15 Menit Kagiyatan Intensif Bisa Ningkatake Kesehatan Jantung

15 Menit Kagiyatan Intensif Bisa Ningkatake Kesehatan Jantung
Malah latihan HIIT sing cendhak bisa duwe mupangate.
Ljupco Smokovski / Shutterstock

Latihan latihan intensitas intensitas dhuwur (HIIT) dadi populer ing taun-taun pungkasan amarga sawetara sebab. Dheweke ora mbutuhake wektu akeh minangka latihan rutin (sawetara bisa mbutuhake wektu kurang saka 10 menit), lan riset ditampilake nambah fitness, ngedhunake tekanan getih lan mbantu wong supaya bisa ngatur kanthi luwih apik tingkat gula getih - sing bisa mbantu nyuda bobot lan nyegah penyakit, kayata diabetes tipe 2.

Lan bubar, a review wis ditemokake manawa salah sawijining bentuk latihan HIIT sing diarani HIIT kanthi volume sithik, duwe mupangat kanggo kesehatan kometometabolik. Iki tegese HIIT kanthi volume sithik bisa nyebabake perbaikan sing padha - utawa luwih gedhe - kanggo nambah kebugaran kortiorespiratory, kontrol gula getih, tekanan getih lan fungsi jantung dibandhingake olahraga aerobik sing terus-terusan (kayata roto limang mil).

HIIT ditondoi kanthi ngganti interval olahraga sing kurang lan intensitas dhuwur. Contone, iki bisa uga kalebu muter kanthi cepet sawetara menit sadurunge nambah gaweyan menyang level sing dhuwur utawa malah maksimal sajrone wektu sing cendhak sadurunge bali menyang langkah sing gampang. Iki banjur diulang sajrone sesi latihan kanthi total wektu sing dienggo kanthi intensitas tinggi biasane kurang. Kategori HIIT sing beda-beda ana gumantung saka intensitas olahraga sing dibutuhake.

Peneliti panelitian iki nindakake kajian topikal bukti saiki babagan HIIT volume sithik lan mupangate kanggo kesehatan jantung. Tinjauan topik nyedhiyakake ringkesan informasi paling anyar babagan lapangan utawa area riset sing berkembang kanthi cepet.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Dheweke ndeleng total 11 studi. HIIT nerangake HIIT kanthi volume sithik minangka olahraga sing wektu total ditindakake sajrone interval aktif (ora kalebu wektu istirahat) kurang saka 15 menit. Secara umum, dheweke nemokake manawa HIIT kanthi volume sithik nambah kapasitas wong kanggo ngobong bahan bakar (kayata karbohidrat lan lemak), sing ana gandhengane langsung karo kontrol gula getih - lan bisa uga penting kanggo nyegah penyakit, kayata diabetes tipe 2. Dheweke uga nemokake manawa HIIT sing diawasi kanggo wong sing sehat lan wong sing ngalami obesitas lan diabetes tipe 2 aman.

HIIT kanthi volume sithik uga ditampilake kanggo nambah struktur jantung - kayata nggedhekake ruangan. Iki nambah volume getih sing bisa dipompa jantung menyang awak liyane saben denyut jantung. Mupangat kasebut bener kanggo wong sing ora duwe kahanan kesehatan, uga kanggo wong sing nandhang lara Gagal jantung (ing endi jantung ora bisa mompa getih ing awak kanthi bener amarga wis dadi lemes banget utawa kaku).

Kasunyatan manawa tinjauan iki nuduhake HIIT kanthi volume sithik uga bisa nambah fitness cardiorespiratory iku penting. Malah wis ana perbaikan kesehatan jantung sing moderat nyuda kedadeyan kardiovaskular sing ala kayata serangan jantung lan stroke nganti 30%.

Asil kasebut nuduhake manawa olahraga sing sithik bisa nambah kesehatan. Pandhuan saiki saka Organisasi Kesehatan Dunia nyaranake wong diwasa nindakake latihan olahraga intensitas moderat 150-300 menit utawa 75-150 menit latihan kuat seminggu. Nanging, kurang wektu iku asring dikutip minangka alangi utama olahraga kanggo akeh wong. HIIT kanthi volume sithik bisa dadi luwih irit wektu nalika nawakake padha utawa luwih dandan ing asil kesehatan minangka latian maneh.

