Pengin olahraga liyane? Coba Setel Gol Terbuka kanggo Resolusi Taun Anyar Sampeyan

Pengin olahraga liyane? Coba Setel Gol Terbuka kanggo Resolusi Taun Anyar Sampeyan
Shutterstock

Minangka wektu ing taun nalika akeh wong sing nemtokake target taun ngarep. Resolusi Taun Anyar sing paling umum - disetel dening 59% kita - olahraga luwih akeh.

Nanging kita riset nyaranake cara biasane nyetel target ing olahraga asring ora bisa. Dadi, apa sing kudu kita lakoni?

Penelitian sing diwawancarai karo atlit elit nyaranake siji kemungkinan yaiku nemtokake target sing mbukak.

Tujuan khusus bisa nggawe kita kesasar

Umume kita menehi saran kanggo nyetel target tartamtu, utawa SMART, (ing endi SMART tegese tartamtu, bisa diukur, bisa dipikolehi, realistis lan wektu). Tujuane mlaku 10,000 langkah saben dina minangka conto umum.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Saran iki biasane adhedhasar teori penentu tujuan wiwit taun 1990an. Nanging, teori kasebut saiki wis ana Ngalami évolusi, kanthi riset saiki menehi saran target tartamtu ing sawetara kasus bisa nyuda kita.

Siji masalah yaiku target khusus yaiku kabeh-apa-apa: sampeyan entuk target utawa sampeyan gagal.

Mula, sampeyan bisa uga rumangsa gagal sawise "mung" ngrekam 9,000 langkah nalika target 10,000. Kasunyatane, 9,000 langkah bisa uga prestasi (utamane ing dina sing rame) - nanging amarga sampeyan ora nggayuh target tartamtu, mula bisa nguciwani.

Yen sampeyan mandheg nggawe target, utawa wiwit rumangsa gagal, sampeyan bakal gampang nyerah - kaya akeh kita nindakake kanthi resolusi Taun Anyar.

Digunakake kanthi salah, target tartamtu malah nyebabake tumindak ora sopan (kayata nggunakake piranti kanggo nambah langkah-langkah lan artine kanthi artifisial entuk bathi saka premi asuransi murah!).

Salah siji alternatif yaiku nyetel sing dikenal minangka target sing mbukak.

Masalahe yaiku target khusus ora ana apa-apa: sampeyan entuk target utawa sampeyan gagal.
Masalahe yaiku target khusus ora ana apa-apa: sampeyan entuk target utawa sampeyan gagal.
Shutterstock

Apa sing dadi target terbuka?

Tujuan sing mbukak ora spesifik lan eksplorasi, asring diucapake kanthi tujuan kanggo "ndeleng sepira sing bisa ditindakake". Contone, pemain golf profesional ing siji sinau nggambarake kinerja sing paling apik nalika ngarahake "ndeleng akeh sing bisa dipikolehi".

Nalika kolega lan aku ngewawancarai atlit elit babagan pagelaran sing luar biasa, pendaki Gunung Everest nggambarake kepiye:

Aku mung mikir, 'Oh, aku bakal weruh kepiye cara lan njupuk nalika kedadeyan.' Aku munggah terus saya dhuwur lan pendakian saya akeh banget lan angel lan kabeh kalebu […] nganti aku ngerti yen aku bakal munggah kaya 40 meter tanpa ngerti apa sing daklakoni.

Target sing mbukak ora mung ditrapake kanggo atlit elit - nanging uga bisa olahraga kanthi apik. Siji pangajaran nemokake wong sing aktif ora cukup kinerja sing luwih apik (ing panliten iki tegese padha mlaku luwih adoh) nalika nggayuh target sing dibukak tinimbang target SMART.

Industri fitness wis wiwit nggunakake target sing mbukak. Contone, ing Pabrik merek fitness saiki nyaranake target sing mbukak ("kanggo ndeleng aktifitas sampeyan"), lan Apple Watch saiki nggabungake gol mbukak minangka pilihan olahraga.

