Apa Bisa Ngombe Kopi Mbantu Sampeyan Kurangi Bobot?

Apa Bisa Ngombe Kopi Mbantu Sampeyan Kurangi Bobot?Kita kepengin banget ngrungokake babagan mupangat kesehatan ngombe kopi, dadi berita utama ora mesthi katon. Janko Ferlic / Unsplash

Peneliti saka Universitas Nottingham ing Inggris bubar nerbitake panelitian ing jurnal kasebut Laporan Ilmiah nyaranake kafein nambah lemak coklat.

Iki narik perhatian masarakat amarga kegiyatan lemak coklat ngobong energi, sing bisa mbantu ngilangi bobot awak. Judhul utama nyariosaken ngombe kopi bisa mbantu ngilangi bobot awak, lan kopi iku bisa uga dadi “rahasia kanggo nglawan obesitas".

Sayange, luwih rumit tinimbang iku. Peneliti nemokake kafein sing stimulasi lemak coklat, nanging iki biasane ana ing sel ing laboratorium.

Kanggo manungsa entuk keuntungan sing katon ing sel, kita kira-kira kudu ngombe paling ora 100 gelas kopi.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sanajan bagean saka panelitian iki pancen ndeleng wong, cara sing digunakake ora ndhukung kopi utawa kafein minangka opsi penurunan bobot.

Apa lemak coklat iku?

Adipose coklat Jaringan (lemak) ditemokake ing jero awak lan gulu. Isine jinis sel lemak sing beda karo lemak "putih" sing ditemokake ing pinggul pinggang.

Sel lemak coklat adaptasi karo lingkungan kita kanthi nambah utawa nyuda energi sing bisa dibakar nalika "diaktifake", kanggo ngasilake panas kanggo dadi panas.

Nalika wong adhem nganti pirang-pirang dina utawa pirang-pirang minggu, lemak coklat dadi luwih gedhe nalika ngobong energi.

Kita ngerti kafein bisa uga ora langsung nandheske lan nambah sawetara proses kasebut, nirokake efek saka paparan kadhemen ing stimulasi lemak coklat.

Lemak coklat - lan apa wae sing dianggep bisa nambah kegiyatan - ngasilake minat panelitian sing penting, kanthi pangarep-arep bisa mbantu perawatan obesitas.

Apa sing ditindakake peneliti ing panelitian paling anyar iki?

Tim panaliti pisanan nindakake eksperimen ing endi sel sing dijupuk saka tikus dikembangake dadi sel lemak ing sajian petri. Dheweke nambahake kafein menyang sawetara conto, nanging ora liyane, kanggo ndeleng manawa sel kafein entuk atribut lemak coklat luwih akeh (kita ngarani "coklat" iki).

Dosis kafein (siji millimolar) ditemtokake adhedhasar konsentrasi paling dhuwur kanggo coklat, nanging ora bisa mateni.

Eksperimen budaya sel lemak nuduhake nambahake kafein "coklat" sel kasebut.

Para peneliti banjur merekrut klompok sangang wong sing ngombe secangkir kopi instan, utawa banyu minangka kontrol.

Sadurunge lan sawise para peserta ngombe kopi, para peneliti ngukur aktivitas lemak coklat kanthi nganalisa suhu kulit ing gulu, ing endi wilayah utama lemak coklat dingerteni.

Suhu kulit mundhak ing pundhak pundhak sawise ngombe kopi, sanajan ora mung ngombe banyu.

Kepiye cara kita kudu narjamahake asil?

Sawetara wong bakal ngritik jumlah partisipan manungsa sing kurang (sangang). Kita ora kudu menehi rekomendasi sing wiyar babagan prilaku utawa obat-obatan manungsa adhedhasar panliten cilik kaya iki, nanging bisa digunakake kanggo ngenali aspek-aspek anyar lan menarik babagan cara kerja awak - lan iku sing ditindakake paneliti kasebut.

Nanging manawa suhu kulit mundhak sawise ngombe kopi iku signifikan, ora bisa ditemtokake amarga sawetara sebab penting.