Olahraga sing cendhak uga luwih gampang ditempuh ing jangka panjang.Olahraga sing cendhak uga luwih gampang ditempuh ing jangka panjang. Produksi / Shutterstock Stratford

My riset dhewe nyaranake manawa intervensi olahraga volume sithik bisa digunakake tanpa ngrasakake angel banget utawa ora nyenengake, sing penting kanggo motivasi wong supaya terus rezim olahraga. Sampeyan bisa uga apik kanggo wong sing ora aktif utawa duwe kahanan kesehatan jangka panjang.

Kepiye cara kerja HIIT?

Ora preduli saka jinis HIIT, panganggep kesehatan bisa disebabake amarga tarif - tinimbang jumlah - glikogen otot balung (karbohidrat sing disimpen awak kanggo energi) digunakake. Glikogen otot minangka cadangan bahan bakar sing penting - mula awak nyoba nambah minangka prioritas.

Latihan HIIT nyuda glikogen otot kanthi laju kaya awak nambah jumlah lan kegiatan mitokondria (pembangkit listrik sel) ing otot supaya bisa memenuhi panjaluk energi ing olahraga. Sabanjure nyebabake perbaikan kesehatan, fungsi metabolisme, lan kesehatan.

watesan

Ana sawetara watesan riset ing HIIT. Umume pasinaon ditindakake ing setelan laboratorium. Iki nggawe angel ngerti sebabe HIIT sing bakal bisa digunakake minangka strategi olahraga ing kasunyatan.

Tinjauan iki uga duwe watesan dhewe. Biasane, nalika nganalisa asil panelitian sing akeh, para ahli nggunakake kajian sistematis utawa analisis meta. Iki dianggep minangka level bukti paling dhuwur ing desain riset. Dheweke kanthi sistematis mbiji kualitas paneliten lan nggunakake metode sing matesi bias. Iki ngidini kita nggawe kesimpulan sing bisa dipercaya lan akurat. Nanging review topik ora nindakake iki - tegese makalah tartamtu iki ora menehi tampilan paling objektif babagan efektifitas HIIT kanthi volume sithik.

Kajaba iku, nalika ngelingi wektu kanggo pemanasan lan pemanasan, saliyane wektu sing ditindakake sajrone interval intensitas dhuwur, ora kabeh latihan HIIT bisa dianggep luwih irit wektu tinimbang olahraga tradisional. Ing paninjauan iki, rata-rata total wektu saben olahraga udakara 40 menit - sing ora luwih saka 15 menit aktif.

Nanging iki ora ateges HIIT ora bisa dadi alternatif kanggo latian sing luwih dawa - utamane yen akeh bukti sing nuduhake manawa duwe macem-macem mupangat sing padha karo jinis latian liyane. Pemikiran saiki uga nuduhake saben gerakan dicokot penting. Dadi fokus ing olahraga (intensitas) kualitas, tinimbang durasi, lan nemokake cara kanggo nggabungake gerakan intensitas sing luwih dhuwur menyang kegiatan saben dinten bisa uga migunani kanggo ningkatake kesehatan lan kesehatan.Conversation The

About Author The

Matthew Haines, Kepala Divisi Ilmu Olahraga, Olahraga & Nutrisi, Universitas Huddersfield

buku_latihan

Artikel iki direkam ulang saka Conversation The miturut lisensi Creative Commons. Maca Artikel asli.
 

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

PALING PEMBACA

Apa sing bakal digawa ing mangsa saka Pandemi?
Apa sing bakal digawa ing mangsa saka Pandemi?
by Amy Lunday, Universitas Johns Hopkins
infeksi terobosan
Napa Wong sing Divaksinasi Nandhang Infèksi
by Vassilios Vassiliou, Universitas Anglia Timur, et al

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.