'Materi peteng' génom kucing bisa uga ngerteni kesehatan kita

loro kucing Siam ing kasur

Tata letak genom kucing mirip banget karo genom manungsa, malah luwih mirip karo tikus utawa segawon, lapor peneliti.

Temuan kasebut, diterbitake ing Tren ing Genetika, teka sawise puluhan sekuens DNA genom dening Leslie Lyons, profesor obat komparatif ing Universitas Kedokteran Hewan Universitas Missouri. Déwan genom kucingé wis meh 100% rampung.

"Genetika komparatif bisa uga duwe peran penting ing obat presisi lan obat terjemahan, utamane kanggo penyakit warisan sing kena pengaruh kucing lan manungsa, kayata penyakit ginjel polycystic lan kardiomiopati hypertrophic," ujare Lyons. "Minangka peneliti, apa wae sing bisa dingerteni babagan ngenali panyebab penyakit genetik ing kucing utawa cara ngobati bisa migunani kanggo ngobati manungsa kanthi penyakit sing padha."

Lyons nerangake manawa saka 3 milyar pasangan dhasar DNA sing dadi génom mamalia, mung 2% DNA sing dikode dadi protein sing mbantu awak nindakake fungsi alami. "Prakara peteng”DNA, utawa 98% DNA sing ora duwe fungsi sing jelas, bisa uga duwe peran pangaturan kanggo nguripake utawa mateni gen tartamtu, nanging peneliti durung ngerti kanthi lengkap.

"Kita pengin golek unsur peraturan ing prakara peteng sing bisa uga ana DNA spesifik sing nguripake utawa mateni gen kita, lan amarga kucing duwe genom sing meh padha karo manungsa, perkara peteng uga disusun kanthi cara sing padha," Lyons ujar. "Kanthi luwih ngerti genom kucing, kita bisa nyoba target lan nemokake urutan peraturan kasebut lan banjur bisa ngembangake terapi sing bakal nguripake utawa mateni urutan kasebut.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

"Yen kita bisa mateni kabeh gen, bisa uga kita bisa mateni kabeh kanker utawa penyakit sing kedadeyan mutasi genetik."

Riset Lyons nambah kesejahteraan kewan kanthi nemokake mutasi genetik sing nyebabake penyakit. Ing panaliten sadurunge, dheweke nemokake kucing mutasi spesifik ing gen sing tanggung jawab nyebabake Sindrom Chédiak-Higashi, kahanan langka ing kucing lan manungsa sing ora kuwat sistem kekebalan awak lan nyebabake awak luwih rentan kena infeksi. Penelitiane uga migunani kanggo nyegah penyakit sing diturunake menyang generasi sabanjure.

"Kanggo kondhisi sing langka, kita luwih becik nemokake gen sing ana siji mutasi sing nyebabake sing apik utawa sing ala, nanging penyakit sing paling umum ing masarakat umum, kayata panandhang asma, diabetes, obesitas, tekanan darah tinggi, lan alergi , asring luwih kompleks, "ujare Lyons. "Amarga kabeh kahanan umum sing mengaruhi kucing uga manungsa, luwih akeh panliten babagan mbandhingake kucing lan genom manungsa bisa mbantu kita mbesuk bisa ngerteni gen lan mekanisme sing beda kanggo nggawe penyakit kompleks kasebut."

Lyons nambahake yen pandemi COVID-19 nyoroti pentinge obat terjemahan. Saliyane coronavirus sing nyebabake COVID-19 ing manungsa, uga nyebabake peritonitis infeksi kucing ing kucing, sing bisa nyebabake fatal.

"Sawetara taun kepungkur, kita ngerti remdesivir obat efektif ngobati kucing saka peritonitis infeksi kucing," ujare Lyons. "Dadi, nalika pandemi diwiwiti, kita ngerti yen bisa nganggep manungsa kanggo ngobati manungsa kanthi COVID-19 amarga reseptor virus padha karo kucing lan manungsa."

Ana isih akeh pitakon sing kudu diselidiki, ujare Lyons.

"Isih akeh sing durung ngerti, kalebu kenapa kucing lara lara nanging ora kanggo wong liya?" Lyons ujar. "Napa sawetara manungsa mati amarga COVID-19, nanging liyane ora nuduhake gejala? Ngerti luwih apik babagan biologi kucing lan dandanan genetik, bakal mbantu kita luwih ngerti babagan biologi manungsa.

"Tujuan umum kanggo nggawe kucing luwih sehat kanthi ngatasi masalah genetik lan nggunakake informasi kasebut kanggo menehi informasi babagan obat-obatan manungsa adhedhasar apa sing wis disinaoni," ujare Lyons. "Pakaryan kita uga bisa nyuda kahanan sing diwarisake kucing supaya ora diturunake menyang keturunane."

Source: Universitas Missouri

About Author The

Brian Consiglio-Missouri

Artikel Iki Asal-Usul Ditampilake ing Masa Depan

Sampeyan May Uga Like

Liyane Miturut Panganggit Iki

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.