Tim nutup obat pertama kanggo ngobati kanker ati sing agawe mateni

Sel tumor fibrolamellar katon kaya untaian jambon ing njero segara titik-titik ungu lan jambon sing luwih cilik

Peneliti nemokake sawetara kelas terapi sing ngrusak sel tumor fibrolamellar sing tuwuh ing tikus.

Opsi perawatan kanker ati sing mateni, sing diarani karsinoma fibrolamellar, kurang banget.

Obat-obatan sing bisa digunakake kanggo kanker ati liyane ora efektif, lan sanajan kemajuane ditindakake kanggo ngenali gen-gen spesifik sing ana gandhengane kanggo tuwuh tumors fibrolamellar, temuan kasebut durung bisa ditrapake.

Saiki, operasi dadi siji-sijine pilihan kanggo sing kena pengaruh - umume bocah lan bocah enom sing ora duwe kahanan ati sadurunge.

"Saiki ana wong sing butuh terapi," ujare Sanford M. Simon, kepala Laboratorium Biofisika Seluler ing Universitas Rockefeller.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

"Kita mutusake kanggo dadi agnostik bab sing dianggep bisa digunakake - kita nyoba kabeh. Kita kaget, amarga nemokake sawetara senyawa sing bisa digunakake kanthi bener. ”

Dadi klompok dheweke mbuwang sink dapur ing masalah kasebut lan nyoba luwih saka 5,000 senyawa, sing wis disetujoni kanggo panggunaan klinis liyane utawa ing uji klinis, kanggo ngerti manawa ana senyawa sing bisa dibentuk maneh kanggo ngobati fibrolamellar.

Pinemune diterbitake ing Cancer Discovery.

"Kita mutusake kanggo dadi agnostik bab sing dikira bakal bisa digunakake - kita nyoba kabeh," ujare Simon. "Kita kaget, amarga nemokake sawetara senyawa sing bisa digunakake kanthi bener."

Pungkasan, obat sing janjeni

Ing jagad sing ideal, para ilmuwan nglakokake eksperimen ekstensif kanggo ngenali target terapeutik sing sampurna kanggo penyakit, banjur nyoba suite obat ing sistem model kanggo nemokake opsi perawatan sing janjeni kanggo target sing dipilih.

Lab Simon lagi nyoba eksperimen kaya ngono, nanging proses iki bisa mbutuhake wektu pirang-pirang taun, lan bocah-bocah lan wong diwasa sing lara fibrolamellar saiki ora bakal nate weruh woh-wohan saka pakaryan kasebut.

Dadi Simon njupuk pendekatan sing sejajar lan cepet. Sawise nyoba perpustakaan obatan sing akeh ing sel tumor fibrolamellar sing tuwuh ing tikus suwene pirang-pirang wulan, timnya ngenali sawetara kelas terapi anyar sing katon bisa mateni sel tumor fibrolamellar kanthi efektif, lan eksperimen sabanjure nyedhiyakake sawetara panjelasan molekul kenapa obat-obatan kasebut efektif banget tumrap penyakit sing, nganti saiki, dokter bingung sing ngobati kanker ati.

"Nganti saiki, aku kudu ngandhani pasien yen ora duwe obat sing wis kabukten bisa digunakake," ujare Michael V. Ortiz, ahli onkologi anak ing Pusat Kanker Memorial Sloan Kettering lan kolaborator sinau. “Pancen nyenengake yen pungkasane kita duwe obat sing bisa ditindakake kanggo nyoba klinis. Lan, amarga saben wong beda-beda, beda banget manawa kita duwe pirang-pirang hits, sing saiki bisa nyoba kanthi siji lan sijine. ”

Obat presisi sing luwih apik

Nggawe temuan awal iki, Simon lan kanca kerja nyoba tes senyawa ing sel manungsa sing dijupuk langsung saka tumor pasien. Dheweke bisa nyoba sel kanggo nglawan jajaran calon obat sawise tuwuh mung sawetara dina, entuk asil sing padha karo sing diamati ing sel sing mbutuhake pirang-pirang wulan.

"Sajrone telung dina, kita bisa duwe data informatif babagan terapi, sing luwih cepet tinimbang cara sadurunge," ujare penulis pertama Gadi Lalazar, instruktur investigasi klinis ing laboratorium Simon. "Sanajan ana sawetara alangan logistik lan verifikasi tambahan dibutuhake, iki bisa uga bisa transformatif kanggo ngobati kanker tartamtu."

Temuan kasebut nuduhake manawa ora prelu nampilake layar anyar tamba kanker calon ing sel sing tuwuh ing tikus sadurunge dites ing sel manungsa - langkah ekstra sing bisa nyebabake peneliti kanker pirang-pirang wulan. Amarga asil kasebut, dokter bisa uga mengko nggawe sel biopsi saka tumor pasien, sel kasebut dadi calon calon obat nganti nemokake senyawa sing paling efektif kanggo pasien tartamtu kasebut, lan wis siyap rencana perawatan sajrone sawetara dina— bisa ngowahi lanskap obat presisi.

Sel kanker hati diilangi

Pakaryan Simon anyar-anyar iki diilhami dening inisiatif obat presisi 2015 sing diwiwiti ing pamrentahan Obama, sing janji bakal ngowahi pasuryan obat kanthi pendekatan target, disesuaikan karo komposisi genetik, gaya urip, lan lingkungan genetik sing unik kanggo pasien.

"Sampeyan ora pengin menehi perawatan sing padha karo kabeh wong - sampeyan pengin 'target kanthi tepat' adhedhasar manawa dheweke wis bengkong tungkak, patah balung, utawa mung duwe serpihan,” ujare Simon.

Sajrone nem taun kepungkur, Simon wis nggawe serangkaian sistem model kanggo mbantu ngenali molekul sing dikenal bisa nyebabake kanker, sing diarani onkogen. Nanging kunci kanggo ngetrapake obat presisi menyang kanker, Simon sadhar, ora nyoba nyoba obatan kanthi mutasi tumrap mutasi utawa gen sing ora normal - yaiku nindakake skrining fungsional sing takon apa obat-obatan sing sejatine duwe pengaruh tumrap tumor sing dimaksud.

Asil saka pendekatan Simon saiki ngasilake terapi pertama sing ditampilake kanggo ngilangi sel tumor fibrolamellar, lan pangarep-arep anyar kanggo wong sing nandhang penyakit mematikan.

Source: Universitas Rockefeller

About Author The

Katherine Fenz-Rockefeller

buku_kesehatan

Artikel iki asale diterbitake ing Futurity

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.