Intervensi COVID bisa digunakake paling apik nalika negara-negara kasebut kerja sama

Kursi lenggah enem kaki ing kebon ijo

Campur tangan non-farmasi bisa efektif mbatesi panyebaran COVID-19, nanging masing-masing negara kudu nganggep tetanggan geografis supaya strategi mitigasi bisa sukses, miturut analisis anyar.

Peneliti uga nglaporake manawa intervensi kasebut paling ora telung nganti patang minggu supaya bisa pengaruh sing bisa diukur nalika nyuda panyebaran COVID-19.

"Langkah-langkah sederhana kaya masking amanat lan larangan kanggo nglumpukake bisa nduwe pengaruh gedhe marang pirang-pirang kasus lan lintasan infeksi, "ujare penulis senior Seema Lakdawala, profesor asosiasi mikrobiologi lan genetika molekuler Universitas Pittsburgh School.

"Nalika ngadhepi kenaikan infeksi SARS-CoV-2 lan tingkat vaksinasi suboptimal, penting kanggo ngenali strategi sing bisa njaga rawat inap ing rumah sakit sing gegandhengan karo virus."

Ing pirang-pirang wulan sawise Organisasi Kesehatan Dunia ngumumake COVID-19 minangka pandemi global, negara-negara ing saindenging negara ngetrapake macem-macem strategi kanggo ngontrol panyebaran virus kasebut.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Kanggo mbandhingake macem-macem intervensi lan nemtokake strategi sing paling efektif, Lakdawala lan rekan kerja bareng karo Rebecca Nugent, profesor lan kepala departemen statistik lan ilmu data ing Dietrich College of Humanities and Social Science ing Universitas Carnegie Mellon, lan kolega. Dheweke nggoleki situs web pamrentah negara lan gubernur ing kabeh 50 negara bagian lan Distrik Columbia kanggo rekonstruksi kemajuan pandemi sajrone taun kepungkur.

Analisis kasebut nerangake manawa, ora kaget, luwih kuat campur tangan negara—Dadi amanat masking universal, watesan nglumpukake, lan penutupan restoran lan bar - diterapake antarane Maret 2020 nganti Maret 2021 ana gandhengane karo pati COVID-19 sing luwih sithik.

Saka 23 negara sing ngetrapake kombinasi kuat saka telung langkah sing kasebut ing ndhuwur, mung udakara 35% sing duwe angka kematian ing ndhuwur rata-rata nasional. Beda karo 28 negara kanthi strategi mitigasi sing kurang ketat, meh 75% duwe angka kematian ngluwihi rata-rata nasional.

Para ilmuwan uga nemokake manawa negara-negara tetangga kanthi strategi intervensi sing beda lan watesan virus corona duwe lintasan kasus COVID-19 sing padha, menehi peringatan marang petugas kesehatan masyarakat supaya menehi perhatian marang negara-negara sing cedhak.

"Kita nemokake manawa sawetara klompok negara sing dununge geografis cedhak - kayata ing Midwest - duwe pola sing padha kasus ngétung, senadyan kasunyatan manawa strategi mitigasi beda, "ujare Nugent.

"Kluster sing diamati bisa uga ana gandhengane karo kahanan lingkungan, kayata suhu lan asor, nanging kita mikir bisa uga nggambarake interlingling amarga lelungan."

Peneliti uga nemokake meh sak wulan dibutuhake kanggo ngamati manawa intervensi kasebut duweni pengaruh sing dikarepake kanggo nyuda kasus COVID-19.

"Nalika nglacak khasiat intervensi kesehatan masyarakat, penting sabar. Ana sawetara nganti patang minggu suwene nalika intervensi ditindakake lan nalika efeke katon jelas, "ujare Nugent.

"Perlu sawetara wektu kanggo ndeleng pengaruh larangan, mula penting ora diangkat prematiely. Kita uga kudu nimbang ngetrapake luwih dhisik nalika kasus wiwit mundhak, sadurunge kasep kanggo mandhegake lonjakan gedhe ing nomer kasus. ”

Peneliti nggawe dashboard interaktif, PhightCOVID.org, sing nuduhake dinamika implementasi intervensi non-farmasi lan kasus COVID-19. Dheweke njaluk pamrentah lokal kanggo nimbang wawasan kasebut kanggo nuntun tanggepan kesehatan masyarakat lan kesiapan pandemi amarga varian Delta entuk pijakan ing wilayah negara kasebut kanthi tarif vaksinasi sing sithik.

"Vaksin tetep dadi cara sing paling efektif kanggo ngontrol panyebaran virus lan nggawa kita metu saka pandemi iki, "ujare Lakdawala, uga anggota Pusat Penelitian Vaksin Universitas Pittsburgh. “Nanging vaksin ora mung strategi sing kasedhiya. Intervensi sederhana, kayata mandhiri masking universal, efektif banget kanggo nyegah panyebaran virus agawe iki lan kudu digunakake yen ora ana pilihan liyane. "

Temuan kasebut ditampilake ing situs web preprint medRxiv. Kertas preprint iki durung ngalami paninjauan peer lan temuan kasebut minangka pambuka. Pengarang tambahan yaiku saka Universitas Carnegie Mellon lan Universitas Pittsburgh.

Source: Universitas Pittsburgh

About Author The

Allison Hydzik-Pittsburgh

Artikel Iki Asal-Usul Ditampilake ing Masa Depan

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.