Dementia sing ora didiagnosis bisa uga umume luwih umum tinimbang sing dipikirake

Wanita sing luwih enom ngrangkul ibune

Mung 1 saka 10 wong diwasa lawas ing survey nasional gedhe sing ditemokake duwe gangguan kognitif sing konsisten karo demensia sing nglaporake diagnosis medis resmi kanggo kondhisi kasebut.

Nggunakake data saka Studi Kesehatan lan Pensiun kanggo nggawe conto perwakilan nasional udakara 6 yuta wong Amerika umur 65 utawa luwih, peneliti ing Universitas Michigan, Universitas Negeri Dakota Utara, lan Universitas Ohio nemokake manawa 91% wong sing cacat kognitif cocog karo dimensia marang penanya sing ora duwe diagnosis medis resmi penyakit Alzheimer utawa demensia.

"(Bedane) luwih dhuwur tinimbang sing dakkarepake," ujare penulis jeneng Sheria Robinson-Lane, asisten profesor ing Universitas Perawat Universitas Michigan.

Nalika wartawan proksi (umume, anggota kulawarga) nanggapi, prevalensi mudhun saka 91% dadi udakara 75%, sing isih penting banget. Sanajan akeh wong sing wis didiagnosis lan tetep ora sadhar utawa ora kelalen diagnosis, sing penting yaiku penilaian kognitif, khusus skrining demensia, ora rutin sajrone kunjungan sumur taunan kanggo wong diwasa lawas.

COVID-19 menehi angka kasebut dadi tambah akeh amarga wong sing demensia duwe risiko rumah sakit lan pati sing luwih dhuwur sawise infeksi, ujare Robinson-Lane. COVID-19 uga nyebabake umure wis suwe neurologis efek ing sawetara wong, bisa uga nambah risiko diagnosa sing gegandhengan karo dimensia mbesuk.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

"Saiki luwih saka saiki, pamrograman rutin lan penilaian kasebut pancen kritis," jarene. "Aku pikir penting banget supaya kasedhiya sawetara informasi dhasar kanggo panyedhiya pasien luwih saka 65 taun."

Coauthor Ryan McGrath, asisten profesor ing North Dakota State University, nyaranake yen migrasi menyang telemedisin sajrone pandemi COVID-19 luwih negesake pentinge penilaian kognitif.

"Disaranake panyedhiya layanan kesehatan supaya ora fungsi kognitif sing kurang sajrone penilaian kesehatan rutin yen bisa," ujare. “A telemedicine pilihan bisa nyuda wektu klinik lan nambah jangkauan. "

Prevalensi ora nglaporake diagnosis sing ana gandhengane karo dimensia, sanajan dikatutake urip kanthi cacat kognitif sing cocog karo demensia, beda karo jinis, pendhidhikan, lan ras.

Wong sing ngidentifikasi non-Hispanik Ireng duwe prevalensi sing luwih dhuwur (93%) ora ana diagnosis sing dilaporake, uga pria (99.7%) dibandhingake karo wanita (90.2%) Prakiraan prevalensi diagnosis sing ora dilaporake kanggo lulusan sekolah menengah pertama udakara 93.5%, dibandhingake karo 91% kanggo sing paling ora duwe sekolah menengah.

"Ana bedane banget ing perawatan lan diagnosis sing gegandhengan karo dimensia ing antarane wong tuwa Ireng, sing asring didiagnosis mengko ing lintasan penyakit kasebut dibandhingake karo kelompok ras lan etnis liyane," ujare Robinson-Lane.

Pendhidhikan asring dadi proksi kanggo status sosial ekonomi, mula ing saindhenging umur, wong sing luwih sugih duwe luwih akeh akses menyang sumber daya sing nyebabake risiko lan perkembangan penyakit, ujare. Lan, bukti nuduhake manawa pendhidhikan bisa mengaruhi kinerja tes kognitif.

Kunjungan Medicare mesthine kalebu skrining kognitif, nanging angel kanggo nemokake keprihatinan kognitif ing kunjungan tahunan 20 menit, jarene. Nambah penilaian kognitif tartamtu uga bisa mbutuhake wektu kanggo ngunjungi.

Asring, Robinson-Lane krungu saka anggota kulawarga sing prihatin sing ora ngerti langkah sabanjure, utawa anggota kulawarga sing dikepengini pengin njaga kamardikan lan privasi, lan dokter ora bisa nuduhake informasi tanpa idin saka pasien.

Dheweke nyengkuyung komunikasi terbuka lan ngelingake kulawarga yen isih bisa nuduhake informasi karo panyedhiya wong sing dikasihi kanthi langsung utawa liwat perawat utawa asisten medis.

Panliten kasebut bakal ditampilake ing Jurnal Alzheimer's Disease. Pengarang tambahan yaiku saka Universitas Michigan, Negara Bagian Dakota Utara, lan Universitas Ohio.

Source: Universitas Michigan

About Author The

Laura Bailey-Michigan

buku_kesehatan

Artikel iki asale diterbitake ing Futurity

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.