AI nawakake cara sing luwih apik kanggo diagnosa kelainan turu

Sikil wong digantung ing sisih amben amben

Algoritma intelijen buatan bisa nambah diagnosis, perawatan, lan pangerten umum babagan kelainan turu, laporan peneliti.

"Algoritma kasebut pancen tepat. Kita ngrampungake macem-macem tes sing prestasine mbandingake dokter sing paling apik ing saindenging jagad iki, "ujare Mathias Perslev, PhD ing departemen ilmu komputer ing Universitas Copenhagen lan penulis utama panelitian ing jurnal kasebut. npj Obat Digital.

Ujian kelainan turu saiki biasane diwiwiti karo mlebu ing klinik turu. Ing kene, turu wengi wong dipantau kanthi nggunakake macem-macem alat ukur. Spesialis kelainan turu banjur mriksa pangukuran 7-8 jam saka turu sewengi pasien.

Dokter kanthi manual mbagi turu 7-8 jam iki dadi interval 30 detik, kabeh kudu dikategorikake dadi fase turu sing beda, kayata turu REM (gerakan mata cepet), turu entheng, turu tuwa, lan liya-liyane. -gawe proyek sing bisa ditindakake algoritma ing sawetara detik.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

"Proyek iki ngidini kita mbuktekake manawa pangukuran kasebut bisa ditindakake kanthi aman kanthi nggunakake pembelajaran mesin - sing nduweni teges penting," ujare Poul Jennum, profesor neurofisiologi lan kepala Pusat Kedokteran Tidur Denmark. "Ngirit akeh jam kerja, luwih akeh pasien sing bisa kabiji lan didiagnosis kanthi efektif."

Ing wilayah ibukutha Denmark wae, luwih saka 4,000 tes polysomnografi - dikenal minangka PSG utawa studi turu - ditindakake saben taun kanggo pasien apnea turu lan kelainan turu sing luwih rumit.

Dibutuhake 1.5-3 jam kanggo dhokter kanggo nganalisa panelitian PSG. Mangkono, nggunakake algoritma anyar bisa mbebasake antarane 6,000 lan 12,000 jam medis ing ibukutha Denmark wae.

Kanthi nglumpukake data saka macem-macem sumber, peneliti ing mburi algoritma wis bisa njamin fungsi sing optimal. Sajrone 20,000 wengi turu saka Amerika Serikat lan sawetara negara Eropa wis diklumpukake lan digunakake kanggo nglatih algoritma.

"Kita wis nglumpukake data turu saka bawana, klinik turu, lan klompok pasien. Kasunyatan manawa algoritma kasebut bisa digunakake kanthi apik sajrone kahanan sing beda-beda minangka trobosan, "jelas Perslev lan Christian Igel, sing nuntun proyek kasebut ing sisi ilmu komputer. "Nggayuh generalisasi semacam iki minangka salah sawijining tantangan paling gedhe ing analisis data medis."

Peneliti ngarepake manawa algoritma kasebut bakal mbantu para dokter lan peneliti ing saindenging jagad kanggo sinau luwih lengkap gangguan tidur ing mangsa.

Piranti lunak analisis turu kasedhiya kanthi gratis ing turu.ai.ku.dk lan bisa digunakake dening sapa wae, ing endi wae — kalebu papan sing ora ana klinik turu ing pojokan.

"Mung sawetara pangukuran sing ditindakake instrumen klinis umum sing dibutuhake kanggo algoritma iki. Dadi, panggunaan piranti lunak iki bisa uga relevan ing negara-negara berkembang sing ora duwe akses menyang peralatan utawa ahli paling anyar, "ujare Perslev.

Peneliti saiki kerja sama karo dokter Denmark supaya piranti lunak lan algoritma disetujoni kanggo digunakake klinis.

Source: Universitas Kopenhagen

About Author The

Michael Skov Jensen-Kopenhagen

buku_kesehatan

Artikel iki biasane ditampilake ing Futurity

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.