6 Langkah Nggawe Praktek Olahraga Ngarep Sensitif Trauma

6 Langkah Nggawe Praktek Olahraga Ngarep Sensitif Trauma
image by Alexandr Ivanov 


Narasi dening Marie T. Russell

Versi video

Ngerteni carane miwiti (utawa bali) kanggo olahraga kanthi cara sing rumangsa aman emosional lan fisik sawise ngalami penyakit, kacilakan, utawa tumindak kekerasan bisa uga nantang, micu, lan akeh banget. Iki bisa uga dingerteni kanggo wong-wong sing nyoba nambah kapasitas kanggo stres urip utawa ngolah pengalaman ing terapi omongan.

Yen skenario iki resonate karo sampeyan, pendekatan fitness sing sensitif karo trauma bisa mbantu.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Latihan Sensitif Trauma

Intine, pendekatan sensitif trauma kanggo fitness nyebabake owah-owahan psikologis, emosi, lan fisiologis lan gejala trauma utawa stres kronis. Iki nggawe sampeyan agen latihan gerakan, lan prioritasake rasa aman ing awak lan lingkungan nalika sampeyan olahraga.

Mungkin sampeyan durung nate krungu babagan latihan sensitif trauma. Utawa, sampeyan yakin pendekatan iki mung kanggo yoga. Kasunyatane, instruksi fitness sing sensitif trauma isih anyar.

Minangka pelopor ing gerakan iki, aku ngerti manawa kanggo akeh wong, olahraga ing omah minangka pilihan sing paling apik (utawa mung) sing kasedhiya. Aku nggawe rutin olahraga ing omah kanggo wong sing ngalami trauma, stres kronis, sindrom lemes kronis, lan fibromyalgia.

Apa sampeyan milih olahraga ing omah amarga sampeyan ngerteni paling aman utawa amarga ana masalah praktis kayata perawatan utawa anggaran, aku pengin mbantu sampeyan nggawe praktik paling apik. Mangkene enem langkah kanggo miwiti.

Langkah 1: Nindakake Asupan Sampeyan

Temtokake target, kondhisi sing sampeyan butuhake, lan sumber daya luwih dhisik!

Tujuan sampeyan bisa beda-beda. Contone, sampeyan bisa uga pengin lemah ing awak. Utawa sampeyan bisa uga kudu ngatasi nyeri nemen utawa nambah higienis turu. Ora preduli apa wae, target sampeyan bakal nemtokake keputusan sing sampeyan lakoni, wiwit saka modalitas olahraga nganti frekuensi latihan.

Sabanjure, jelasake kahanan sing dibutuhake ing papan kasebut. Takon dhewe: Apa sing sampeyan butuhake saka lingkungan latihan? Apa sampeyan butuh ruang utawa privasi? Apa dina paling apik? Peralatan apa sing sampeyan butuhake? Apa jinis pandhuan utawa pandhuan? Nganggo kanthi tliti kanthi proaktif bakal mbantu sampeyan duwe latihan sing sukses lan terus maju.

Banjur goleki sumber daya sampeyan, yaiku prekara-prekara lan wong sing sampeyan bisa njaluk dhukungan, tanggung jawab, lan motivasi nalika ngupayakake tujuan.

Langkah 2: Ngenali Papan Paling Apik Kanggo Olahraga

Ora preduli ukuran omah sampeyan, 500 utawa 5,000 kaki persegi, orientasi awake dhewe kanthi tliti lan deleng ing endi kahanane. Ukur papan sampeyan lan pikirake bagean endi sing paling cocog karo kondhisi sing sampeyan lakoni ing Langkah 1. Iki bisa uga area sing ora duwe kekacoan, privasi total, utawa jarak cedhak karo router Wi-Fi.

Sengaja milih papan kanggo nyimpen peralatan sing dibutuhake uga. Duwe rencana kanggo nyiyapake lan nyelehake peralatan yen sampeyan nggunakake ruangan serbaguna utawa nuduhake papan karo wong liya.

Langkah 3: Ningkatake Sambungan Mind-Body Sajrone Anget Sampeyan

Sawise ngalami trauma, sampeyan bisa uga nemokake bagean-bagean ing awak sing wis mati utawa angel ditindakake; sampeyan bisa uga ora duwe perasaan ing awak. Pendekatan sensitif trauma kanggo olahraga Alon sambungake karo bagean kasebut maneh.

Salah sawijining cara kanggo nindakake iki yaiku anget 15- nganti 60 detik isometrik ditahan, ing endi sampeyan kontrak lan nahan otot ing saben wilayah awak sampeyan. Priksa otot kasebut nalika bisa.

Coba tambah variasi iso-ditahan utawa a squat split-gerakan alon, jembatan glute, pushup tembok, lan ngapusi Y-mundhak. Yen sampeyan nemokake latihan kasebut sing micu, aja mandheg lan golek dhukungan kanggo njaluk bantuan utawa nggunakake alat ngatur dhewe iki.

