Terapi gen bisa ngobati penyakit mata tanpa operasi

Patung buta saka bola mata lungguh ing ngarep gedung pencakar langit lan langit biru

Terapi gen anyar pungkasane bisa menehi perawatan alternatif kanggo distrofi kornea endothelial Fuchs, penyakit mata genetik sing mengaruhi kira-kira siji saka 2,000 wong sacara global.

Saiki, siji-sijine perawatan yaiku transplantasi kornea, operasi utama kanthi risiko lan komplikasi potensial.

"Nalika transplantasi sampeyan nggawe prabédan gedhe kanggo wong kasebut, nanging masalah gedhe kanggo pasien kanthi kunjungan, akeh tetes mata, akeh rekan bayaran, lan yen sampeyan duwe perawatan medis sing ora mbutuhake operasi, iku bakal dadi gedhe, "ujare Bala Ambati, profesor riset ing Universitas Oregon sing nganakake panelitian wolung taun sing nyakup pangembangan terapi gen.

"Ora mung bisa mbantu pasien sing butuh transplantasi, nanging uga bisa mbantu akeh wong liya sing bisa nggunakake (kornea) tissue. "

Kanggo sinau ing jurnal kasebut eLife, penyidik ​​fokus ing versi langka penyakit sing wiwitan lan nganakake riset ing tikus. Dheweke nggunakake CRISPR-Cas9, alat sing kuat kanggo nyunting genom, kanggo ngalahake bentuk protein sing bisa ditemokake kanthi penyakit iki.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Distrofi Fuchs kedadeyan nalika sel ing lapisan kornea diarani endotelium mboko sithik mati lan sel stres ngasilake struktur sing dikenal minangka guttae. Sel iki biasane mompa cairan saka kornea supaya bening, nanging yen mati, cairan mundhak, kornea dadi abuh, lan sesanti dadi mendhung utawa asap.

"Kita bisa nyetop ekspresi protein beracun iki lan ditliti nganggo model mouse," ujare coauthor Hiro Uehara, rekan riset senior ing lab Ambati.

"Kita negesake manawa (ing tikus sing nampa), perawatan bisa nylametake ilang sel endoteli kornea, nyuda struktur kaya guttata, lan ngreksa fungsi pompa sel endothel kornea."

Sel kornea ora reproduksi, tegese sampeyan wis lair karo kabeh sel sing bakal ana, ujare Ambati. Salah sawijining tantangan paneliten yaiku nggunakake KRISPR teknologi editing gen ing sel kasebut, proses sing angel sacara teknis.

Uehara nggawe solusi inovatif sing nambah panggunaan teknologi CRISPR lan pungkasane bisa nyebabake perawatan penyakit liyane sing nglibatake sel non-reproduksi, kalebu sawetara penyakit neurologis, penyakit kekebalan, lan kelainan genetis tartamtu sing nyebabake sendhi. Panliten kasebut minangka kaping pisanan paneliten nggunakake teknik kasebut, sing diarani gangguan mula kodon, menyang sel sing ora ngasilake.

"Iki bisa ngembangake target target terapi kanggo sistem CRISPR-Cas menyang jaringan sing ora bisa divisi sel," ujare Ambati.

Kanggo nyoba keamanan perawatan, para peneliti mriksa jaringan ing sekitar lan gen liyane kanggo mesthekake yen ora kena pengaruh terapi kasebut. Riset mbesuk bakal mriksa terapi ing manungsa kornea donor saka bank mata lan model kewan liyane sing duwe tes klinis pungkasan ing manungsa.

Pengarang tambahan yaiku saka Universitas Johns Hopkins, Universitas Virginia, Universitas Utah, lan Universitas Massachusetts.

Dhukungan kanggo riset teka saka National Institutes of Health / National Eye Institute lan Research to Prevent Blindness, Inc.

Source: Universitas Oregon

About Author The

U. Oregon

Artikel Iki Asal-Usul Ditampilake ing Masa Depan

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.