Napa Latihan Awak Sampeyan Kanggo Bedah Bisa Ngapikake Pamulihan lan Ngurangi Komplikasi

Napa Latihan Awak Sampeyan Kanggo Bedah Bisa Ngapikake Pamulihan lan Ngurangi Komplikasi Latihan olahraga bisa nambah kabugaran awak kanthi tambahan sajrone rong minggu, dadi pilihan sing bisa ditindakake kanggo wong sing menjalani prosedur operasi. (Shutterstock)

Yen sampeyan ngalami operasi sing ditundha amarga pandemi, utawa ana ing cakrawala, bisa uga ana sawetara karya sing bisa ditindakake saiki kanggo nyiapake lan kanggo nambah asil pasca operasi.

Prehabilitasi, strategi sing nggunakake olahraga kanggo ningkatake kapasitas fungsional pasien sadurunge operasi kanggo ningkatake asil, saya dianjurake kanggo sing ngalami operasi sing dijadwalake, lan nambah asil lan pengalaman kanggo pasien ing macem-macem kahanan.

Mesthi ora ana jaminan, nanging menehi pasien agensi sing luwih gedhe tinimbang kesehatane dhewe, lan ora ana ide sing ala kanggo nindakake apa sing sampeyan bisa kanggo nyuda risiko komplikasi sawise operasi.

Risiko pasca operasi

Statistik, seda sajrone sewulan sawise operasi ditindakake 7.7 persen kematian global, sing dadi salah sawijining faktor utama sing nyebabake korban jiwa global, mung nyebabake serangan jantung lan stroke.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Nalika pati minangka asil sing paling abot, pasien bedah uga rentan ngalami komplikasi pasca operasi tambahan kayata lemes banget, tetep ing rumah sakit luwih suwe utawa mlebu maneh ing rumah sakit, anemia lan anorexia ing antarane wong liya. Sing paling beresiko sawise operasi umume wong diwasa sing wis urip karo penyakit kronis liyane, ngombe macem-macem obat lan duwe tingkat fitness sing luwih murah.

Napa Latihan Awak Sampeyan Kanggo Bedah Bisa Ngapikake Pamulihan lan Ngurangi Komplikasi Keahlian tim bedah dudu siji-sijine faktor sing mengaruhi asil operasi. (Unsplash / Institut Kanker Nasional)

Sukses prosedur operasi gumantung luwih saka ketrampilan staf medis lan kompleksitas operasi kasebut. Dadi jelas yen kemungkinan pasien bali menyang negara sing sehat kanthi fisik lan psikologis uga gumantung apa sing ditindakake ing minggu sadurunge operasi.

Napa Latihan Awak Sampeyan Kanggo Bedah Bisa Ngapikake Pamulihan lan Ngurangi Komplikasi Olahraga bisa nambah fitness kanthi tambahan rong minggu. (Pexels)

Para ilmuwan nunjukake manawa cara sing efektif kanggo nambah kemungkinan sukses yaiku olahraga kanthi fisik sajrone operasi. Ing wektu sing durung mesthi, nalika akeh operasi wis telat, prehabilitasi bisa uga dadi kesempatan kanggo ngoptimalake asil.

Dokter asring prihatin karo faktor risiko pasien, kayata tekanan darah tinggi, status lipid getih utawa obesitas, sing akeh angel diontrol. Mbok manawa fitness fisik, sing sampeyan bisa ngganti latihan olahraga lan nyebabake sawetara faktor risiko, kudu ditambahake ing dhaptar iki. Latihan olahraga bisa nambah fitness fisik kanthi tambahan ing mung rong minggu, nggawe pilihan sing bisa ditindakake kanggo wong sing bakal menjalani prosedur operasi.

Prehabilitasi

Konsep prehabilitasi adhedhasar ide sing pasien kanthi kapasitas fungsional sing luwih dhuwur, utawa level fitness, bakal luwih ngidinke prosedur operasi, duwe komplikasi pasca operasi sing luwih sithik lan nuduhake asil fungsional, psikologis, sosial lan operasi sing luwih apik.

