Supaya Raos Luwih Apik, Ganti Lungguh Kanthi Kagiyatan Turu Utawa Eneh

lungguh vs ngadeg 6 5

Ing panaliten anyar, ngganti wektu suwene lungguh karo turu digandhengake karo stres ngisor, swasana sing luwih apik, lan indeks massa awak ngisor.

Kajaba iku, kegiatan fisik sing entheng digandhengake karo swasana ati sing luwih apik lan BMI sing luwih murah ing taun ngarep, panliten kasebut nuduhake.

Kegiatan ringan bisa kalebu mlaku ngubengi kantor omah nalika ngobrol ing telpon utawa ngadeg nalika nyiyapake nedha bengi, ujare penulis utama Jacob Meyer, asisten profesor kinesiologi ing Universitas Iowa State.

"Wong bisa uga ora nganggep sawetara kegiyatan kasebut minangka kegiatan fisik," ujare Meyer. "Kegiatan sing entheng luwih murah tinimbang intensitas menyang gym utawa mlaku ing papan kerja, nanging njupuk langkah-langkah kasebut kanggo putus suwene suwene lungguh bisa uga ana pengaruhe. ”


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Meyer lan kolega nggunakake data sing diklumpukake minangka bagean saka Study Balance Energy ing Universitas South Carolina. Sajrone 10 dina, peserta pasinaon, wiwit umur 21 nganti 35 taun, nganggo armband sing nglacak pengeluaran energi. Meyer, direktur Wellbeing and Exercise Lab ing Iowa State, ujar manawa data kasebut ngidini peneliti bisa kanthi objektif ngukur turu, kegiatan fisik, lan wektu sedhih, tinimbang ngandelake laporan awake dhewe.

Saliyane mupangat turu lan aktivitas fisik sing entheng, peneliti nemokake aktivitas moderat nganti kuat digandhengake karo lemak awak ngisor lan BMI. Amarga efek kesehatan negatif saka wektu sing ora suwe, Meyer ujar manawa temuan kasebut bisa uga nyengkuyung supaya wong-wong nggawe perubahan cilik sing bisa ditindakake.

"Sampeyan bisa luwih gampang wong kanggo ngowahi polah yen rumangsa bisa ditindakake lan ora mbutuhake pangowahan sing gedhe," ujare Meyer. "Ngganti wektu sing ora suwé karo gaweyan omah utawa kegiyatan ringan iku bisa uga bisa ditindakake kanthi luwih konsisten tinimbang mlaku sajrone sajrone jam."

Entuk turu luwih akeh yaiku pangowahan sing cukup gampang. Aja turu telat nonton TV, turu luwih dhisik lan tangi kanthi konsisten nyedhiyakake macem-macem mupangat lan supaya awak bisa pulih, ujare Meyer. Turu uga unik amarga wis waktune sampeyan ora nindakake prilaku liyane sing bisa uga bermasalah, kayata mangan panganan sing sampah lenggah ing ngarepe layar.

Nggawe pangowahan sing alus kasebut digandhengake karo swasana saiki sing luwih apik, nanging aktivitas fisik sing entheng uga menehi mupangat nganti setaun, panliten kasebut nuduhake. Nalika panaliten ditindakake sadurunge pandemi COVID-19, Meyer ujar manawa asil kasebut tepat wektu amarga masalah kesehatan mental sing saya suwe sajrone nindakake jarak fisik.

"Kanthi kabeh kedadeyan saiki, iki minangka salah sawijining perkara sing bisa dikontrol utawa dikelola lan duweni potensi bisa mbantu kesehatan mental," ujare Meyer.

Nalika negara-negara wiwit ngatasi larangan ing omah, Meyer ndeleng perubahan kegiatan fisik lan wektu lenggah kanthi asil sing bisa narik kawigaten kanggo wong-wong sing rutin kerja sadurunge pandemi kasebut. Data pambuka saka panelitian kapisah nuduhake pengurangan aktivitas fisik 32%. Pitakon sing diarepake dheweke lan kolega kanggo mangsuli yaiku kepiye pangowahan aktifitas saiki komunikasi karo kesehatan mental lan kepiye tingkah laku kita bakal terus suwe saya suwe.

Panliten kasebut ana ing American Journal of Preventive Medicine.

Peneliti tambahan saka Western Oregon University, Arizona State University, Children's Mercy Hospital ing Kansas City, West Virginia University, lan University of South Carolina nyumbang kanggo riset kasebut.

Asli Study

buku_kesehatan

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.