6 Alesan Napa Kentang Apik Kanggo Sampeyan

6 Alesan Napa Kentang Apik Kanggo Sampeyan Acak sing dimasak ing kentang bisa uga apik kanggo mikrobioma kita. Gayvoronskaya_Yana / Shutterstock

Kentang asor wis diwenehi rap sing ala. Apa sing dadi panganan murah ing pirang-pirang negara saiki dadi merek panganan anyar sing "ora sehat" sing paling apik.

Mangan akeh jinis utawa klompok panganan (kaya karbohidrat) ora sehat, lan sawetara riset ngandhakake yen kakehan mangan produk kentang bisa uga ana gandhengane tekanan getih luwih dhuwur. Nanging biasane cara kita nyiyapake lan nggunakake kentang (kaya nggoreng wong-wong mau) sing nyebabake efek negatif.

Nyatane, kentang ngemot akeh vitamin lan nutrisi liyane sing penting kanggo kesehatan. Mangkene enem alasan kenapa kentang apik kanggo sampeyan.

1. Vitamin C

Wong biasane nggandhengake vitamin C karo jeruk lan buah jeruk. Nanging sumber vitamin C sing penting kanggo panganan Inggris ing pirang-pirang abad kaping 20 asale kentang. Rata-rata, kentang cilik (150g) nyedhiyakake babagan 15% vitamin C saben dina.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Vitamin C iku penting amarga ora mung ndhukung fungsi kekebalan lan ngemot antioksidan, iku uga duwe peranan penting kanggo mbentuk jaringan ikat, sing mbantu sendhi bisa digunakake - lan nahan untu ing endi wae. Iki sebabé kekurangan vitamin C (scurvy) digandhengake karo untu sing tiba.

2. Vitamin B6

Vitamin B6 minangka faktor co-penting (molekul cilik) ing awak. Iki mbantu luwih saka 100 enzim ing awak sing bisa digunakake kanthi bener, saengga bisa ngilangi protein - kunci proses kanggo fungsi saraf sing apik. Iki uga bisa uga amarga B6 digandhengake karo sing apik Mental kesehatan.

Biasane, kentang cilik bakal ngemot udakara seprapat saka wong diwasa asupan B6 saben dina sing disaranake.

3. Kalium

gadhah kalium ing sel kita penting kanggo ngatur sinyal listrik ing otot lan saraf. Dadi, yen kalium dadi dhuwur banget utawa kurang, bisa mandheg kita jantung digunakake.

Kentang panggang, panggang lan gorengan ngemot kalium luwih akeh tinimbang kentang rebus utawa tumbuk, kanthi kentang jaket ngemot udakara sepertiga saka kentang asupan saben dina sing disaranake. Iki amarga kentang diced sing nggodhok bisa nyebabake udakara setengah kalium kanggo bocor menyang banyu.

Nanging, wong sing duwe penyakit ginjel - sing bisa matesi kemampuan kanggo ngilangi kalium sing berlebihan ing awak - bisa uga kudu matesi jumlah kentang sing dipangan. Lan yen sampeyan wis manggang utawa nggoreng kentang, ati-ati pinten lenga sing digunakake.

4. Kolin

kolin minangka senyawa cilik sing nemplek ing lemak kanggo nggawe fosfolipid, pamblokiran tembok sel, uga asetilkolin neurotransmitter (sing mbantu nyuda otot, nambah pembuluh getih, lan denyut jantung sing alon). Kentang ngemot tingkat paling dhuwur nomer loro kolin, ing jejere panganan sing akeh protein, kayata daging lan kecap.

Penting banget kanggo nggunakake cukup kolin amarga penting kanggo otak, saraf, lan otot sing sehat. Lan beda sing beda-beda ing gen kita bisa uga ateges sawetara wong kanthi alami luwih kekurangan nggawe kolin. Kentang jaket ngemot udakara 10% sarat kolin saben wong. Kolin penting banget nalika meteng, amarga bayi sing tuwuh saya nggawe akeh sel lan organ anyar.

5. Apik kanggo weteng

Masak lan adhem kentang sadurunge dipangan diijini pati tahan kanggo mbentuk. Pati sing sehat iki mbantu awak kanthi macem-macem cara, kalebu tumindak minangka prebiotic (sing penting kanggo mikrobioma usus sing sehat).

Pendinginan pati sing alus lan mateng nyebabake ambruk. Nalika iki saestu nggawe dheweke angel dicerna, iki tegese bakteri ing usus kita banjur difermentasi, ngasilake senyawa sing padha karo cuka sing diarani asam lemak rantai pendek. Asam lemak iki menehi nutrisi kanggo njaga sehat.

Asam lemak rantai cendhak uga bisa ngowahi metabolisme kanthi cara sing apik, mbantu nyuda lemak getih lan tingkat gula getih. Iki - bebarengan karo banyu sing akeh lan isi lemu - nggawe kentang sing digodhog lan dikukus dadi kalori sing kurang, nutrisi kandhel lan ngisi panganan.

6. Lumrahe lem

Kentang uga alami lem, mula uga pilihan sing apik kanggo wong sing kena penyakit celiac utawa sing kudu ngindhari lem.

Mengkono uga kanggo ubi jalar, sing uga duwe indeks glikemik sing luwih murah - tegese ora nyebabake lonjakan gula getih, sing bisa ngontrol bobot lan napsu. Nanging, ubi jalar luwih dhuwur tinimbang kalori lan karbohidrat tinimbang kentang biasa - sanajan ngemot luwih akeh beta karoten (bentuk vitamin A).

Kentang ing piring sampeyan

Sawetara wong bisa milih supaya kentang amarga kuwatir nambah bobot - nanging kentang sing digodhog khas mung udakara 130 kalori, sing sejatine luwih sithik kalori tinimbang gedhang kanthi ukuran sing padha. Nanging penting kanggo elinga babagan cara nyiyapake kentang lan apa sing bisa dipangan.

Godhok utawa dikukus (bisa uga nganggo adhem kanggo nambah pati tahan) minangka cara paling apik kanggo njaga supaya jumlah kalori saben gram sithik. Panggang bakal nambah kalori saben gram (amarga banyu ilang), bisa uga mentega karo krim utawa krim. Cara paling ora sehat kanggo mangan kentang yaiku kripik utawa keripik, amarga ngrendhem minyak kaya spons.

Sampeyan uga pengin ngindhari kentang ijo. Mengkono nalika kentang wis disimpen ing cahya lan ngasilake racun sing bisa ngganggu usus kita. Yen ora, kanggo umume wong kalebu kentang minangka bagean saka panganan sing sehat lan macem-macem bisa uga dadi perkara sing apik.

Lan saliyane sehat, kentang uga duwe kaluwihan lingkungan. Dheweke mbutuhake banyu luwih sithik tinimbang kanggo ngasilake beras, lan gas rumah kaca kurang saka nasi lan gandum - sing bisa uga dadi alesan liyane kanggo nyakup kentang ing panganan.Conversation The

About Author The

Duane Mellor, Pendidikan Dekan Associate - Peningkatan Kualitas ,, Universitas Aston

buku_panganan

Artikel iki direkam ulang saka Conversation The miturut lisensi Creative Commons. Maca Artikel asli.

 

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan Skrip sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.