Kanggo Ndandani Limbah Panganan, Kudu Pikir Luwih gedhe

Kanggo Ndandani Limbah Panganan, Kudu Pikir Luwih gedhe
Rahang saka excavator garu lan tumpukan sampah, ngetokake bau bosok sing bosok. (Kredit: Karin Higgins / UC Davis)

Fokus karo masalah struktural gedhe sing nyebabake sampah pangan, tinimbang nyalahke tumindak individu kanthi eksklusif, ujare peneliti.

Ora ana sing mangan meh sepertiga saka kabeh panganan sing diproduksi. Miturut sawetara prakiraan, kita mbuang 30 yuta ton panganan ing AS lan 1.3 milyar metrik ton ing saindenging jagad saben taun. Kabeh sampah iki duwe biaya ekonomi, lingkungan, lan sosial sing gedhe.

"Nalika masarakat ngrungokake angka kasebut, dheweke mikir ana solusi sing gampang, mula kita aja nganti mbuang-mbuwang panganan," ujare pimpinan studi Ned Spang, asisten profesor ing jurusan ilmu pangan lan teknologi ing Universitas California, Davis. “Ora gampang. Kita mung miwiti ngerteni babagan dinamika masalah rumit iki. "

Panen lan panyimpenan

Tinjauan lengkap ing Ulasan Lingkungan lan Sumber Daya Tahunan nemokake manawa faktor sistemik sing gedhe nyebabake sampah pangan. Panliten kasebut nuduhake kebutuhan kanggo nyinaoni faktor struktural, budaya, lan sosial tinimbang mung fokus ing tumindak dening produsen lan konsumen individu.


 Goleki Paling Anyar Kanthi Email

Majalah Mingguan Ilham Saben Dina

Sawetara driver sampah pangan kalebu panganan sing ditinggalake ing lapangan amarga cuaca, hama, lan penyakit. Petani ora bisa panen panganan yen rega pasar regane murah utawa tenaga kerja regane larang banget. Panganan sing akeh bakal boros yen ora memenuhi standar kualitas adhedhasar pasar kayata warna, bentuk, ukuran, lan tingkat kemewahan ing woh utawa sayuran.

"Masyarakat ndeleng panganan sing ditinggalake ing sawah sawise panen lan nganggep petani dadi boros," ujare Spang. "Iki minangka ciri sing ora adil amarga pancen ora masuk akal kanggo panen yen ora dipangan."

Ing negara maju, kira-kira 20% panganan bakal limbah ing peternakan saka pangatusan, panyimpenan, pengemasan, lan transportasi sing ora cocog utawa ora nyukupi.

Ing negara-negara sing kurang maju, kira-kira 30% panganan dadi sampah amarga petani asring ora bisa ngenteni biaya energi pangatusan, panyimpenan sing cukup, utawa transportasi kulkas. Prasarana dalan sing ora nyukupi uga bisa nyebabake ngrusak luwih akeh.

Tuku, tuku, tuku

Toko Grosir uga nyumbang sampah pangan kanthi nyengkuyung konsumen supaya tuku luwih saka sing dibutuhake, rak-rak sing akeh, prakiraan umur rak sing ora akurat, utawa produk sing bakal ngrusak. Restoran lan layanan panganan mbuwang panganan kanthi ora ngatur inventaris, pilihan menu sing ora apik, utawa bagean gedhe banget.

Umume panelitian babagan sampah panganan konsumen fokus tumindak individu, kalebu tuku sing akeh banget, tinimbang faktor sosial budaya, ujare Spang.

"Sampeyan ora bisa mung nyawang sampah kulawarga lan nyalahke kulawarga," ujare Spang. "Panganan bisa dadi sampah amarga masarakat sibuk banget masak lan ora bisa ngetrapake jumlah panganan sing dibutuhake. Dheweke bisa uga manggon ing padesan lan kudu nyimpen lan tuku kakehan panganan tinimbang seneng nyopir jarak adoh. ” Spang ujar manawa ing pirang-pirang budaya, panganan wis ora bisa ditampa kanthi sosial, mula luwih akeh yen duwe panganan akeh tinimbang ora sethithik.

Solusi gedhe

Solusi kanggo nyegah sampah panganan bisa uga kompleks kaya penyebabe. Standar kualitas kosmetik sing santai kanggo woh-wohan lan sayuran bisa nyegah sampah ing peternakan. Sampeyan mbutuhake pangowahan kebijakan lan pangowahan tumindak konsumen. Latihan lan pendhidhikan babagan kemasan, panyimpenan, lan transportasi bisa ngindhari sampah sawise panen nanging mbutuhake investasi sing signifikan ing negara berkembang.

Panliten nuduhake manawa bagean sing luwih cilik ing restoran lan industri layanan panganan nyuda sampah panganan. Kampanye kesadaran kanggo konsumen babagan sampah panganan nuduhake asil, nanging program kasebut kudu ngatasi cara masarakat nggandhengake panganan ing saben dinane.

"Kabar apik yaiku yen masalah iki entuk perhatian saka pamrentah, industri, lan akademi ing skala global, nasional, lan lokal," ujare Spang. "Sanajan kerumitane, isih ana akeh kesempatan sing kasedhiya kanggo solusi sing ditargetake kanggo nyuda, pulih, lan ngolah ulang limbah panganan ing rantai pasokan panganan."

Sinau luwih lengkap babagan panelitian lan cara nyuda sampah panganan bisa mbantu panganan sing saya akeh kene.

Source: UC Davis

buku_ lingkungan

Sampeyan May Uga Like

Agensi Jarak Jauh

Sikap Anyar - Kemungkinan Anyar

InnerSelf.comClimateImpactNews.com | InnerPower.net
KuwasaNatural.com | WholisticPolitics.com | Pasar InnerSelf
Hak cipta © 1985 - 2021 InnerSelf Publications. Kabeh Hak Dilindhungi.