Combo 2 obat iki nyuda tumor kanker payudara

Jejak cahya jambon kanthi bentuk pita pink kesadharan kanker payudara

Peneliti nemokake terapi obat gabungan sing ditargetake kanthi anyar, kanthi efisien nyuda pertumbuhan tumor kanker payudara metastatik.

Temuan kasebut bisa nyebabake pangembangan terapi target anyar sing anyar kanggo perawatan kanker payudara kaping telu (TNBC), kanthi prospek transisi kanthi cepet menyang uji klinis ing manungsa.

Kanker payudara minangka panyebab utama kanker ing wanita ing saindenging jagad, sing tanggung jawab kanggo 1,700 pati saben dina. Sanajan mayoritas kanker payudara bisa ditangani, subtipe sing paling agresif - TNBC - duwe tingkat ambalan sing dhuwur, potensial kanggo metastasis, lan nuduhake resistensi pangobatan konvensional, sing nyebabake asil prognosis lan kaslametan sing kurang apik.

“Ora ana terapi target kanggo TNBC. Perawatan kemoterapi malah bisa nambah tumor iki ing sel induk kanker lan ngrugekake pasien, kaya sing wis dituduhake ing panliten sadurunge, "ujare Jean-Jacques Lebrun, ilmuwan senior ing Program Riset Kanker ing Institut Riset Universitas Kesehatan McGill (RI-MUHC) lan penyidik ​​utama panelitian. "Ngisi kesenjangan medis sing gedhe yaiku motivasi kita ing panelitian iki."

Nalika umume kanker payudara duwe salah siji saka telung reseptor utama sing kaya gerbang kanggo pangobatan - estrogen, progesteron, lan protein sing diarani faktor pertumbuhan epidermis manungsa (HER2) - TNBC ora duwe, mula jenenge kanker payudara negatif telu.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Nggunakake teknologi canggih kayata suntingan gen lan pendekatan molekul sudhut genom, tim kasebut ngenali rong jalur sing bisa ditargetake ing strategi terapeutik.

Kanker payudara kaping telu sing agresif lan agawe negatif

Ing pérangan pisanan panelitian, peneliti ngenali udakara 150 gen sing bisa nyebabake pembentukan tumor (oncogenes) utawa nyegah pembentukan tumor (suppressor tumor).

Kanggo nggayuh iki, dheweke nampilake kabeh genom manungsa - kabeh 20,000 gen - ing model mouse preclinical saka TNBC. Nggunakake teknik editing gen CRISPR / Cas9, dheweke ngethok saben gen kanthi individual lan nyebabake kelangan fungsi - sawijining proses sing diarani gen kalah. Sithik banget panelitian sing nggunakake layar genetis maju ing vivo CRISPR ing skala wiji nganti saiki.

Tim kasebut banjur nuduhake manawa ing TNBC an jalur onkogenik (MTOR) diaktifake dene jalur suppressor tumor (HIPPO) dicegah, sing bisa uga nerangake kenapa tumor kasebut agresif lan agawe mematikan.

Kanggo nggawe relevansi babagan temuan, tim nindakake investigasi luwih adoh.

"Kanthi ngganggu fungsi kabeh gen, siji mbaka siji, kita nemokake rong jalur utama sing ana gandhengane karo pangaturan pangembangan tumor," ujare Meiou Dai, rekan riset ing Lab Lebrun ing RI-MUHC lan panganggit pisanan sinau, diterbitake ing Nature Komunikasi.

"Kita mikir, yen njupuk obat sing ana sing bisa mblokir jalur onkogenik lan nambah sing bisa ningkatake jalur suppressor tumor, kita bisa duwe pengaruh nalika ngalangi pembentukan kanker."

Tumor nyusut

Peneliti ndeleng obat sing wis ana sing bisa target dalan kasebut lan nggawe eksperimen in vitro lan in vivo. Asile, dheweke nemokake loro obat sing efisien: Torin1, obat generasi kaping loro sing dikenal kanggo mblokir jalur MTOR, lan verteporfin, obat sing biasane digunakake kanggo penyakit mripat retina sing bisa niru jalur HIPPO.

Dheweke nyampur loro obat kasebut lan nggunakake model matematika lan pendekatan farmakologis kanggo nemtokake manawa obat loro kasebut tumindak independen utawa sinergis.

"Apa sing ditemokake ora bisa diarepake: rong obat kasebut tumindak sinergis lan kanthi efisien nyuda tuwuhing vitro lan uga vivo, nggunakake model xenograft turunan pasien saka TNBC," ujare Lebrun, sing uga profesor ing departemen kedokteran McGill.

Ing panliten kasebut, para peneliti ngelingi manawa verteporfin nyebabake pati sel kanthi apoptosis - mekanisme pati sel sing klasik banget. Torin1, ing tangan liyane, nyebabake pati sel liwat mekanisme non-apoptosis sing disebut macropinocytosis, proses endositik uga diarani "ngombe sel," sing ngidini kabeh nutrisi lan cairan ing sanjabane sel bisa dilebokake ing sel, pungkasane nyebabake kanggo implosion sel lan pati bencana pati.

"Macropinocytosis minangka mekanisme alami sing digunakake sel kanker kanggo kauntungane, supaya saya gedhe lan saya cepet, "ujare Dai. "Kita sadhar yen nalika nggunakake loro obat kasebut bebarengan, Torin1 nggunakake mekanisme iki kanggo milih penggabungan verteporfin menyang sel saengga bakal nambah efek pati sel apoptosis. Proses sinergis iki sing ngidini loro obat kasebut kanthi efektif nyandhet pembentukan tumor. "

Asil panelitian komprehensif iki nerangake cara anyar kanggo nyegah pembentukan tumor lan nyuda beban tumor, yaiku ukuran tumor, utawa jumlah kanker ing awak, kanthi target target pro-onkogenik lan suppressor tumor. Terapi kombinasi sing ditargetake kanggo pasien TNBC bakal mbantu ngatasi kesenjangan medis sing penting ing lapangan kanker payudara metastatik.

Pungkasan, panliten iki negesake kekuwatan lan kekuwatan layar lebar genom CRISPR ing vivo kanggo ngenali modalitas terapi klinis sing relevan lan inovatif ing kanker.

Institut Riset Kesehatan Kanada (CIHR) mbiayai karya kasebut.

Source: Universitas McGill

About Author The

Fabienne Landry-McGill

buku_kesehatan

Artikel iki biasane ditampilake Masa Depan

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.