Napa sampeyan isih kudu ngumbah tangan

Wanita nggunakake gel tangan nalika mlebu toko

Kebersihan minangka bagean penting saka langkah kesehatan kanggo ngontrol coronavirus nalika wiwitan pandemi. Nanging nalika ana bukti wiwit nyebar saka udhara, fokus diganti dadi topeng lan, bubar, ventilasi.

Sejatine, kanggo sawetara fokus wis ganti banget saka transmisi permukaan menyang transmisi udara sing saiki ndeleng langkah-langkah kebersihan - kayata gelling tangan lan pegangan tangan sing jero - tanpa guna. Derek Thomson, panulis kanggo The Atlantic, nyipta istilah "téater kebersihan"Kanggo nggambarake" ritual sing nggawe kita rumangsa luwih aman nanging ora nyatane nyuda resiko ".

Dadi, langkah-langkah kebersihan kasebut pancen menehi keamanan sing palsu? Apa padha mbuang-buang wektu lan dhuwit? Lan kenapa kita malah repot-repot karo higienis nalika COVID umume nyebar liwat udhara?

Wiwit dina Florence Nightingale, higienis, lan khusus kebersihan tangan, wis diakoni minangka langkah efektif kanggo mungkasi panyebaran penyakit infeksi. Sajrone taun kepungkur, saran kesehatan masyarakat nyaranake kabersihan tangan kanggo ngilangi siklus panularan COVID bebarengan karo langkah-langkah liyane, kayata distancing lan nganggo topeng. Wis kurang fokus kanggo nerangake kepiye tangan bisa dadi perantara transmisi infeksi.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

SARS-CoV-2 minangka salah sawijining coronavirus sing luwih tahan lan bisa urip ing kaca, baja lan dhuwit kertas polimer lan kertas kanggo nganti 28 dina, miturut review pungkasan. Kita ora ngerti apa dosis minimum infeksi SARS-CoV-2, nanging laporan pungkasan nuduhake mung sawetara atus virus partikel (diarani "virion") cukup kanggo nginfeksi wong sing rentan. Lan pasuryan kita minangka portal sing gampang kanggo virus kasebut mlebu ing awak.

Akeh infeksi diwiwiti nalika nutul tutuk, irung utawa mata. Para ilmuwan sing neliti prilaku iki nemokake manawa wong-wong terus-terusan nutul praupane. Virus pernafasan, kayata influenza lan SARS-CoV-2, nalika nyebar utamane kanthi tetesan pernapasan uga bisa disebar dening tangan sing kena kontaminasi sing nutul membran mukus irung, cangkem lan mripat.

Risiko kedadeyan iki gumantung saka sawetara faktor kalebu tingkat kontaminasi tangan, tingkat kontak tangan karo irung, mata lan cangkem, lan infeksi galur virus. Saiki relevan banget saiki minangka varian anyar, kayata delta, kanthi infèksi lan panyebaran sing luwih gedhe, terus muncul.

Akibat saka praupan ndemek minangka potensial kanggo infeksi awake dhewe kanthi virus ambegan is dudu konsep anyar. Paling anyar, peneliti mirsani 100 video YouTube kanthi acak lan nglaporake manawa rata-rata kontak rai yaiku 22 kontak sajam - pria luwih dhuwur lan saya kesel lan gangguan. Para peneliti ujar manawa ngowahi prilaku pribadi minangka cara sing gampang lan efektif kanggo nyuda resiko kena penyakit infeksi.

Kontrol COVID perlu a pendekatan pencegahan multi-lapisan kalebu intervensi pribadi lan bareng kaya sing dijelasake ing apa sing diarani Model keju Swiss saka resiko. Ora ana langkah sing sampurna (duwe bolongan, kaya irisan keju Swiss) nanging nggabungake langkah-langkah sing beda-beda bisa uga bisa nyegah virus nyebar.

Mripat, irung lan tutuk nyedhiyakake rute gampang mlebu ing awak kanggo virus kayata SARS-CoV-2. Nalika droplet pernafasan lan panyebaran udara wis kabukten minangka mekanisme utama panyebaran COVID, peneliti terus nyelidiki kontribusi relatif permukaan lan tangan kanggo siklus infeksi COVID.

Lan Organisasi Kesehatan Dunia durung nolak panyebaran permukaan saka COVID. Sanajan mung menehi persentase transmisi sing sithik, persentase cilik nomer akeh (udakara setengah yuta kasus anyar saben dina) isih nomer akeh.

Penting, peneliti kudu ngerti manawa macem-macem keprihatinan sing luwih anyar tumindak beda. Kebersihan dudu teater, minangka salah sawijining komponen pencegahan lan kontrol penyakit infeksi, lan komponen kanggo wong duwe kontrol. Lan, sanajan ana pengambilalihan COVID ing kabeh komunikasi, penyakit infeksi liyane isih sirkulasi lan nyebabake infeksi.

About Author The

Fidelma Fitzpatrick, Dosen Senior, Mikrobiologi Klinis Royal College of Surgeons ing Irlandia lan Konsultan Mikrobiologi, Rumah Sakit Beaumont, Dublin, Irlandia., Universitas Kedokteran RCSI lan Ilmu Kesehatan

Artikel Iki Asal-Usul Ditampilake Ing Pacelathon

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.