Kurang mobilitas munggah bisa nyepetake nyawane wong Ireng

Wong Ireng lenggah ing garis paling ngisor kanthi grafik garis abang ing latar mburi putih

Mobilitas munggah, kapasitas kanggo ningkatake status sosial ekonomi, minangka kunci kanggo mujudake impen Amerika babagan urip sing dawa, makmur, lan bahagia, ujare peneliti.

Ing panaliten anyar, dheweke nemokake hubungan sing kuat ing antarane kurang mobilitas munggah ing wiwitan umur lan tingkat kematian wong diwasa, utamane ing antarane pria Ireng.

Sinau ing jurnal kasebut Kesehatan & Papan minangka wong sing pertama sing mriksa beda-beda ing antarane ras lan jender sing ana hubungane karo mobilitas munggah-tingkatan antar-umur awal lan mortalitas diwasa awal ing tingkat kabupaten ing Amerika Serikat.

Peneliti mbandhingake papat klompok demografi: lanang putih, lanang Ireng, wanita putih, lan wanita Ireng. Dheweke nganalisis data administrasi babagan mobilitas munggah, kalebu cathetan pajak, lan statistik kematian saka 3,030 kabupaten AS kanggo wong-wong sing lair antawis taun 1978 lan 1983-kalebu luwih saka 40 yuta wong ing saindenging negara. Panliten kasebut nglacak kohort nganti 2017, nalika anggota paling tuwa umure 39 taun.

Kajaba karo pria kulit putih, watesan kanggo mobilitas munggah ing wiwitan umur meh bisa ngramal kemungkinan pati sing luwih dhuwur nalika diwasa, kanthi asosiasi paling kuat ing antarane pria Ireng, ujare analisis. Analisis tambahan sing nganggep level pendhidhikan lan jinis papan sing dienggo wong nuduhake manawa ana hubungane karo mobilitas munggah lan kematian diwasa paling kuat ing antarane pria Ireng tanpa gelar kuliah lan wong-wong sing manggon ing kutha-kutha.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

"Pakaryan kita nuduhake manawa kurang mobilitas munggah - terus-terusan ora bisa nggayuh impen Amerika - duwe akibat serius tumrap umur umure wong Ireng," ujare panulis utama Emma Zang, asisten profesor sosiologi ing Universitas Yale.

“Struktural rasisme wis nemtokake ing endi akeh wong kulit ireng Amerika sing tuwuh, nyebabake kemungkinan entuk gelar perguruan tinggi, entuk kerja sing apik, lan miwiti kulawarga - kabeh elemen penting kanggo nggayuh impian Amerika, "ujare Zang.

"Ora duwe kesempatan kasebut nyuda akses masarakat menyang mobilitas munggah, sing bisa nyepetake uripe."

Definisi panelitian babagan mobilitas munggah intergenerasional nggambarake rangking penghasilan rata-rata distribusi penghasilan nasional sing dideleng dening wong tuwa kanthi wong tuwa kanthi penghasilan kurang umur 24 taun.

Kanggo luwih ngerti temuan kasebut, Zang nyaranake mbayangake rong kabupaten hipotetis kanthi tarif mobilitas munggah sing beda: Ing kabupaten A, pria Ireng kanthi wong tuwa sing duwe penghasilan murah bisa entuk rata-rata persentase 39 ing distribusi penghasilan nasional ing umur 24 taun (kayata, New Haven, Connecticut ), dene rekane ing kabupaten B bisa nggayuh persentil kaping 49 (kayata, Middlesex, Massachusetts).

Adhedasar panaliten, angka kematian diwasa awal (jumlah korban per 1,000 wong) kanggo pria Ireng ing kabupaten A diprediksi bakal luwih dhuwur tinimbang sing ana ing kabupaten B kanthi 1.146 tiwas. (Rata-rata angka kematian diwasa awal kanggo wong Ireng yaiku 1.96 tiwas saben 1,000 wong. Nomer wanita kulit putih lan Ireng padha cacahe ana 0.452 lan 0.617.)

Hubungan antarane mobilitas munggah umur dini lan kematian diwasa diwasa kanggo pria kulit putih lemes.

Peneliti nemokake cacat ras sanajan ing kabupaten kanthi mobilitas munggah umur dini lan mortalitas dini diwasa sing kurang.

"Wong-wong saka macem-macem klompok demografi sing manggon ing kabupaten padha duwe macem-macem pengalaman," ujare Zang. "Ing kabeh kabupaten sing kita sinaoni, Lanang ireng duwe mobilitas munggah-umur awal paling murah lan mortalitas dini diwasa paling dhuwur. ”

"Pakaryan kita nuduhake manawa kabeh wong Amerika ora duwe akses sing padha kanggo mobilitas munggah, mula padha duwe kesempatan sing ora padha kanggo mujudake gegayuhan Amerika," ujare penulis buku Nathan Kim, sawijining senior ing Universitas Yale sing dadi jurusan statistik lan ilmu data minangka uga kesukuan, ras, lan migrasi.

"Para pembuat kebijakan kudu nganggep inisiatif sing bakal nyuda ketimpangan ing mobilitas munggah, kayata ngapikake akses menyang kesempatan pendhidhikan kanthi kualitas tinggi lan perawatan medis, nyuda paparan wong kanggo timbal lan liya-liyane. polusi awal kanak-kanak, lan mbangun lingkungan sing luwih aman. ”

Dhukungan kanggo panelitian kasebut diwenehake saka Inti Pendidikan Riset saka Pusat Kemerdekaan Amerika Claude D. Lada Luwih tuwa ing Yale School of Medicine, Panel Study Dinamika Penghasilan, lan Lembaga Yale kanggo Studi Sosial lan Kebijakan.

Source: Universitas Yale

About Author The

Mike Cummings-Yale

Artikel Iki Asal-Usul Ditampilake ing Masa Depan

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.