Latihan eling kudu luwih turu bocah

Bocah lanang sing isih cilik ngusap-usap mripat nalika turu ing kasur

Bocah-bocah sing duwe risiko entuk turu luwih saka sakjam saben wengi sawise melu kurikulum eling ing sekolah dhasar, miturut panaliten anyar.

Riset, diterbitake ing Jurnal Pengobatan Tidur Klinis, minangka sing pertama nggunakake teknik polysomnography, sing ngukur aktivitas otak, kanggo menilai kepiye latihan eling ing sekolah bisa ngatasi turu bocah. Kurikulum ngajar bocah babagan santai lan ngatur stres kanthi fokusake perhatian ing jaman saiki, nanging ora menehi instruksi cara turu luwih akeh.

"Bocah-bocah sing nampa kurikulum turu, rata-rata, 74 menit luwih wengi saben wengi sadurunge intervensi," pangandikane panulis senior Ruth O'Hara, ahli turu lan profesor ilmu jiwa lan ilmu prilaku ing Universitas Stanford. "Iki pangowahan gedhe."

Gerak mripat sing cepet, kalebu ngalamun lan mbantu nggabungake kenangan, uga dawa ing bocah sing sinau teknik kasebut.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

"Dheweke entuk meh setengah jam REM turu, "Ujare O'Hara. “Pancen apik tenan. Ana bukti teoritis, kewan, lan manungsa sing nuduhake yen turu penting banget kanggo pangembangan neuron lan pangembangan fungsi kognitif lan emosional. "

Luwih saka wektu turu biasa

Bocah-bocah ing panliten kasebut urip ing rong komunitas sing duwe penghasilan murah, utamane komunitas Hispanik ing Wilayah Bay San Francisco. Siji komunitas nampa intervensi; liyane dadi kontrol.

Loro-lorone duwe tingkat tindak kriminal lan kekerasan, lan kulawarga ngadhepi stres kayata rasa ora aman panganan lan perumahan sing ora stabil. Kondisi kasebut minangka resep kurang turu, ujare Victor Carrion, profesor psikiatri bocah lan remaja lan peneliti utama riset. Carrion, sing nuntun Program Stres lan Ketahanan Kehidupan Awal Stanford, ngluncurake panliten kasebut kanggo mbantu para bocah enom ngatur efek urip ing lingkungan sing stres.

Ngaktifake supaya bocah sing duwe resiko turu luwih apik, ora mung prentah supaya turu luwih akeh utawa tetep wayah turu biasa, Nanging.

"Kanggo turu, sampeyan kudu santai, nanging dheweke angel menehi pengalaman," ujare Carrion. "Dheweke ora rumangsa aman lan bisa uga ngipi elek lan wedi ing wayah wengi."

Kurikulum pasinaon kalebu latihan kanggo nggatekake saiki; latihan sing nampilake napas alon-alon; lan gerakan adhedhasar yoga. Instruktur yoga lan guru kelas bocah mulang kurikulum kaping pindho saben minggu, suwene rong taun, ing kabeh sekolah dhasar lan sekolah menengah ing komunitas sing melu intervensi.

Instruktur mulang bocah babagan stres lan nyengkuyung nggunakake teknik kasebut kanggo ngaso lan santai, nanging ora menehi instruksi babagan teknik ningkatake turu kayata njaga wektu turu sing tetep.

Instruktur nggunakake Kurikulum Daya Murni, dikembangake dening nirlaba sing diarani PureEdge; kasedhiya kanggo sekolah kanthi gratis ing basa Spanyol lan Inggris.

Saka luwih saka 1,000 siswa kelas telu lan kaping lima sing melu sinau, peneliti nganakake 58 bocah sing nampa kurikulum lan 57 bocah saka klompok kontrol kanggo telung penilaian turu ing omah, sing ditindakake sadurunge kurikulum diwiwiti, sawise setaun lan sawise rong taun. Pambiji kasebut ngukur aktivitas otak sajrone turu, liwat tutup elektroda ing endhas bocah, uga ambegan lan denyut jantung lan tingkat oksigen getih.

Luwih becik turu… luwih stres?

Ing wiwitan panelitian, peneliti nemokake manawa bocah-bocah ing klompok kontrol turu luwih suwe 54 menit, rata-rata, lan turu 15 menit luwih akeh saben wengi tinimbang bocah-bocah ing klompok sing banjur entuk latihan: Anak-anak ing klompok kontrol turu udakara 7.5 jam saben wengi, lan sing ana ing klompok kurikulum udakara 6.6 jam saben wengi. Peneliti ora ngerti sebabe bocah-bocah ing rong komunitas kasebut, sanajan padha karo tingkat penghasilan lan demografi liyane, duwe wektu turu kanthi beda.

Nanging pola turu klompok loro kasebut beda-beda beda. Sajrone rong taun sinau, ing antarane bocah-bocah ing klompok kontrol, total turu mudhun 63 menit saben wengi, lan menit turu REM tetep tetep, sejajar karo nyuda turu sing biasane katon ing bocah cilik lan awal remaja. Bentenipun, bocah-bocah sing melu kurikulum entuk 74 menit turu total lan 24 menit turu REM.

"Pangertene intuisi yen bocah sing ora melu kurikulum nyuda turu, adhedhasar apa sing dikepengini babagan bocah nalika umure iki," ujare Christina Chick, sarjana postdoctoral ilmu psikiatri lan ilmu prilaku lan panulis utama sinau.

"Bocah-bocah sing luwih tuwa bisa uga siyap-siyap kanggo tugas omah utawa ngobrol utawa sms karo kanca. Aku interpretasi temuan kasebut tegese kurikulum nglindhungi, amarga mulangake katrampilan sing mbantu nglindhungi saka turu sing turu. " Pangowahan hormonal lan pangembangan otak uga nyumbang kanggo turu turu ing umur iki, ujare Chick.

Isih, rata-rata turu sing ditampa peserta sinau ing kaloro klompok kurang, ujare Chick, nyathet paling ora sangang jam turu saben wengi dianjurake kanggo bocah sing sehat.

Peneliti hipotesis manawa bocah bisa ngalami perbaikan turu liwat pengirangan stres. Nanging, bocah sing paling turu sajrone sinau uga nglaporake paningkatan stres, bisa uga amarga kurikulum mbantu dheweke ngerti apa stres kasebut. Nanging, dheweke turu luwih apik.

Peneliti ngrencanakake nyebarake temuan kanthi luwih wiyar, kayata mbantu para guru sekolah menehi kurikulum sing padha. Dheweke uga ngrencanakake panelitian luwih lanjut kanggo ngerti kepiye macem-macem unsur kurikulum, kayata latihan sing ningkatake napas jero, alon, bisa ngganti fungsi awak supaya turu luwih apik.

"Kita ngira yen napas bisa ngubah lingkungan fisiologis, bisa uga nambah aktivitas sistem saraf parasympathetic, lan sing nyebabake turu luwih apik," ujare Chick.

Institut Kesehatan Nasional lan dening Yayasan Lucile Packard kanggo Kesehatan Anak mbiayai karya kasebut.

Source: Universitas Stanford

About Author The

Erin Digitale-Stanford

pengeling-eling buku

Artikel iki asale diterbitake ing Futurity

Sampeyan May Uga Like

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.