4 masalah kesehatan asap kebakaran lan cara ngatasi

Asap kebakaran munggah ing jejere wit kurma

Bebaya ing musim kebakaran parah liyane saya akeh, uga upaya kanggo nyuda resiko kobongan. Nanging sawetara wong sing ngati-ati marang asap kebakaran, ujare para ahli.

Ing musim salju sing paling ala ing sejarah California, megadrought dawa bakal dadi negara sing nyebabake kerusakan ing taun 2021. Amarga keruwetan kebakaran taun kepungkur, akeh komunitas Bay Area ngadhepi ancaman sing bakal ditindakake kanthi luwih proaktif.

Upaya kanggo nyuda kerusakan potensial kalebu program nyuda bahan bakar kanggo mbusak lan misahake tanduran sing gampang kobong; pamriksa garis listrik PG&E sing aktif; lan pambentukan lingkungan Uga para komite kanggo nyengkuyung pengerasan omah, langkah-langkah keamanan sing bisa ditindakake para pamilik properti supaya omahe luwih tahan geni.

Nanging nalika program kasebut mbahas kebutuhan mendesak kanggo nyuda resiko kobongan, sawetara sing siyap hawa beracun sing mesthi bakal ngancani kobongan, miturut Bruce Kain, profesor ilmu politik lan direktur Pusat Bill Lane kanggo Amerika Kulon ing Universitas Stanford.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

"Kaget banget yen asap rokok kanggo wong sing ora siyap," ujare Kain. "Ideologi lan pendhidhikan mengaruhi manawa masarakat ora nganggep serius masalah iki. Kita ngerti kepriye mbebayani lan nyebarake asap kebakaran, nanging nalika masarakat ngerteni manawa geni minangka bebaya sing ora bisa dibantah, kita nemokake manawa asap kasebut ora sacara signifikan nyebabake preferensi kabijakan. ”

The efek kesehatan kumelun kebakaran kacathet ing riset dening Kari Nadeau, direktur Pusat Penelitian Alergi & Asma Stanford, Sean N. Parker, lan Mary Prunicki, direktur pusat polusi udara lan riset kesehatan.

Ing simposium Stanford Maret babagan kebakaran liar ing sisih Kulon, Nadeau nerangake 200 racun-racun sing nutupi hawa nalika kebakaran, nyorot prekara partikel lan bal soot minangka pelaku utama.

Nanging salah sawijining produk sing biasane ditemokake ing ngisor wastafel dapur - kalebu Drano, cairan mesin cuci piring, pasokan reresik, lan sabun - uga nyumbang kanggo masalah kasebut, ujare Nadeau. "Iki kabeh munggah ing udara - mikroplastik, senyawa organik sing ora stabil, logam abot, lan jinis spesies nitrogen oksida." Sawise dibebasake, racun-racun kasebut bisa gampang mlebu ing paru-paru, lan uga menehi akeh masalah kesehatan.

Nalika kualitas udhara sing mbebayani mesthi nyebabake weker, ana tindakan pencegahan sing bisa ditindakake wong kanggo nglindhungi kesehatan sajrone musim kebakaran.

Ing kene, para ahli ngobrol babagan papat masalah utama sing ana gandhengane karo asap kebakaran, lan nawakake sawetara tips praktis babagan cara supaya tetep aman:

Masalah 1: Asap kebakaran liar beracun banget, lan zat partikel gampang mlebu ing paru-paru banjur aliran getih.

Nomer dina asap ing California lan Kulon amarga kebakaran saya mundhak banget, ujare Nadeau sajrone simposium kebakaran, kanthi sawetara wilayah kasebut ndeleng rata-rata luwih saka 140 dina saben taun kualitas udara sing kurang. Sajrone Camp Fire Camp 2018, tingkat PM2.5 - partikel sing bisa dihirup 2.5 diameteripun mikrometer utawa luwih cilik - ngluwihi 200 mikrogram per meter kubik. "Tingkat khas yaiku 9," ujare Nadeau. "Iki kaya ngrokok rokok 8-10. Iki tingkat eksposur sing paling ora sehat. "

Sebab asap kebakaran nyebabake banget gawe piala yaiku yen partikel bisa dihirup menyang paru-paru kita. Saka kana, luwih cilik senyawa organik bisa mlebu ing aliran getih lan nyebar ing awak.

