Pompa panas listrik nggunakake energi luwih sithik tinimbang tungku, lan bisa uga adhem omah - kaya iki cara kerjane

gambar Pemanasan utawa adhem? Aku sakloron. FanFan61618 / Flickr, CC BY-SA

Kanggo mbantu ngatasi perubahan iklim, Presiden Biden nemtokake tujuan kanggo nyuda emisi gas rumah kaca AS 50% -52% ngisor level 2005 ing taun 2030. Kanggo ngrampungake target iki, dibutuhake kanthi cepet ngonversi kegiyatan listrik bahan bakar fosil dadi listrik sabisa, banjur ngasilake listrik kasebut saka sumber karbon-karbon lan bebas karbon kayata angin, solar, PLTA lan energi nuklir.

Bangunan sing wong manggon lan karya nggunakake energi sing akeh. Ing taun 2019, bangunan komersial lan omah dianggep luwih saka siji-pitu emisi gas omah kaca AS. Strategi pemanasan lan pendinginan anyar minangka bedhekan penting.

Untunge, ana teknologi sing ana sing bisa nindakake iki: pompa panas listrik sing telu nganti kaping papat luwih efisien tinimbang tungku. Piranti kasebut dadi panas ing omah nalika adhem lan adhem nalika musim panas kanthi ngobahake panas mlebu lan metu saka bangunan, tinimbang kanthi ngobong bahan bakar fosil.

Minangka ilmuwan sing fokus energi terbarukan lan resik, Aku sinau panggunaan energi ing omah lan apa tegese perubahan iklim sing alon industriisasi lan negara berkembang. Aku ngerteni bangunan listrik kanthi listrik sing anyar lan bisa dianyari minangka strategi penting sing uga bakal ngirit dhuwit para konsumen.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Pompa panas narik udara saka njaba lan nggunakake prabédan suhu ing antarane ruangan njero ruangan ruangan nganti panas. Akeh uga sing nyedhiyakake pendinginan, nggunakake mekanisme meh padha.

Pompa panas bisa digunakake kanthi mindhah panas, dudu udhara

Umume sistem pemanas ing AS nggunakake tungku udara paksa sing nganggo gas alam utawa listrik, utawa ing sawetara kasus minyak panas. Kanggo dadi panas bangunan, sistem kasebut ngobong bahan bakar utawa nggunakake listrik kanggo dadi panas, lan banjur nyebarke hawa anget liwat saluran menyang ruangan masing-masing.

Pompa panas bisa luwih kaya kulkas, sing ngekstrak energi saka udhara ing jero kulkas lan mbuwang energi kasebut menyang ruangan, dadi adhem dadi luwih adhem. Kanggo dadi panas bangunan, pompa panas ngasilake energi saka hawa njaba or saka lemah lan diowahi dadi panas kanggo omah.

Mangkene cara kerjane: Cairan kadhemen sirkulasi liwat koil tabung ing unit ruangan pompa panas. Cairan kasebut nyerep energi ing bentuk panas saka udhara sekitar, sing luwih anget tinimbang cairan kasebut. Cairan menguap banjur sirkulasi dadi kompresor. Kompres gas apa wae sing digawe panas, mula proses iki ngasilake panas. Banjur uap ngalih liwat kumparan tabung ing unit njero ruangan pompa panas, dadi panas bangunan.

Ing mangsa panas, pompa panas mbalikke lan njupuk energi saka ruangan lan obah sing dadi panas ing njobo, sanajan panas ing njaba - umume, fungsine kaya kulkas sing luwih gedhe.

Luwih efisien tinimbang tungku

Pompa panas mbutuhake listrik kanggo mbukak, nanging jumlahe cukup sithik. Sistem pompa panas modern bisa mindhah energi termal telu utawa kaping papat ing bentuk panas tinimbang nggunakake energi listrik kanggo nindakake pakaryan iki - lan sing duwe omah mbayar.

