Covid-19 Ngandharake Kepiye Lemak Mbebayani Awak ing Wektu Nyata, Ora Mung Sajrone Umur

Covid-19 Ngandharake Kepiye Lemak Mbebayani Awak ing Wektu Nyata, Ora Mung Sajrone Umur
Pasien COVID-19 nyambung karo piranti sing bisa nylametake urip ing Rumah Sakit Mount Sinai South Nassau ing Oceanside, New York tanggal 14 April 2020.
Jeffrey Basinger / Newsday liwat Getty Images

Pandemi COVID-19 nyurung maneh epidemi obesitas dadi sorotan maneh, ngandhakake manawa obesitas ora ana maneh penyakit sing mbebayani ing jangka panjang, nanging sing bisa nyebabake efek sing parah banget. Panaliten lan informasi anyar negesake anggepan dokter yen virus iki nggunakake penyakit sing sistem kontrol kesehatan AS saiki ora bisa dikendhaleni.

Ing warta paling anyar, Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit nglaporake manawa 73% perawat sing wis dirawat ing rumah sakit saka COVID-19 ngalami obesitas. Kajaba iku, sawijining panaliten pungkasan nemokake obesitas bisa ngganggu efektivitas vaksin COVID-19.

Aku iki spesialis obesitas lan dokter klinis nggarap garis obesitas ing perawatan utama ing Sistem Kesehatan Universitas Virginia. Biyen, aku asring ngelingake pasien yen obesitas bisa ngilangi pirang-pirang taun. Saiki, luwih saka sadurunge, peringatan iki wis bisa diverifikasi.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Kerusakan luwih saka sing dipercaya

Wiwitane dokter percaya manawa obesitas nambah risiko nuwuhake lara saka COVID-19, dudu sampeyan kemungkinan kena infeksi. Saiki, analisis anyar nuduhake manawa obesitas ora mung nambah risiko luwih lara lan mati amarga COVID-19; obesitas nambah risiko sampeyan kena infeksi.

Ing Maret 2020, pasinaon pengamatan hipertensi, diabetes lan penyakit arteri koroner minangka kondhisi liyane sing umum - utawa co-morbidities - ing pasien penyakit COVID-19 sing luwih parah. Nanging ana ing editor jurnal Obesitas sing pisanan nguwatirake weker tanggal 1 April 2020 yen obesitas bisa uga kabukten faktor risiko independen kanggo efek infeksi COVID-19 sing luwih parah.

tambahan, loro pasinaon kalebu meh 10,000 pasien wis nuduhake manawa pasien sing duwe COVID-19 lan obesitas duwe risiko pati luwih gedhe ing dina 21 lan 45 dibandhingake karo pasien kanthi indeks massa awak normal, utawa BMI.

Lan panaliten sing diterbitake wulan September, 2020 nglaporake tingkat obesitas sing luwih dhuwur kanggo pasien COVID-19 sing lara parah lan mbutuhake intubasi.

Dadi jelas banget saka panliten kasebut lan liya-liyane manawa sing duwe obesitas ngadhepi bebaya sing jelas lan saiki.

Stigma lan kurang pangerten

Obesitas minangka penyakit sing nyenengake. Minangka salah sawijining dokter sing ngomong, asring frustasi yen pasien ora bisa nyegah utawa mbalikke kanthi rencana perawatan sing luwih ringkes sing wis diwulangake ing latihan awal; "Mangan kurang lan olahraga luwih akeh."

Iki uga minangka penyakit sing nyebabake masalah sacara fisik, kayata turu lan nyeri sendi. Iki uga mengaruhi pikiran lan semangat siji amarga masarakat lan bias profesional medis marang sing duwe obesitas. Bisa malah mengaruhi ukuran gaji sampeyan. Apa sampeyan bisa mbayangake tangisan kasebut yen judhule maca "Pasien sing tekanan darah tinggi entuk luwih murah"?

Kita dhokter lan peneliti wis ngerti sawetara wektu amarga konsekuensi jangka panjang saka bobot awak lan obesitas. Saiki kita kenal obesitas digandhengake paling ora karo 236 diagnosis medis, kalebu 13 jinis kanker. Obesitas bisa nyuda umur umure nganti wolung taun.

Sanajan ngerti iki, dokter AS ora siyap kanggo nyegah lan mbalikke obesitas. Ing a survey bubar diterbitake, mung 10% dekan sekolah kedokteran lan ahli kurikulum ngrasakake manawa siswa "wis siyap" babagan manajemen obesitas. Setengah sekolah kedokteran nanggapi manawa ngembangake pendhidhikan obesitas minangka prioritas sing kurang utawa ora dadi prioritas. Rata-rata total 10 jam kacarita minangka pendhidhikan kanggo obesitas sajrone latihan ing sekolah kedokteran.

Lan dokter kadang ora ngerti carane utawa kapan resep obat kanggo pasien sing ngalami obesitas. Contone, wolung obat penurunan bobot sing disetujoni dening FDA ana ing pasar, nanging mung 2% pasien sing layak nampa resep kanggo dokter saka dokter.