Keuntungan psikologis saka gol sing mbukak

Target sing mbukak ora mung apik kanggo kinerja - nanging uga luwih migunani tinimbang psikologis tinimbang target SMART.

Sejatine, atlit elit sing pisanan nglaporake target mbukak nggambarake kepiye bagean penting sing dialami mili - negara sing nyenengake lan menehi hadiah nalika kabeh katon ana ing papan lan kita tampil kanthi apik tanpa kudu dipikirake.

Pasinaon tindak lanjut nemokake gol sing mbukak - dibandhingake karo target SMART - nggawe mlaku luwih nyenengake, nggawe wong luwih percaya diri lan nggawe dheweke luwih apik. Iki nambah motivasi lan menehi saran yen mbukak tujuan bisa mbantu wong supaya tetep rutinitas olahraga luwih suwe.

Siji peserta ujar manawa target terbuka "ngilangi trauma gagal".

Target sing mbukak ora mung apik kanggo kinerja - nanging uga luwih migunani tinimbang psikologis tinimbang target SMART.
Target sing mbukak ora mung apik kanggo kinerja - nanging uga luwih migunani tinimbang psikologis tinimbang target SMART.
Shutterstock

Napa tujuan mbukak beda beda karo target SMART?

Ana bedane penting liyane antarane target sing mbukak lan SMART. Nalika sampeyan nemtokake target sing SMART, sampeyan bakal nemokake sawetara prekara ing mangsa ngarep sampeyan pengin entuk ("Aku pengin bisa mlaku 10,000 langkah saben dina").

Dadi, ngupayakake tujuan SMART yaiku nyuda kesenjangan ing endi sampeyan saiki lan ing papan sing sampeyan pengin tekan - sampeyan mesthi ketinggalan ing endi sing sampeyan karepake. Iki bisa ngrasakake kemajuan sampeyan alon, lan kemajuan alon ora krasa enak.

Nalika sampeyan nemtokake target sing mbukak, fokus sampeyan bakal diwiwiti. Yen target sampeyan yaiku "ndeleng pirang-pirang langkah sing bisa dak tekan saiki", mula yen langkah sampeyan mundhak, rasane bakal maju. Sampeyan bisa uga wiwit mikir, "Oh, aku wis nemoni 2,000 langkah ... Saiki wis 3,000 langkah ... Ayo padha ndeleng pinten sing bisa dakgayuh."

Tinimbang mbandhingake karo ngendi sampeyan ngirim Dadi, sampeyan terus-terusan mbangun titik wiwitan.

Iki nggawe proses luwih positif - lan rasane luwih positif sajrone olahraga, luwih akeh kita bakal kepengin bola-bali.

Yen sampeyan nemtokake target sing mbukak, fokus sampeyan yaiku titik wiwitan, sing mung bisa nggawe lan nggawe kemajuan.
Yen sampeyan nemtokake target sing mbukak, fokus sampeyan yaiku titik wiwitan, sing mung bisa nggawe lan nggawe kemajuan.
Shutterstock

Kanggo nyetel target mbukak dhewe, pikir luwih dhisik babagan sing pengin ditambahake (kayata "luwih aktif"). Banjur identifikasi apa sing pengin sampeyan ngukur, kayata jumlah langkah rata-rata saben dina.

Frase target sampeyan kanthi cara eksplorasi terbuka: "Aku pengin ndeleng sepira gedhene bisa ngetung langkah rata-rata saben dinane ing pungkasan taun."

Banjur miwiti! Kanthi target sing mbukak, sampeyan luwih bisa ndeleng kemajuan, nikmati pengalaman, lan tetep nganti sampeyan siyap - lan entuk - target sing luwih spesifik.

Babagan AuthorConversation The

Christian Swann, Profesor Madya Psikologi, Southern Cross University

Artikel iki direkam ulang saka Conversation The miturut lisensi Creative Commons. Maca Artikel asli.

buku_latihan

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.