Gula Bisa Ngapusi Gigi Manis Sampeyan Kanggo Nindakake Obat Panganan?

Gula Bisa Ngapusi Gigi Manis Sampeyan Kanggo Nindakake Obat Panganan?

Riset anyar nganggo lalat buah nuduhake kepiye diet gula dhuwur bisa ningkatake kakehan mangan lan obesitas.

Sawise peneliti panganan mabur woh kanthi diet gula tinggi, rasa neuron lalat kasebut nyebabake reaksi berantai molekul sing ngganggu kemampuan ngrasakake permen, sing banjur nyebabake kakehan mangan lan obesitas.

Kajaba iku, mangan gula nyebabake rasa saya owah, dudu akibat metabolisme saka obesitas utawa rasa panganan sing enak.

Sawetara panliten ngandhakake yen salah sawijine sebab wong sing duwe obesitas kakehan mangan amarga ora seneng panganan — utamane permen — kaya wong sing ramping. Nanging ora dingerteni manawa obesitas dhewe utawa mangan panganan tartamtu nyebabake owah-owahan rasa, utawa kepiye pangowahan kasebut nyebabake napsu lan obesitas.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Kanggo pitunjuk, peneliti golek Drosophila melanogaster— Mabur buah.

Temuan mabur iku penting amarga yen ana wong sing padha nanggepi gula, para peneliti luwih ngerti manawa akeh gula sing nyebabake kakehan mangan lan obesitas. Lan, amarga iki owah-owahan molekul, ndhukung ide manawa kakehan mangan paling ora bisa kita kontrol.

Gula liyane, kurang rasa

Sanajan ora bisa ngukur "rasa seneng" lalat buah, panganan kasebut mesthi mangan luwih akeh kanggo diet gula tinggi, ujare peneliti utama Monica Dus, asisten profesor biologi molekuler, seluler, lan perkembangan ing Universitas Michigan.

Ya, lalat buah dadi lemu, ujare Christina May, panulis panliten pisanan lan mahasiswa doktoral ing laboratorium Dus. Lalat lan manungsa duwe kamiripan liyane sing nggumunake: Loro-lorone seneng karo gula lan lemak lan ngasilake dopamin nalika dipangan, lan sel otak nggunakake akeh protein lan molekul sing padha karo manungsa.

Peneliti nyoba nemokake kanthi sawetara cara. Kaping pisanan, dheweke menehi lalat sing lemu kanthi genetis nanging ora nate mangan panganan sing legi, lan rasane ora owah. Nanging, nalika menehi panganan sing padha karo cookie kanggo mabur ora bisa nyimpen lemak, dheweke tetep lancip nanging isih ora bisa ngrasakake permen.

"Pancen apik tenan amarga sampeyan menehi katrangan babagan rasa manisan diganti amarga panganan sing dipangan, dudu amarga obesitas," ujare May.

Kanggo ngerteni manawa gula utawa rasane panganan sing legi nyebabake rasa saya owah, para peneliti menehi panganan mabur kaya diet soda sing digawe legi. Mung file sing mangan gula nyata sing ilang kemampuan ngicipi manis.

"Kita ngerti prekara khusus babagan gula ing panganan sing nggawe rasa rasane," ujare Dus.

Rasakena lan kakehan mangan

Peneliti ngenali molekul O-GlcNAc transferase, sensor gula sing ana ing selera lalat sing nglacak jumlah gula ing sel kasebut. OGT sadurunge kena pengaruh ing kahanan sing gegandhengan karo obesitas kayata diabetes lan penyakit jantung ing manungsa.

Dheweke uga ngapusi sel rasa mabur supaya uga, sanajan diet gula dhuwur, ora bakal ilang rasa, lan lalat kasebut ora kakehan mangan sanajan ana manisan.

"Iki tegese pangowahan rasa, paling ora ing lalat, penting banget kanggo nggunakake kakehan konsumsi lan nambah bobot," ujare Dus. "Apa pangowahan rasa uga duwe pengaruh gedhe banget sing bisa dideleng nalika manungsa lan kewan liya ana ing lingkungan panganan sing akeh gula?"

Koauthor, Anoumid Vaziri, yaiku mahasiswa doktoral ing laboratorium Dus, ujar manawa temuan kasebut "ora mung menehi mekanisme mekanisme saraf sing kakehan mangan lan obesitas sing gumantung ing gula, nanging nyedhiyakake platform kanggo nyinaoni mekanisme molekul sing ndasari perubahan aktivitas saraf . "

Gula ditambahake

Dadi, apa tegese iki kanggo wong sing kabotan, diet, utawa ketagihan gula? Sampeyan bisa uga yen ing jangka panjang, obat utawa intervensi liyane sing mbenerake rasa legi panganan lan ngreksa sensasi rasa manis ing sawijining dina bisa mbantu ngatasi obesitas lan penyakit kronis sing gegandhengan. Nanging wis pirang-pirang taun kepungkur, ujar Mei.

Luwih penting, yen manungsa nanggapi cara sing padha karo laler, panliten nuduhake manawa ngganti jumlah gula ing panganan bisa mbantu ngontrol asupan panganan, ujare Dus. Umume gula sing kita mangan didhelikake ing panganan sing diproses, lan penting supaya minimal, tambahe.

"Aku mikir yen sampeyan nyoba ora nambah gula ing panganan, sampeyan bisa uga ora sehat, sampeyan ora bakal duwe masalah ngganti rasa lan panganan sing akeh banget," ujare Mei. "Kabeh kita nyoba ngindhari gula sing ditambahake. Penting. ”

Dus ujar manawa riset mbesuk bakal mriksa pengaruh permen ing sirkuit ganjaran otak kanggo ngerti apa sing nyebabake kakehan mangan, lan kepiye gula ngganti otak ing level molekul.

Panaliten kasebut katon ing Lapuran Cell.

Source: Universitas Michigan

buku_panganan

Sampeyan May Uga Like

Liyane Miturut Panganggit Iki

BASA sing kasedhiya

Inggris Afrikaans arabic bengali Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Dutch filipino French German Hindi indonesian Italia japanese javanese korean malay marathi persian Portugis russian Spanyol swahili swedish tamil thai turkish ukrainian Urdu Vietnam

tindakake InnerSelf on

lambang facebooklambang twitterlambang youtubeikon instagramlambang pintrestikon rss

 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.