beda ing mupangate bisa diwenehake. Iki amarga beda ukuran tanduran, struktur kanopi lan sifat godhong lan oyot. Nanging umume panelitian riset nyelidiki bathi individu, mula kita pengin nggabungake kabeh informasi kasebut minangka sumber daya sing migunani.Kembang hawthorn putih sing cukup mekar ing pager musim semi. Hawthorn apik tuwuh ing wilayah sing udan deres utawa resiko banjir. Brook Gardener / Shutterstock

Apa sing ditemokake

Jembar panaliten kasebut nuduhake manawa sawetara spesies pager umum duwe macem-macem positip lingkungan. Spesies pager kanthi kolam mupangat sing paling dhuwur (adhem, ngilangi polutan udara, nyuda banjir) kalebu beech, hawthorn lan holly. Ora ana spesies saka dhaptar sing disurvei duwe properti sing kabeh negatif, lan umume nyedhiyakake paling ora sawetara mupangate lingkungan (umpamane Viburnum tinus lan laurel ceri, sing ndhukung penyerbuk lan nyedhiyakake alangan swara sing apik banget).

Kita nggawe tabel sing ngubungake spesies tanduran, sipat utama, mupangat lan masalah potensial supaya luwih gampang masarakat milih spesies sing paling cocog karo kebone dhewe. Iki dudu dhaptar lengkap, nanging bagean liya saka data sing kasedhiya.Tabel sing nuduhake varietas pager sing paling apik kanggo ditandur ing taman kutha kanggo panggunaan tartamtu kayata gangguan swara lan polusi udara lan risiko banjir. Tijana Blanusa / RHS, Panganggit kasedhiya

Tandur pager sampeyan dhewe

Makarya ing wilayah riset iki sajrone dasawarsa kepungkur, aku mulang manawa ciri-ciri ing ngisor iki umume gegandhengan karo mupangat lingkungan: tanduran ijo, ijo lan abadi (yaiku, varietas sing umure luwih dawa), macem-macem tanduran lan nandur tanduran sing luwih gedhe sing tuwuh lan tuwuh luwih cepet.

Dadi, yen sampeyan pengin nandur pager ing kebon kutha, goleki spesies ijo kayata privet, cedar abang kulon utawa Eleagnus, utawa campuran ijo lan ijo (sing ilang godhonge bakal tiba musim gugur), kayata beech utawa hawthorn. Prune saben taun saka wulan November nganti Februari (supaya sampeyan ora ngganggu manuk susuh ing musim semi) kanggo nyengkuyung luwih akeh cabang lan kanopi sing luwih padhet ing taun-taun mengko. Yen sampeyan bisa, coba pager sampeyan tuwuh luwih gedhe lan luwih tuwa - jarene meter - amarga iki bakal nambah kemampuan kanggo nangkep karbon lan nyedhot polusi udara.

Yen sampeyan manggon ing wilayah sing nyebarake masalah, kayata banjir utawa gangguan lalu lintas sing gedhe banget, sampeyan bisa uga pengin nganggep spesies sing misuwur bisa ngatasi masalah kasebut. Kanggo masalah banjir coba hawthorn; kanggo gangguan, Euonymus apik banget kanggo ngenthengake swara. Nanging ing umume kahanan nandur kabeh-bunder kayata privet (Ligustrum) utawa holly (kanthi dhewe, utawa dicampur karo hawthorn) bakal ndeleng sampeyan lan satwa lokal entuk keuntungan saka cadangan alam pribadi sampeyan.

About Author The

Tijana Blanusa, Ilmuwan Hortikultura Utama (RHS) / RHS Fellow, Universitas Maca

Artikel Iki Asale Ditampilake Conversation The

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

PALING PEMBACA

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.