Langkah 4: Praktek Gerakan Awujud

Luwih becik, praktik sensitif trauma ora mung nggawe olahraga bisa diakses nanging uga ndhukung penyembuhan sampeyan. Kanggo iki, kita bakal nambah gerakan sing diwujudake, uga dikenal kanthi eling adhedhasar gerakan. Panliten nemokake manawa gerakan sing eling bisa nyuda gejala kanggo sawetara masalah kesehatan, kalebu nyeri nemen, lan masalah kesehatan mental kaya kuatir lan depresi.

Yoga, bebarengan karo qigong, Metode Feldenkrais, lan Teknik Alexander, minangka sawetara praktik sing umume kalebu ing kategori iki. Nanging pendekatan sing diwujudake bisa ditrapake kanggo kabeh jinis gerakan, kalebu latihan kekuatan! 

Sawise rampung anget, tutul menyang otot sing padha maneh lan bola-bali nalika olahraga. Kanggo saben gerakan, ora preduli gerakane, wenehi perhatian marang apa sing ditindakake otot.         

Langkah 5: Elingi Sampeyan Ahli ing Sampeyan!

Apa sampeyan ngetutake rutinitas omah iki, program tertulis liyane, utawa kelas sinkron online, elinga yen sampeyan ahli ing pengalaman sampeyan dhewe. Yen sampeyan rumangsa kudu ngaso luwih suwe tinimbang sing diwenehake, ngaso luwih suwe. Yen sampeyan rumangsa butuh variasi ing gerakan supaya bisa aman, apa wae variasi kasebut.

Tindakake tumindak adhedhasar pengalaman sampeyan dhewe nuwuhake rasa bebas, sing penting kanggo ngrasakake aman lan mari saka trauma.

Langkah 6: Nyengkuyung Pamulihan

Ketahanan, yaiku kemampuan kanggo bali istirahat kanthi gampang sawise nindakake perkara sing stres kaya olahraga utawa ngolah trauma, dibangun sajrone pemulihan. Ing pungkasan olahraga, sampeyan bakal mbutuhake sawetara wektu kanggo nyengkuyung awak supaya pindhah saka kahanan olahraga sing semangat supaya sistem sampeyan bisa pulih. Akeh wong sing ngerti iki minangka "keren".           

Sampeyan ora bakal pulih yen awak nggabungake kabeh pelajaran sing dipelajari nalika obah. Otot sampeyan ora kuwat nalika ngangkat barang-barang sing abot banget - saya kuwat nalika pulih sawise sampeyan ngangkat. Lan awak sampeyan ora dadi luwih efisien sajrone sampeyan nglatih, nanging sawise iku, adhedhasar apa sing sampeyan lakoni sajrone latihan lan kepiye.

Kayane penting banget supaya sampeyan mbantu sistem supaya ora semangat. Cara paling gampang kanggo nindakake iki ing omah sawise olahraga yaiku nggabungake sawetara lempitan sing lembut utawa lempitan maju ing pungkasan.

Nggoleki dalan kanggo ngobati

Nggawe latihan olahraga ing omah sing sensitif trauma minangka proses. Yen sampeyan miwiti ora enggal-enggal menehi kabungahan, aja kuwatir; elinga sampeyan ngurus dhewe.

Kadhangkala gerakan luwih therapeutic tinimbang nyenengake, lan ora apa-apa. Suwe-suwe, coba macem-macem cara kanggo nemokake dalan kanggo nambani.

Hak Cipta 2021. Kabeh Hak Dilindhungi.

Pesen saka Pengarang iki

Ngunggahake Barang sing Heavy: Ngobati Trauma Sekaligus
dening Laura Khoudari

sampul buku: Ngunggahake Barang sing Heavy: Trauma Marasake Awakmu Siji Reputere dening Laura KhoudariIng judhul inovatif iki, pelatih lan praktisi trauma sing misuwur Laura Khoudari nggawa pendekatan seger kanggo ngobati sawise trauma, nggunakake latihan kekuatan minangka praktik gerakan sing diwujudake. Dermawan, wicaksana lan diteliti kanthi cepet, debute Khoudari, Angkat barang sing abot, minangka judhul terobosan sing bakal menehi sampeyan kekuwatan lan inspirasi kanggo ngembangake katahanan lan nggawe kekuatan emosional lan fisik kanthi olahraga kanthi bobot, nalika ngelingi cara trauma bisa ngrusak kesejahteraan pikiran lan awak.

Kanggo info lengkap lan / utawa supaya pesen buku iki, klik kene

Babagan Author

foto saka Laura KhoudariLaura Khoudari minangka praktisi trauma, pelatih pribadi sing disertifikasi, lan spesialis olahraga korektif. Dheweke akeh dingerteni ing komunitas trauma lan fitness, dheweke seneng menehi alat sing dibutuhake kanggo ngobati trauma lan nuwuhake kesehatan. Dheweke dadi penulis Ngunggahake Barang sing Heavy: Ngobati Trauma Sekaligus. 

Sinau luwih lengkap ing laurakhoudari.com.
 

 


 

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.