Vaksinasi COVID-19 wajib ing sekolah nalika musim gugur iki?

Nalika pikiran kita bali menyang sekolah, iku penting banget kanggo nambah tarif vaksinasi COVID-19 Kanada ing antarane para mudha.

saiki bocah sing layak (12-17) lan wong enom (18-29) duwe tingkat vaksinasi paling murah saka klompok umur ing propinsi kasebut: 49.2 persen bocah umur 12 nganti 17 taun lan 56.2 persen umur 18 nganti 29 taun wis nampa rong vaksinasi.

Akeh universitas mutusake ora nggawe vaksinasi wajib nanging nyengkuyung. Rencana sekolah ing Kanada kanggo keamanan virus ora kalebu vaksin COVID-19 sing aman kanggo siswa sing layak lan staf, nyebabake kritik saka sawetara ahli kesehatan.

Pengalaman imunisasi sekolah sekolah ing Ontario saiki kanggo penyakit liyane nuduhake ana kaluwihan lan kekurangan mbutuhake vaksinasi. Vaksin mandat kanggo mlebu sekolah bisa dadi cara paling apik kanggo nambah tarif vaksinasi COVID-19.

Undhang-undhang Ontario ing 1982

Ontario minangka salah sawijining mung rong provinsi ing Kanada sing mbutuhake siswa nindakake vaksin sing paling anyar kanggo mlebu sekolah. Sing liyane yaiku New Brunswick.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Undhang-undhang ing Ontario wis mapan wiwit taun 1982, lan saiki mbutuhake supaya siswa diinokulasi sangang penyakit kalebu mumps, campak, difteri lan polio. Bocah-bocah sing ora divaksinasi bisa dilereni sekolah nganti 20 dina, lan wong tuwane bisa dipeksa mbayar dhendha nganti $ 1,000.

Tandha mandeg maca 'tandha campak'.
Wabah penyakit bisa kedadeyan ing endi ana klompok wong sing durung divaksinasi. Ing kene, ana tandha ing klinik ing Vancouver, Wash., Ngelingake para panandhang wabah campak ing Januari 2019. Foto AP / Gillian Flaccus

Ana pengecualian amarga alasan medis, agama lan filosofis. Gunggunge jumlah pembebasan sithik (1.8 persen ing antarane siswa umur pitung taun ing 2012-13), sanajan jumlah pengecualian amarga alesan agama lan nurani saya akeh.

Sing luwih kuwatir yaiku kasunyatan manawa ana pambebasan klempakan geografis. Epidemi bisa balapan liwat sekolah sing akeh wong tuwa sing njaluk dibebasake.

Wong tuwa sing milih mbantah amarga alesan sing tliti saiki diwajibake melu sesi pendhidhikan vaksin. Ing Post National nglaporake manawa miturut survey, ana 35 propinsi kesehatan ing provinsi Ontario, pendhidhikan iki ora efektif kanggo ngganti pikirane wong tuwa.

Tingkat cacar, conto AS sing kena pengaruh undang-undang

Vaksin nglawan campak yaiku pisanan digunakake ing Kanada ing taun 1964, lan sawise iku panyakit iki mudhun akeh. Nanging infeksi campak luwih cepet mandheg ing Amerika Serikat, ing endi akeh negara sing ngetrapake undang-undang sing mbutuhake vaksinasi kanggo sekolah.

Ing taun 1980, kabeh negara AS imunisasi sing dibutuhake kanggo mlebu sekolah. Ing taun 1979, amarga tarif ing AS terus mudhun, Kanada ngalami wabah sing signifikan kanthi luwih saka 20,000 infeksi ing saindenging negara. Nanging prentah vaksin ora mung siji-sijine sebab cacah campak mudhun luwih cepet ing AS

Tingkat vaksinasi ing Kanada cukup dhuwur. Ing sawetara provinsi, luwih saka 90 persen bocah imunisasi nalika mlebu sekolah. Nanging ora kabeh bocah Kanada dilindhungi kanthi lengkap tumrap campak sanajan wis ditembak.

Ing taun wiwitan program vaksinasi campak, virus sing tiwas asring digunakake, nanging iki kabukten kurang efektif tinimbang virus sing urip. Uga, dokter asring ngatur setengah dosis vaksin urip kanggo ngreksa pasokan kasebut. Vaksin virus sing tiwas mung digunakake ing AS suwene setaun, nanging digunakake ing Kanada suwene patang taun, utamane ing Ontario lan Alberta.

Sajrone epidemi 1979 ing Alberta, 78 persen siswa sing kena infeksi campak duwe riwayat sing kacathet vaksin tumrap penyakit kasebut. Senadyan mangkono, pejabat kesehatan masyarakat ing Kanada ndeleng sukses ing Amerika kanggo nyuda campak lan nyaranake langkah sing padha ditindakake ing kene. Ing taun 1981, Society Pediatric Kanada njaluk vaksinasi campak wajib.