"Racun-racun iki mbebayani banget kanggo kesehatan, nyuda umur lan nyuda kualitas urip," ujare Prunicki.

Efek kesehatan bisa nyakup serangan jantung, stroke ing wong tuwa, eksaserbasi alergi, intensifikasi kelainan otoimun, tambah risiko diabetes, stres, lan kelainan stres pas traumatis. Petugas pemadam kebakaran sing kena racun suwene wis seda amarga kanker paru-paru. Bocah-bocah lan wong tuwa pancen gampang rawan, uga wanita hamil.

Solution: Salah sawijining cara sing paling penting kanggo nglindhungi awake dhewe saka bebaya kesehatan kasebut yaiku ngerti njaba kualitas udara, kalorone ing omah, kerja, lan sekolah, jarene Prunicki. Sawetara aplikasi lan situs web bisa digunakake kanggo nglacak Indeks Kualitas Udara (AQI), lan yen AQI dhuwur, tetep tetep bisa digunakake, mula menehi saran. Yen perlu metu, topeng N95 bisa efektif kanggo njaga prakara partikel, nanging angel njaga segel sing apik ing wektu sing suwe. Topeng kain, sanajan luwih apik tinimbang apa-apa, menehi perlindungan sing winates banget, jarene.

Prunicki uga nyaranake tuku monitor udara portabel lan alat pembersih udara ing njero omah, sanajan dheweke nyathet yen sing terakhir bisa larang. "Owahi saringan udara sampeyan, lan yen sampeyan ora bisa ngresiki omah, siyapna ruangan udara sing resik," dheweke menehi saran. Kanthi tembung liyane, tinimbang nyoba nyaring omah, fokusake njaga kualitas udara sing sehat ing sawijining ruangan. Ngurangi volume udara sing kudu disaring saka panyucine pancen bakal nyuda konsentrasi partikel asap.

Kajaba iku, "yen sampeyan utawa bocah duwe asma, priksa manawa sampeyan siyap kanggo ngisi obat kanggo resep inhaler," ujare Prunicki. "Lan coba mung metu nalika AQI luwih murah."

Masalah 2: Nginep ing njero batin banget nalika dina asap, nanging hawa ing njero ruangan ora diatur lan uga ora resik. Omah sing luwih tuwa utawa omah sing ora dirawat kanthi gampang cenderung ora ana jendhela lan lawang sing ora bisa ngrokok.

Nalika polusi diwiwiti ing njobo, kualitas udara cenderung kurang mbebayani ing njero ruangan. "Yen sampeyan ngukur AQI ing njero omah, sampeyan bakal nemokake manawa luwih murah tinimbang ing njaba kebon mburi omah utawa ing dalan sing sampeyanenggoni," ujare Lynn Hildemann, profesor lan ketua departemen teknik sipil lan lingkungan.

Nanging tingkat kualitas udara njero ruangan sampeyan luwih apik tinimbang ing njobo gumantung karo macem-macem faktor, ujare Hildemann, sing riset aerosol njero ruangan lan paparan manungsa kanggo partikel kasebut. Nalika kabeh wong bisa nutup jendhela ing dina sing asep kanggo nyuda tingkat hawa ing njero ruangan mlebu omah, sawetara omah luwih bocor tinimbang liyane. "Gumantung saka umur lan pangopènan omah sampeyan, bisa uga ora ditutup kanthi cetha," jarene. "Lan yen bocor, sampeyan bisa uga duwe udhara ruangan sing metu."

Solution: Hildemann negesake pentinge ngerti kualitas njero ruangan uga kualitas udara ruangan. Dheweke menehi saran supaya njaluk audit energi ing omah - gratis ing pirang-pirang wilayah - kanggo netepke omah sing wis disegel kasebut. Audit kudu ngenali langkah-langkah hemat energi supaya bisa ngamanake wilayah sing asap bisa mlebu.

Ing omah kanthi pusat air conditioning, sistem kasebut kudu dilakoni ing dina sing asep. Filter AC dirancang kanggo nyekel bledug lan partikel cilik, mula menehi perlindungan, ujare Hildemann.