Beda, ngonversi energi saka siji formulir menyang liyane, kaya sistem pemanasan konvensional, mesthi mbuwang sawetara. Pancen bener kanggo ngobong minyak utawa gas kanggo dadi panas ing tungku, utawa nggunakake alat pemanas listrik kanggo dadi panas - sanajan ngono, limbah kasebut ana nalika listrik digawe. Udakara rong pertiga energi sing digunakake kanggo ngasilake listrik ing pembangkit listrik yaiku ilang ing proses.

Ngundhuh maneh residensi lan bangunan komersial kanthi pompa panas nambah efisiensi pemanasan. Yen dikombinasikake karo ngalih saka bahan bakar fosil dadi terbarukan, mula bakal mudhun panggunaan energi lan emisi karbon.

Arep listrik

akeh watesan panggunaan bahan bakar fosil lan kabijakan giat banget sing nyopir penjualan pompa panas ing AS lan internasional. Pompa panas saiki digunakake ing 5% sistem pemanas ing saindenging jagad, pangsa sing kudu ditambah saprotelon ing taun 2030 lan luwih dhuwur sawise tekan emisi net-nol ing taun 2050.

Ing wilayah sing luwih anget kanthi panjaluk pemanasan sing cukup sithik, pompa panas luwih murah dibukak tinimbang tungku. Kredit pajak, rabat utilitas utawa subsidi liyane uga bisa menehi insentif kanggo mbantu biaya pendahuluan, kalebu insentif federal dibalekake maneh karo pamrentahan Biden.

Ing iklim sing adhem banget, sistem kasebut duwe pemanas internal ekstra kanggo mbantu. Unit iki ora efisien, lan bisa nambah tagihan listrik. Wong sing manggon ing lokasi sing adhem bisa uga pengin dipikirake pompa panas panas bumi minangka alternatif. Sistem kasebut nyengkuyung kasunyatan manawa suhu lemah luwih anget tinimbang hawa ing musim salju. Sistem panas bumi nglumpukake anget saka bumi lan nggunakake teknologi cairan lan kompresor sing padha karo pompa panas sumber udara kanggo mindhah panas menyang bangunan. Dheweke regane luwih akeh, amarga nginstal kalebu penggalian kanggo ngubur tabung ing ngisor lemah, nanging uga bisa uga nyuda panggunaan listrik.

Anyar, luwih cilik “mini-split ”sistem pompa panas bisa uga ing kabeh nanging iklim paling adhem. Ora mbutuhake saluran kanggo mindhah hawa liwat bangunan, sistem kasebut nyambung menyang unit sing dipasang ing tembok sing dadi panas utawa ruangan sing adhem. Gawane gampang dipasang lan bisa digunakake kanthi selektif ing apartemen individu, dadi luwih gampang mbenakake bangunan gedhe.

Sanajan sistem pemanas lan pendinginan paling apik, nginstal insulasi lan nyegel bangunan bocor sing tepat minangka kunci kanggo nyuda panggunaan energi. Sampeyan uga bisa eksprimen karo termostat kanggo ndeleng manawa sampeyan ora bisa panas utawa adhem omah kanthi tetep nyaman ing kabeh wong. Pompa panas pamisah mini unit njero ruangan sing dipasang ing geni. Sistem pompa panas pamisah mini anyar. Robert Brecha, CC BY-ND

Kanggo pitulung manawa pompa panas bisa digunakake, siji sumber informasi sing apik yaiku panyedhiya listrik sampeyan. Akeh utilitas nawakake audit energi ing omah sing bisa ngenali cara sing larang regane supaya omah sampeyan luwih hemat energi. Sumber liyane sing apik kalebu Departemen Energi AS lan Dewan Amerika kanggo Ekonomi sing Efisien Energi. Amarga meksa kanggo listrik masarakat entuk kacepetan, pompa panas siyap kanggo main peran utama.

About Author The

Robert Brecha, Profesor Keberlanjutan, Universitas Dayton

buku_home

Artikel iki asline ditampilake Conversation The

Conversation The

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.