Ing taun 1982, telung pejabat ing Departemen Kesehatan Nasional lan Kesejahteraan ing Ottawa nerbitake artikel ing Jurnal Asosiasi Medis Kanada, ujar manawa pengalaman AS nuduhake manawa "luwih bisa lan kudu rampung. " Dheweke nyaranake supaya propinsi nggawe program vaksinasi campak wajib.

Apa vaksin wajib ditindakake?

Wanita sing nyekel bayi duwe plakat kanthi maca 'Prosedur medis paksa padha karo kekerasan tumrap bocah-bocah.'
Para demonstran ing njaba Legislatif Ontario ing Toronto ing 2019 ndhukung klompok sing ngumumake ngajokake tantangan konstitusional nglawan undang-undang vaksinasi provinsi kasebut. THE CANADIAN PRESS / Chris Young

Ana kenaikan tarif vaksinasi sing signifikan ing sekolah-sekolah ing Ontario ing taun sawise nggawe mandat vaksin. Saka 1983 nganti 1984, jumlah bocah sing divaksinasi ing kelas 1-6 mundhak saka 92 persen dadi 95 persen. Kanggo siswa sekolah menengah, asile luwih dramatis. Tingkat vaksinasi mundhak saka 53 persen ing taun 1983 dadi 87 persen ing taun 1984.

Nanging paksaan vaksin uga dadi resisten tumrap vaksinasi. Nalika wis ana klompok anti-vaksin ing Ontario ing dekade awal abad kaping 20, kelompok-kelompok kasebut ilang sadurunge Perang Dunia II.

Undhang-undhang undang-undang 1982 nyebabake pembentukan Komite Menentang Vaksinasi Wajib, sing nglarang supaya ora ana pambebasan kanggo wong sing ora gelem vaksinasi amarga nurani, ora mung agama. Undhang-undhang kasebut dibenakake manut ing taun 1984. Pengacara anti-vaksinasi duwe terus perang nglawan undang-undang kasebut wiwit saiki.

Bandhing provinsi

Uga mandate vaksin nyebabake tingkat vaksinasi sing luwih dhuwur ing Ontario dibandhingake karo provinsi sing ora duwe amanat vaksin. Miturut Survei Liputan Imunisasi Nasional Kanak-kanak 2017, bocah umur rong taun ing Alberta lan Newfoundland luwih cenderung vaksin kabeh tinimbang bocah-bocah ing Ontario. New Brunswick, provinsi liyane sing sarat vaksin kanggo mlebu sekolah, padha karo rata-rata negara.

Botol vaksin MMR ing jejere bokor bokor.
Tingkat vaksinasi Ontario tumrap campak, gondhok lan rubella padha karo rata-rata nasional, nanging bocah-bocah ing Ontario luwih cenderung divaksinasi tumrap tetanus lan pertusis.

Survei Liputan Imunisasi Nasional Kanak-kanak mung nyedhiyakake data ing saindenging negara babagan status vaksinasi bocah umur pitung taun. Nanging data saka Public Health Ontario nyaranake umur pitung taun ing Ontario luwih cenderung divaksinasi tinimbang kanca-kancane ing propinsi liyane.

Tingkat vaksinasi Ontario tumrap campak, gondhok lan rubella padha banget karo rata-rata nasional, nanging bocah-bocah ing Ontario luwih cenderung divaksinasi tumrap tetanus (85.8 persen dibandhingake 80.5 persen), lan pertussis, sing misuwur diarani "batuk rejan" ( 85.7 persen dibandhingake 80.5 persen).

Cara liya kanggo ningkatake tingkat vaksinasi

Laporan 2015 dening CD Howe Institute ujar manawa sawetara wong tuwa sing aktif nolak vaksinasi. Nanging, "alangan kanggo ngakses, kepenak utawa tundha" luwih penting.

Lembaga kasebut nyaranake nggunakake kabijakan Ontario kanggo meksa wong tuwa supaya milih kanthi sengaja babagan vaksinasi anak-anake lan elemen intervensi awal Alberta. Alberta nggunakake perawat kesehatan umum ing pusat kesehatan masyarakat.

Perawat kesehatan umum nyedhaki wong tuwa sawise anak-anake lair kanggo ngobrol babagan layanan kesehatan, kalebu imunisasi. Yen bocah ora diimunisasi nalika umure wis rong wulan, perawat kasebut nelpon wong tuwa utawa ngirim surat kanggo ngelingake. Nganti telung telpon ditindakake kanggo njamin vaksinasi.

Nalika mandhiri vaksin kanggo bocah-bocah ing sekolah duwe janji nambah tarif vaksinasi, saiki, katon wicaksana kanggo nambah akses lan pendhidhikan babagan vaksin kanggo nyurung pengambilan.

About Author The

Catherine Carstairs, Profesor, Departemen Sejarah, Universitas Guelph

Artikel Iki Asal-Usul Ditampilake Ing Pacelathon

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.