Olahraga bisa nambah fitness kanthi tambahan rong minggu. (Pexels)Wong kanthi kapasitas fungsi sing luwih dhuwur sadurunge operasi bisa uga duwe asil pasca operasi sing luwih apik. (Unsplash / Yulissa Tagle)

Pikirake fitness sampeyan minangka pitcher banyu, lan saben asil sawise operasi minangka tanduran. Luwih akeh banyu sing ana ing wiwitan sampeyan bisa ngramal pirang-pirang tanduran utawa asil sing bisa sampeyan jaga. Kritik, bukti ilmiah nuduhake manawa a level fitness individu bisa dadi prediktor risiko post-operative sing luwih kuat tinimbang faktor risiko tradisional, amarga perbaikan fitness sing cilik wis ana gandhengane karo peningkatan kaslametan.

Warta gedhe yaiku yen kita ngerti akeh jinis latihan olahraga efektif, kalebu mlaku-mlaku cepet utawa jogging, latihan interval dhuwur-intensitas, angkat beban, olahraga napas lan latihan khusus otot utawa sendhi.

Fitness pasien saiki minangka faktor penting sing kudu dipikirake nalika nulis program olahraga sadurunge operasi, amarga wong sing duwe tingkat kebugaran sing luwih dhuwur bisa uga bisa ngrampungake program sing luwih tantangan, kayata latihan interval intensitas dhuwur sing digabung karo latihan kekuatan , lan mbutuhake luwih akeh kegiyatan kanggo ndeleng bathi fisik. Bentenipun, pasien sing luwih tuwa lan ringkih ngalami kemoterapi minangka persiyapan prosedur operasi bakal luwih diwatesi ing tingkat fitness, lan mung bisa ngrampungake latihan napas jero kanthi fokus kanggo ngiyatake otot inspirasi, yaiku otot pernafasan sing digunakake nalika nyedhot, kayata diafragma.

Nyiyapake operasi telat

Ora preduli program olahraga tartamtu, kayane intervensi olahraga kasebut aman, lan bisa digandhengake karo asil pasca operasi sing luwih apik.

Kaya latihan kanggo lomba utawa olah raga, program prehabilitasi paling efektif yen dikombinasikake karo intervensi nutrisi lan psikologis. Operasi nyebabake reaksi stres sing nyebabake kebutuhan tambah kanggo sumber energi tambahan, sing bisa diatasi karo suplemen nutrisi, kayata mangan panganan sing luwih protein.

Wong kanthi kapasitas fungsi sing luwih dhuwur sadurunge operasi bisa uga duwe asil pasca operasi sing luwih apik. (Unsplash / Yulissa Tagle) Wong sing operasi wis ditundha amarga pandemi duwe kesempatan kanggo prehabilitasi. (Shutterstock)

Ngatasi rasa kuwatir pasien babagan manajemen rasa nyeri, lan modifikasi prilaku kayata mandheg ngrokok lan nyuda konsumsi alkohol, kabukten bisa mandhegake risiko komplikasi sawise operasi kanthi mandhiri. Asil pasca operasi paling apik wis diamati nalika a pendekatan multi-pronged, utawa program sing dirancang kanggo ngatasi kabeh aspek kesehatan pasien, wis ditrapake.

Ing perawatan kesehatan, sampeyan bisa ngoper gir. Yen nggunakake prehabilitasi lan nyedhaki operasi kaya latihan kanggo balapan, kita bakal bisa ndeleng asil sing luwih apik, pati lan pasien sing luwih sehat. Iki luwih penting saiki, ing tengah pandemi saiki. Kanthi akeh operasi sing ditundha, akeh pasien duwe wektu ekstra kanggo prehabilitasi sing bisa nambah asil.Conversation The

About Author The

Emily C. Dunford, Fellow Postdoctoral ing Kinesiology, Universitas McMaster

Artikel iki direkam ulang saka Conversation The miturut lisensi Creative Commons. Maca Artikel asli.

buku_saksi

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.