Ana semangat banget kanggo nggunakake "data gedhe" supaya riset biomedis luwih apik ing saindenging jagad. Nanging data gedhe ora mung babagan nglumpukake akeh cathetan lawas lan anyar. Kalebu data wektu nyata sing terus-terusan saka pasien bisa dadi bagean saka jagad anyar sing wani ing riset kesehatan.

Ngenali bedane tumor lan jaringan otak normal sajrone operasi minangka tantangan utama. Mbusak jaringan sehat bisa nyebabake masalah neurologis, nanging ninggali jaringan tumor bisa nyebabake kanker nyebar maneh.

Streamers Biofilm Mblokir Piranti Medis

Komunitas bakteri sing diarani biofilem bisa cepet nyemprotake piranti medis kayata stent lan kateter kanthi mbentuk streamer 3-dimensi sing mblokir aliran. Temuan kasebut bakal ngandhani pendekatan mbesuk kanggo nyegah clogs sing mematikan iki ....

Panaliten anyar mbukak pola kegiatan otak sing ngasilake pidato manungsa. Panaliten iki bisa uga duwe metode anyar kanggo ngrawat kelainan wicara ....

Flatworms sing nyebabake penyakit tropis schistosomiasis bisa tahan ing njero wong sing kena infeksi nganti puluhan taun. Temokake sel induk sing bisa uga tanggung jawab saiki bisa nggawe strategi anyar kanggo ngobati penyakit ....

Para ilmuwan sukses ngenali lan tuwuh populasi sel induk ati sing bisa dianyarke kanggo kaping pisanan, dilaporake panelitian anyar. Temuan kasebut pungkasane bisa nyebabake pendekatan sing mbantu ngremehake ati sing rusak ....

Ningkatake Pertahanan SelPara ilmuwan ngrancang senyawa sing nyebabake proses "tata cara omah" sel sing bisa mbantu nglawan kanker, infeksi, penyakit neurodegeneratif lan penuaan. Senyawa kasebut berhasil nglindhungi tikus laboratorium saka infeksi ....

Wong wedok ngising

Asil panelitian awal nuduhake manawa biomarker bisa uga ana gandhengane karo kemampuan wong enom lan umure tuwa kanggo adhem adhem amarga rhinovirus tartamtu. Panandha biologis sing diidentifikasi ing panliten kasebut yaiku dawa kompleks protein kaya telomeres - tutup ing ujung kromosom - sing nyuda umur.

Para ilmuwan ngidentifikasi jinis neuron langka ing tikus sing tanggung jawab kanggo ndeteksi stroking kulit sing nyenengake. Temuan mbukak lawang kanggo njelajah molekul lan jalur saraf sing ngakoni sentuhan positif ....

Page 1 saka 2

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

PALING PEMBACA

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.