Kaping pisanan, sanajan panliten kasebut nuduhake kenaikan suhu kulit sawise ngombe kopi, analisis statistik kanggo eksperimen manungsa ora kalebu cukup data kanggo mbandhingake klompok kopi lan banyu kanthi akurat, sing nyegah kesimpulan sing migunani. Yaiku, ora nggunakake cara sing cocog sing ditrapake ing ilmu pengetahuan kanggo mutusake apa ana sing owah utawa kedadeyan kanthi kebetulan.

Rasakake kopi kanggo rasa, utawa enak. Nanging aja nganti bisa nyebabake pinggang sampeyan. Saka shutterstock.com

Kapindho, ngukur suhu kulit durung mesthi minangka indikator paling akurat kanggo lemak coklat ing konteks iki. Suhu kulit wis divalidasi minangka cara kanggo ngukur lemak coklat sawise kena kadhemen, nanging ora sawise ngombe obat sing niru efek paparan kadhemen - kafein sing ana ing konteks panliten iki.

Aku lan peneliti liyane wis nuduhake efek saka obat "mimik" iki nyebabake efek sing beda-beda kalebu aliran getih ing kulit. Yen ora ngerti yen owah-owahan suhu kulit amarga lemak coklat utawa faktor sing ora ana gandhengane, gumantung karo langkah iki bisa uga masalah.

Sanajan uga ngalami watesan dhewe, pencitraan PET (tomography emission poistron) saiki dadi pilihan paling apik kanggo ngukur langsung lemak coklat aktif.

Dosis sing paling penting

Kopi instan sing digunakake ing panelitian ngemot 65mg kafein, sing standar kanggo tuwung kopi biasa. Kopi bir beda-beda lan bisa uga tikel kaping pindho.

Ora preduli, angel mbayangake dosis iki bisa nambah kobong energi lemak coklat nalika nggunakake pasinaon dosis gedhe obat-obatan "niru adhem" sing luwih kuat (kayata ephedrine) ora nyebabake, utawa paling apik, nambah aktivitas lemak coklat.

Nanging ayo ndeleng dosis kafein sing digunakake ing eksperimen sel. Konsentrasi kafein milimolar yaiku dosis 20 kali lipat luwih gedhe tinimbang 300-600mg kafein dosis sing digunakake dening atlit elit minangka strategi sing ningkatake kinerja. Lan dosis iki lima nganti sepuluh kaping luwih dhuwur tinimbang kafein sing bakal diduweni saka ngombe kopi instan.

Dadi, petungan sing angel kudu ngombe 100 utawa 200 cangkir kopi kanggo efek kafein "coklat".

Dadi masarakat kudu tetep ngombe lan ngrasakake kopine. Nanging bukti saiki nuduhake yen kita ora kudu mikir alat bobot mudhun, utawa ora ana gandhengane karo lemak coklat ing manungsa. - Andrew Carey

Tinjauan peer buta

Priksa Panliten iki minangka diskusi pasinaon sing adil lan seimbang. Batasan sing diidentifikasi dening Priksa Riset iki uga ditrapake kanggo diabetes, sing kalebu ing panliten kasebut, nanging ora entuk akeh judhule.

Kopi ngemot luwih saka kafein, lan sanajan ana sawetara bukti manawa konsumsi kopi sing sithik bisa nyuda resiko diabetes, kopi sing diencerake kayane efektif kaya kopi kafein. Iki jumbuh karo titik sing digawe dening Research Research yen sampeyan kudu ngombe cangkir kopi sing ora bisa ditrapake kanggo ngasilake efek sing katon karo kafein ing sel lemak sing dikultur. - Ian Musgrave

Priksa Riset nginterogasi panelitian sing nembe diterbitake lan kepiye dilaporake ing media. Analisis ditindakake dening siji utawa luwih akademisi sing ora ana gandhengane karo panelitian, lan ditinjau dening liyane, kanggo mesthekake akurat.Conversation The

Babagan Author

Andrew Carey, Pimpinan Kelompok: Fisiologi Metabolik lan Vaskular, Institut Jantung lan Diabetes Baker

Artikel iki direkam ulang saka Conversation The miturut lisensi Creative Commons. Maca Artikel asli.

Buku Gegayutan

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.