Masalah 3: Filter udara lan pemurni sing nyedhiyakake perlindungan efektif larang lan pariwara ngapusi.

Kanggo nyuceni udara kanggo nindakake tugas, unit kasebut kudu duwe tingkat aliran sing cukup gedhe lan saringan berkualitas tinggi. Ora kabeh pemurni digawe padha: "Bocah-bocah sing murah bisa dilebokake ing meja sampeyan, yen sampeyan pasuryan saben dina sampeyan entuk bathi," ujare Hildemann. "Nanging yen sampeyan adoh banget, ora ana paedahe." Kajaba iku, model sing luwih murah asring banget janji lan ora ngirim: "Akeh unit filtrasi sing luwih murah iki ujar manawa bisa ngoper udhara, nanging laju aliran mudhun kanthi dramatis yen saringan kebak utawa tersumbat," dheweke ngelingake.

Filter kanthi sebutan "udara partikel efisiensi tinggi" (Filter-filter HEPA) nyedhiyakake efisiensi ngilangi efisiensi paling dhuwur, nanging para pembeli kudu waspada marang pariwara ngapusi. Hildemann nyritakake babagan pemurnian sing dipasarake kaya "kaya HEPA" utawa "nyedhak HEPA". Ora mungkin produk kasebut bisa memenuhi standar filtrasi HEPA sing nyata.

Solution: Filtrasi HEPA sejati, kaya sing ditegesake dening Departemen Energi AS, kudu bisa ngilangi 99.97% partikel udara. Dadi nomer sing bakal dipindai ing kothak kasebut, ujare Hildemann.

Kanggo sing ora duwe akses menyang saringan bermutu utawa kanggo sing duwe omah sing luwih gedhe, Hildemann nyuarakake saran Prunicki kanggo nggawe kamar siji ing omah ing endi saringan cilik utawa saringan sing kurang efektif bisa luwih njaga kualitas udara sing sehat.

Masalah 4: Nalika ana paparan asap kebakaran, ana ketimpangan kanggo nglindhungi lan pengaruh.

Ahli ekonomi Marshall Burke, profesor ilmu sistem bumi ing Sekolah Bumi, Energi & Ilmu Lingkungan, wis sinau keracunan asap api saka perspektif keadilan lingkungan. Struktur leakier ing komunitas sing kurang nguntungake kanthi ekonomi ngidini partikel liyane bisa lelungan ing njero omah, jelas Burke sajrone presentasi Mei ing simposium energi lan banyu ing Kulon ing Stanford.

Wilayah sing duwe penghasilan luwih murah, lan tetanggan sing beda-beda kanthi etnik utawa ngemot minoritas ras luwih akeh sing duwe level PM2.5 sing luwih dhuwur. Iki ora cocog karo asil kesehatan ing komunitas kasebut, lan nyebabake eksplorasi kebijakan supaya luwih nglindhungi sing dirusak dening ketimpangan.

Solution: Iki angel banget kanggo individu ngrampungake dhewe. Masalah keadilan lingkungan Burke lagi nyelidiki babagan masalah sosial sing kompleks. Nanging kabar apik yaiku solusi kebijakan praktis, kayata dana retrofit energi ing omah, bisa uga nyuda kerusakan kanggo populasi sing rentan iki, ujare Burke.

Contone, sajrone presentasi ing simposium energi lan banyu, Burke ngrembug babagan rencana prasarana Presiden Biden sing nyisihake luwih saka $ 200 milyar kanggo efisiensi energi perumahan. Lan omah sing hemat energi uga luwih bisa ngilangi asap kebakaran.

“Ruangan PM2.5 level saya mundhak sacara dramatis amarga ana kebakaran liar, nanging umume digunakake ing njero omah, "ujare. "Omah masarakat beda-beda beda ing katine kanggo njaga polutan." Omah sing mbenerake energi nyuda infiltrasi zat partikel, saengga praktik kasebut bisa uga ora ana ing krisis kesehatan masyarakat lan krisis iklim sing dipicu dening asap asap ing geni.

Source: Universitas Stanford

About Author The

Stanford

buku_kesehatan,

Artikel iki asale diterbitake ing Futurity

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.