Wong wadon ngukur tingkat gula getih sajrone lockdown ing Paris wulan Maret 2020. (kovalen 19 ngandhakake kepiye obesitas bisa ngrusak awak kanthi nyata ora mung sajrone urip)Wong wadon ngukur kadar gula darah nalika dikunci ing Paris wulan Maret 2020. Foto dening Franck Fife / AFP liwat Getty Images

Apa sing kedadeyan ing awak

Dadi, ing kene kita ana, tabrakan epidemi obesitas lan pandemi COVID-19. Lan pitakon aku nemokake pasien sing takon saya akeh: Kepiye obesitas nggawe penyakit lan komplikasi sing luwih parah saka infeksi COVID-19?

Ana akeh wangsulan; ayo miwiti karo struktur.

Keluwih jaringan adipose, sing nyimpen lemak, nggawe kompresi mekanik ing pasien obesitas. Iki matesi kemampuan kanggo njupuk lan nerbitake napas kanthi lengkap.

AMBEGAN mbutuhake kerja luwih akeh kanggo pasien sing obesitas. Iki nyebabake penyakit paru-paru sing mbatesi, lan ing kasus sing luwih serius, bisa nyebabake sindrom hypoventilation, sing bisa nyebabake wong duwe oksigen sing sithik banget ing getih.

Banjur ana fungsi. Obesitas ngasilake keluwihan jaringan adipose, utawa sing diarani "lemu". Sajrone pirang-pirang taun, ilmuwan ngerti manawa jaringan adipose mbebayani. Bisa uga ujar manawa jaringan adipose minangka organ endokrin kabeh duweke. Rilis macem-macem hormon lan molekul sing nyebabake kahanan inflamasi kronis ing pasien obesitas.

Nalika awak tetep ngalami inflamasi tingkat rendah, awak bakal diluncurake sitokin, protein sing nglawan inflamasi. Awak kasebut tetep dijaga, simmering lan siyap kanggo nglawan penyakit. Iku apik banget nalika dijaga mriksa sistem lan sel liyane. Nanging nalika diturunake kanthi kronis, ketidakseimbangan bisa uga nyebabake cilaka ing awak. Pikirake kaya kembang api cilik nanging ngemot. Mbebayani, nanging ora ngobong alas kabeh.

COVID-19 nyebabake awak nggawe awak liyane kobongan cemoro. Nalika wong sing lemu duwe COVID-19, loro geni sitokin cilik bakal tuwuh, lan nyebabake inflamasi sing nyebabake kerusakan paru-paru luwih akeh tinimbang pasien BMI normal.

Kajaba iku, kahanan inflamasi kronis iki bisa nyebabake sing diarani disfungsi endotel. Ing kahanan iki, tinimbang ora mbukak, pembuluh getih bakal mudhun lan nyemprot, luwih mudhun nyuda oksigen menyang jaringan.

Kajaba iku, jaringan adipose sing tambah bisa uga duwe luwih akeh ACE-2, enzim sing ngidini coronavirus nyerang sel lan mulai ngrusak. A sinau anyar wis nuduhake asosiasi tambah ACE-2 ing jaringan adipose tinimbang jaringan paru-paru. Temuan iki luwih nguatake hipotesis yen obesitas duwe peran utama ing infeksi COVID-19 sing luwih serius. Dadi miturut teori, yen sampeyan duwe jaringan adipose luwih akeh, virus kasebut bisa nyengkuyung lan nyerang luwih akeh sel, nyebabake akeh virus sing luwih suwe tetep luwih suwe, sing bisa nggawe infeksi luwih parah lan bisa suwe banget.

ACE-2 bisa migunani ing counteracting inflammation, nanging yen ana kaiket ing COVID-19, sampeyan ora bisa ngrewangi iki.

Novel SARS COVID-19 novel wis meksa profesi medis ngadhepi kasunyatan sing wis dingerteni akeh dokter AS. Nalika nerangake nyegah penyakit kronis kayata obesitas, sistem perawatan kesehatan AS durung bisa kinerja kanthi apik. Akeh asuransi sing menehi penghargaan kanggo dokter metrik patemon ngobati efek obesitas tinimbang nyegah utawa ngobati penyakit kasebut dhewe. Dhokter dibalekake, contone, kanggo mbantu pasien diabetes Tipe 2 kanggo nggayuh level A1C tartamtu, utawa target tekanan getih sing ditemtokake.

Aku percaya saiki wayahe ndidik para dokter lan menehi sumber daya kanggo nglawan obesitas. Dokter ora bisa nolak maneh yen obesitas, salah sawijining prediktor paling kuat kanggo COVID-19 lan paling ora 236 kahanan medis liyane, kudu dadi mungsuh nomer siji ing masarakat.Conversation The

Babagan Author

Cate Varney, Dokter Klinik, Universitas Virginia

Artikel iki direkam ulang saka Conversation The miturut lisensi Creative Commons. Maca Artikel asli.

nutrisi buku

Sampeyan May Uga Like

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Iklan sisih tengen ngisor

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.